"Fesztivál van és tengertánc, mondd el hallgató mit kívánsz..."
2011. április 06. írta: pytia

"Fesztivál van és tengertánc, mondd el hallgató mit kívánsz..."

Nem kívánunk egyebet, gyertek el a BN-re! :) Tudom, egy rendes program ajánlóban illene itt leírnom minden féle információt arról, hogy mi az a BN és miért érdemes eljönni.

Véleményem szerint, teljesen felesleges elismételgetni, hogy a BN nem más, mint a Budaörsi Napok néven futó kolinapok, amit az ELTE Kőrösi Csoma Sándor Kollégiumában (KCSSK) rendeznek meg minden évben, jó koncertekkel bla-bla-bla. Ha ezekről szeretnél olvasni, akkor katt ide és megtalálsz mindent arról, hogy milyen programokkal találkozhatsz, mennyibe kerül a napijegy stb. Hasznos tudnivalók, olvasd el, de arra ne számíts, hogy ebből megtudod igazán, hogy mi az a BN.
 
 
Ha engem kérdeznek mi az a BN és miért ajánlom/szeretem akkor hosszasan tudnék mesélni. Annyi mindenről kellene írnom, a My Klub zöld sörétől kezdve az ötletesen feldíszített helyszínekig, nem is beszélve az afterről a Dokkban (a koli pincéjében lévő bulihelyszerűség), azt se tudom, hol kezdjek hozzá.
 
Elmondhatnám például, hogy azért gyertek, mert a koncertek nagyon jó hangulatúak: szégyen, nem szégyen tegnap például voltak, akik félmeztelenül tomboltak Kozsóra. Ez is hozzátartozik, de én elsősorban nem ezért ajánlom figyelmetekbe a BN-t.
Véleményem szerint azért látogassatok el ide, mert ez nem csak egy sima többnapos fesztiválszerű kolis rendezvény tele bulival, hanem egy ÉLETÉRZÉS.
 
Aki valaha volt márt BN-en az tudja, hogy ennél jobban nem lehet jellemezni. Nem tudnám szavakba önteni milyen érzés pontosan, de gondolj csak bele, hogy ott vagy egy fesztválhangulatú koliban napokon keresztül, szól a zene, mindenki kedves és segít (némi alkohollal), hogy minél jobban érezd magad és közben nem nagyon érdekel semmi más. Tehát ha le akarsz ittasodni, mint állat irány a BN, minden más várhat :) Ezen kívül az is hihetetlen jó tud lenni, amikor körülnézel és azt tapasztalod, hogy a többséget ismered. Ha eddig nem ismerted, akkor majd most fogod, hiszen BN van.
 
Tapasztalataim szerint ez egy ultimate magyarázat mindenre, ami a BN-en történik: Táncolunk, bulizunk, már leszakad a lábunk, de sebaj, hiszen BN van. Sírunk, nevetünk, mert esetenként befigyel egy kis "baleset", ami érzelmi és/vagy fizikai fájdalommal jár, de sebaj, hiszen BN van. Alig alszunk, másnaposság és aznaposság keveredik, ráadásul másnap suli, de sebaj, hiszen BN van. Megyünk hazafelé hajnali hatkor, amikor mindenki más a napját kezdi, leülünk a mozgólépcsőre, amiért mindenki hülyének néz, de sebaj, hiszen BN van. Vége az aznapi bulinak és fekszünk a színpadon, bámulva a plafont "életbölcsességekre" döbbenünk rá, közben már menni kéne haza vagy fel a szobába, de még maradunk, hiszen BN van. És még csak az első két nap telt el...
 
Egyébként a fentieken kívül még jellemző, hogy itt találkozhatsz bárkivel. Boldog boldogtalannal megfordul itt, de tényleg. Az első nap 29 svájci diák "tévedt" ide és szemlátomást jól érezték magukat ők is. Az igazsághoz hozzátartozik viszont, hogy az idei BN kicsit más, mint az eddigiek. Kisebb, családiasabb, kicsit kevesebb neves fellépő van, és kevésbé van meg az a fesztiválos hangulat, mint az utóbbi években. Ennek egyik oka valószínűleg, hogy a kollégium felújítás alatt áll, így a teljes  „A” épület hiányzik. Nem tudom mennyire sikerült pontos képet adnom róla milyen a BN, a rend kedvéért íme egy videó ízelítőként a tavalyi BN-ről, ami talán többet segít. Ha engem kérdezel inkább gyere el a hátralévő egy-két napra, és nézd meg Te magad milyen. Nekem bejött eddig :)
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr122805140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása