Programkavalkád hétvégére
2011. április 28. írta: redbandita

Programkavalkád hétvégére

Annyi jónak ígérkező program, rendezvény lesz a hétvégén, hogy még összefoglalni is nehéz. Ez részben annak is köszönhető, hogy idén a Munka Ünnepe és az Anyák Napja egy napra esik, vasárnap. Na nézzük, miből válogathatunk:

  • Filmfesztiválok
  • MIXART Garden megnyitó
  • Képregény fesztivál
  • Lovas Majális
  • Boldog Békeidők Hévízen
  • Kul-túra 2011
  • Csík zenekar, Intim Torna Illegál Koncert
  • A38 Hajó 8. szülinapja
  • Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál
  • Születés Hete a Kertvárosban

MIXART Kert Megnyitó - Fúzió Rádiófesztivál (április 28-május 1)

A MIXART GARDEN és a Fúzió Rádió április végén egy négy napos fesztivállal indítja el a tavaszi szezont, melynek keretein belül folyamatosan gazdag programkínálattal találkozhatnak az odalátogatók. A fesztivál programját többnyire Jazz, Blues, és Alternatív zenekarok, a Fúzió Rádió holdudvarába tartozó Dj-k, Live-act formációk, performansz előadások, valamint izgalmas gyermekprogramok alkotják. Sötétedéstől a kert hangulatát különleges fény-installációk teszik izgalmassá, éjszaka pedig az épület első emeletén az elektronikus zenei műfajok kedvelői is megtalálják számításukat. Négy napos belépő: 1000 Forint, gyerekeknek ingyenes.

EUtazás Filmfesztivál (április 28-május 4)

Az idén 85-ik születésnapját ünneplő Puskin mozi egy ingyenes filmfesztvállal jelentkezik, ami az Uniós csatlakozásunk 7-ig évfordulója tiszteletére minden EU-s ország filmjei közül válogat egyet. 27 ország, 26 film, 7 nap alatt a Puskin moziban. A moziműsor megnézhető itt.

Izraeli Dokumentumfilm Fesztivál (április 28-május 4)

Az első Izraeli Dokumentumfilm Fesztivál az Izraeli Kulturális Intézet, az Odeon-Lloyd Mozi és a Kreater Társadalmi Innovációs Labor közös szervezésében jött létre. A fesztivál célja bemutatni az elmúlt évek izraeli dokumentumfilmjeinek legjavát. A jegyár 800 Forint.

A Boldog Békeidők Hévíze (április 29-május 1)

A programsorozat keretében Hévíz város lakói szeretnék visszahozni a békebeli korok hangulatát, ezért Hévíz város apraja- nagyja korabeli kosztümökbe bújik és visszacseppen a "Boldog Békeidők" világába.

Kul-túra 2011 (április 29-30)

Hét fesztivál egy helyen a Bárka Színházban. Hogy hogyan lehetséges ez? A Bárka Színház Cseh Tamás terme Fesztiválszínházzá alakul erre az időre, a Bárka Stúdióból mozi és Zenede lesz, a földszinti kávézóba telepednek a kiállítások és a Fesztiválklub, az ajtón kívül az Amfiteátrum és a park tisztásai az irodalmi- és családi előadásokat várják. A résztvevő fesztiválok:

  • Hétrétország - a szerek és porták fesztiválja (Őrség),
  • Mediawave - a fényírók fesztiválja (Szombathely),
  • Művészetek Völgye (Balaton-felvidék),
  • Ördögkatlan Fesztivál (Dél-Baranya),
  • Öt Templom Fesztivál (Győr),
  • Thealter Színházi Fesztivál (Szeged)
  • Szárnyas Sárkány Hete utcaszínházi fesztivál (Nyírbátor)


 

IV. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál (április 29-május 1)

A fesztivál 2008-as évben indult, hosszabb távú, hagyományteremtő kezdeményezésként. Központi rendezvényhelyszíne Agárd. A Pálinkafesztivál egyedülálló a fesztiválok palettáján, hiszen egyszerre négy témát ölel fel és rendkívüli kulturális-, zenei-, és sportprogram kínálatot nyújt. A szervezők büszkék arra, hogy a Velencei-tó térségében a témákhoz kapcsolódóan változatos és bőséges kínálatot tudnak bemutatni.

VII. Magyar Képregényfesztivál (április 30)

A Magyar Képregény Szövetség immár 7. alkalommal rendezi meg az ország legnagyobb képregényes rendezvényét, mely idén új helyszínen, a Dürer Kertben várja a gyűjtőket, érdeklődőket, családokat április 30-án, szombaton 10 órától.

Születés Hete a Kertvárosban (április 30-május 6)

A rendezvénynek a Corvin Művelődési Ház ad helyet. Az ismeretterjesztő és kulturális programok célja: a várandós és leendő kismamák és családjuk minél szélesebb körű tájékoztatása a szüléssel kapcsolatos választási és döntési lehetőségekről, a hazai ellátás hagyományos és újszerű alternatíváiról, a döntést elősegítő kutatási eredményekről és a nemzetközi egészségügyi szervezetek ajánlásairól. Részletes program itt.

A38 Hajó 8. születésnapi buli (április 30. 19 h)

Az A38 Hajó a nyolcadik születésnapját ünnepli néhány legfontosabb lelki rokonával, kedvencével egy óriási buli keretében. Fellép: a kortárs zene egyik legnagyobb csodája, a Peter Brötzmann Tentet + 1 és hazai támogatója, a Grencsó Kollektíva, a teraszon a szlovák Chiki Liki Tu-a és a fiatal Tegnapután, az éjszaka pedig Palotai Zsolté.

Hétvégi koncertek a Zöld Pardonban:

Pénteken fellép a Csík Zenekar Kis Tiborral kiegészülve, szombaton az Intim Torna Illegál és Laki Lan, ez a koncert az EU soros elnök-váltó sorozat része. Vasárnap este zárva tart a ZP!

I. Lovas Majális (április 30)

A Kecelhegyi Lovassport Közhasznú Egyesület 2011. április 30-án megrendezi az I. Lovas majális amatőr hobbi lovasversenyét a kaposvári Meistro Lovasklubban (Kaposvár, Keceli bejáró). A rendezvényen futószáras ülés versenyben mutatkoznak be a résztvevő lovasok, majd kezdő és középhaladó díjlovaglással, ügyességi és díjugrató versennyel folytatódik a program.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr692859191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása