Húsvéti programajánló
2011. április 22. írta: redbandita

Húsvéti programajánló

Mivel erre a hétvégére esik a Húsvét, ezért a programok nagy része is ehhez kapcsolódik. De ne ijedjen meg az, se aki utálja a Húsvétot, szerintem mindenki fog találni magának való programot:

  • Pálinkafesztivál
  • Föld Fesztivál az Állatkertben
  • Budapesti Táncfesztivál
  • Magna Cum Laude, Alvin és Mókusok, Republic Koncert
  • ANTROPOS.hu 8. születésnapi buli
  • Húsvéti rendezvények országszerte

Új Budai Húsvéti Vásár és Pálinkafesztivál (április 18-25)

Az Alle bevásárló központ mellett a Kőrösi sétányon kerül megrendezésre. Lesz itt: gyermek program, könnyű zenei koncertek, de élő nyuszikkal is lehet majd találkozni. Részletes program itt.

Föld Fesztivál + "Zöldhúsvét" (április 17-25)

A Húsvét időszakába idén beleesik majd a Föld napja is, így  a Budapesti Állat- és Növénykert összekombinálta a kettőt. A hét folyamán lesz: kézműves foglalkozás, pedagógus nyílt nap, ökojátszóház. Cél a gyerekek környezet ismeretének fejlesztése, a környezetvédelem fontosságának bemutatása játékosan és szórakoztatóan.

Budapest Táncfesztivál (április 20-29)

A Nemzeti Táncszínház idén tizenegyedik évébe lépő, korábban Táncfórum néven ismert rendezvénye megújulva, Budapest Táncfesztivál néven várja áprilisban a közönségét több helyszínen. A programban balett, modern és kortárs tánc, valamint néptánc produkciók egyaránt megtalálhatóak. Kísérőprogramként kiállításokat és szakmai konferenciát a Magyar Tudományos Akadémia Táncbizottságával közösen rendeznek, külföldi szakemberek részvételével (Norvégia, Németország, Románia). A fesztivál azt mutatja be, hol is tart ma a táncművészet Magyarországon, hogyan illeszkedik a nemzetközi kontextusba. Részletes program az esemény weboldalán olvasható. 

Húsvéti programok országszerte: 

Mivel az ország szinte minden pontján lesznek rendezvények, ezért engedjétek meg, hogy a teljesség igénye nélkül néhány jelentősebbet felsoroljak Nektek:

  • Szépasszony völgyi Húsvét: Eger hagyományőrző helyén találkozhattok majd különböző programokkal: locsolás, vesszőzés, táncház, gyerek program, kézműves foglalkozás.
  • Húsvéti gyermekprogram a Milenárison: ismerkedés a húsvéti hagyományokkal, azaz lesz tojásfestés, írókázás, valamint tojáscsipkéző-bemutató. Gulyás László előadásában húsvéti dalok, történetek, mesejáték, zárásként a Kolompos együttes táncháza. A belépés ingyenes!
  • Szeri Húsvét: Ópusztaszeren is rengeteg hagyományőrző rendezvényt tartanak majd.
  • Hollókői Húsvéti Fesztivál: Hollókő aztán megadja a módját a Húsvétnak, lesz számtalan néptánccsoport, zenekarok, népzenekarok stb. A belépő felnőtteknek 2000 Forint, diákoknak/nyugdíjasoknak: 1000 Forint.
  • Lesznek rendezvények: Nyíregyházán, Zalakaroson, a Gödör Klubban (Halász Judit koncerttel), Siófokon, Bugacon, Mezőkövesden és még számtalan városban, úgyhogy érdemes keresgélni.

Magna Cum Laude koncert (Április 23)

A fiúk ezúttal Szombathelyen lépnek fel. Szilvásgombóc nemrégiben számolt be a gyulai srácok legújabb lemezéről.

Alvin és a mókusok (április 23)

Ha jó idő van és szereted a zenekart akkor ott a helyed a Zöld Pardonban szombat este!

Republic koncert (április 24)

A Zöld Pardon ad helyet Cipőék legújabb budapesti koncertjének!

ANTROPOS.hu 8. Születésnapi Party és Díjátadó (április 24.)

Helyszín: Merlin. Fellépők: DJ Palotai, Akkezdet Phiai, DJ Metha, TMX és még sokan mások.  A belépő: 20-22 óra között ingyenes, 22-23 óra között 800 Forint, míg 23 óra után 1000 Forint.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr852838180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása