Minden kút Rómába vezet - When in Rome (2010)
2011. február 12. írta: redbandita

Minden kút Rómába vezet - When in Rome (2010)

Amikor beharangoztuk, hogy Valentin nap alkalmából szerelmes filmekkel látjuk el az oldalt, említést tettünk meglepetés filmekről is, az egyik ilyen a Minden kút Rómába vezet című romkom. Nagyon kellemes csalódás volt ez a film számomra. Egy rózsaszín mázba bújtatott nyálas, csöpögős filmre számított ehelyett egy romantikus de nagyon sok humorral fűszerezett filmet kaptam. A Minden kút Rómába vezet tökéletes választás egy csajos estére, de pároknak vagy szingliknek is ajánlani tudom!

A film női főszereplője Kristen Bell, akit bár filmekben is láttunk már azt hiszem mégiscsak Veronika Marsként gondolunk rá. Az akkor még tinilányként szereplő Kristen mostanra felnőtt nő lett. Nagyon jól áll neki Beth szerepe, és egyébként is nagyon szerethető színésznő. Beth egy múzeumi kurátorként dolgozó hölgy, munkájának él, nem hisz a szerelemben. Nyilván ennek oka van, méghozzá az, hogy rengeteg a rossz tapasztalata a férfiak terén. Sok szakításon van már túl, legutóbbi barátja egy gyorsétterem kasszájánál szakított vele. Beth tehát munkájába temetkezik, hogy megvédje magát a szerelmi csalódásoktól. Be is válik ez a taktika, mindaddig amíg kishúga váratlan esküvője miatt Rómába nem utazik. Azért váratlan ez az esküvő, mert Joan (Alexis Dziena) még csak pár hete ismeri a fiút, Umbertot (Luca Calvani).
 
Róma mint tudjuk a szerelmesek városa, így nyilván Beth sem kerülheti el a végzetét. Az esküvőn ismeri meg Nicket (Josh Duhamel), aki a vőlegény egykori szobatársa, most pedig a tanúja. Mondjuk először nem a férfi jóképűsége tűnik fel Bethnek, sokkal inkább az, hogy neki van térerő a mobilján. A lagzin közel kerül (némi kis vagy inkább sok pezsgő miatt) Nickhez, egy váratlan ötlet miatt elindul a fiú után egy üveg pezsgővel és két pohárral. Csakhogy ekkor megint bekövetkezik a csalódás, Nick megcsókol egy lányt. Így Beth kénytelen egyedül meginni a pezsgőt, méghozzá egy szökőkútnál. Ez a kút különleges, aki szerelmes akar lenni az bedob ide egy tallért és megtörténik vele a csoda! De mi van akkor, ha egy eléggé ittas lány találomra kiválaszt néhány tallért és kiveszi őket a vízből? A legenda szerint mind beleszeretnek az illetőbe, és ez az csoda (vagy átok) addig tart míg a tallérok vissza nem kerülnek a kútba.
 
"a villám időnként belecsap az emberekbe, én már csak tudom!" Nick
 
Mivel Bethnek nagyon fontos a munkája, így már másnap hazamegy. A tallérokat is magával viszi, és ezután olyanok történnek vele, amire nem számított volna! Valaki üldözni kezdi miközben fut, valaki hatalmas képet fest róla egy ház falára, valaki több száz virágcsokrot küldd az irodájába, valaki kolbászkákkal látja kb, a következő 50 évre elegendő mennyiségben. Csakhogy ez nem egy ember, hanem négy. Egy festő (Will Amett), egy tolvaj (Jon Heder), egy modell (Dax Shepard) és egy kolbászgyáros (Danny De Vito) üldözi (szó szerint) a szerelmével! Gondolom kitaláltátok már, hogy az ő kútba dobott tallérjukat hozta el Beth. Csakhogy Bethnek öt tallérja van, vajon kié az ötödik?
 
Nick akárhogyan próbálja valamiért nem tudja kiverni a fejéből a gyönyörű Beth-t, így felhívja és randit kér tőle. A lány visszautasítja, de Nick nem adja fel. Újra és újra próbálkozik, mígnem Beth beadja a derekát és elmegy vele vacsorázni. Az este végén Nick lakásában kötnek ki, ahol Beth kénytelen szembesülni egy újabb csalódással. A fiú pókerasztalán ugyanolyan tallérokat talál amilyen az ő rejtélyes ötödik érméje. Vajon Nick is a varázslat alatt áll? Fogalmunk sincsen, mindenesetre Beth szerint igen, így hazarohan.
 
Ha mindez nem lenne elég baj számára,meg kell rendeznie a múzeum történek eddigi legnagyobb eseményét. Ha rosszul sikerül Betnek mennie kell, mert a főnöke kicsit olyan mint Az ördög Prada-t visel című filmben a főszerkesztőnő.
 
 
Ha tudni akarod kié az ötödik zseton, vagy hogy végződik Beth szerelmi élete, és mi lesz a sok hősszerelmessel akkor mindenképp nézd meg a Minden kút Rómába vezet című romkomot 8romantikus komédiát). Nagyon kedves, helyes és meglepően vicces film szerelemről, varázslatról, reményről! Én mindenkinek csak ajánlani tudom.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr432656044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása