Premierfilmek a 11. héten
2011. március 19. írta: redbandita

Premierfilmek a 11. héten

Ha hétvégén moziba szeretnél menni, ezeket ajánljuk:

  • Dobolj, ha tudsz
  • A Föld inváziója - Csata: Los Angeles
  • Fütyülök az egészre
  • Pál Adrienn
  • Sanctum

 

A Föld inváziója - Csata: Los Angeles (Battle: Los Angeles)

Azt hiszem nem először és nem utoljára látjuk, hogy ilyen olyan erők megtámadják Amerikát. Néha robotok, néha földönkívüliek, néha különböző embercsoportok. Most megint az UFÓkon a sor, hogy leigázzák Amerika népét. Egy tengerészgyalogos-egységet Nantz őrmester (Aaron Eckhart) vezetésével Los Angeles-be vezényelnek ismeretlen küldetéssel. A katonáknak itt kell szembenézni az űrből jött lényekkel, akik a tenger felől érkeznek, és a partraszállás során válogatás nélkül mindenkit azonnal megölnek. A háború dúl és úgy fest az egész Föld megsemmisül!

Fütyülök az egészre

Román-svéd filmdráma egy fiatalkorú fiúról, Silviuról, akinek már csak néhány nap kell ahhoz, hogy szabaduljon a börtönből. De utolsó napjai nagyon nehezen telnek. Társai durva és provokatív piszkálódását még csak csak tűri, de a múltból felbukkanó anyja bejelenti, hogy magával viszi Silviu öccsét Olaszországba. Silviu mindenkinél jobban szereti testvérét, akit ő nevelt fel, és nem akarja, hogy az ő sorsára jusson. Silviu végzetes döntésre szánja el magát.

Pál Adrienn

2010-ben már elkészült ez a magyar film, de különböző szerzői jogi csatározások miatt úgy festett, hogy be sem mutatják majd. Kár lett volna. A történet szerint egy kissé molett lány, Piroska ápolónőként dolgozik egy kórházban. Nincs könnyű dolga, az elfekvő betegek között naponta találkozik a halállal. Egy napon úgy dönt elindul megkeresni gyerekkori barátnőjét, Pál Adriennt.

Sanctum

Egy csapatnyi búvár különleges expedícióra indul a világ legnagyobb és legnehezebben megközelíthető víz alatti barlangjába. Egy hatalmas vihar miatt a barlang bejárata  bezáródik, és ők egyre mélyebbre kerülnek. Hamarosan nemcsak a halálosan veszélyes tereppel, hanem az egyre jobban eluralkodó pánikkal is meg kell küzdeniük.

Dobolj, ha tudsz (Zvijezda je roden/ A Star is Born)

A film egyik különlegessége, hogy rendezője, forgatókönyvírója és főszereplője is Vanija Kovacevic. Vanja közel 30 évesen döbben rá arra, hogy (bár gyermekkora óta álmodozik róla) még nem tanult meg dobolni. Fogja magát és meghirdet egy fellépést, a még nem is  létező zenekarával. Alig 10 hónap áll a főhősnő rendelkezésére, hogy összehozzon egy ütős csapatot és elsajátítsa a dobolás művészetét.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr602753918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kölyök 01 · http://haerdekel.blog.hu 2011.03.22. 08:56:27

Ezek közül a filmek közül a Föld Invázóját láttam és engem a Függetlenség napjára emlékeztetett. Összességében nagyon gyenge volt. A story össze van csapva, szöveg semmit mondó. Egyedül a látvány ami tűrhető. "Vissza Soha" azaz többet soha nem nézem meg!!! 10/2-es

redbandita 2011.03.23. 11:36:03

@Kölyök 01: hát én még nem láttam, de eddig én is csak rosszat hallottam róla, ha megnézem akkor mindenképpen megírom majd. Remélem azért azt is elolvasod majd :)
süti beállítások módosítása