Premierfilmek a 4.héten
2011. január 27. írta: redbandita

Premierfilmek a 4.héten

Az év első olyan hete ez amikor azt mondhatom, hogy végre jó filmek várhatóak! De mik is ezek?

Boszorkányvadászat (Season of the witch)

Nicolsa Cage új fanatsy filmje kerül bemutatásra a héten. A trailer-re már egyszer felhívtuk a figyelmet, mert már akkor felkeltette az érdeklődésünket. Sajnos a film elég nagy bukás volt a Tengeren túlon, de azért lehetséges, hogy érdemes megnézni. A filmben Behman és Felson a főszereplők, évekig tartó harcok után visszatérnek szülőföldjükre. Itt tapasztalják, hogy a falu lakosságát igencsak megtizedelte a pestis. A falu vezeteői és főleg az egyház tagjai egy fiatal lányt okoznak emiatt. A két férfi azt a feladatot kapja, hogy távolítsák el a lányt még a környékről is. Az utazás, és a kalandok ekkor kezdődnek! A film rendezője korábban már dolgozott Cage-el pl. a Tolvajtempóban.

A dilemma (The Dilemma)

Ennek a filmnek a kapcsán először is örömömet szeretném megosztani, hogy végre  amagyar cím és az eredeti is teljesen ugyanazt jelenti. A vígjáték főszereplői Vince Vaughn és Kevin James. A női főszereplők Winona Ryder és Jennifer Conelly. De a mellékszereplők között is olyan sztárok vannak, mint a Step up szépfiúja Channing Tatum vagy a vígjáték királynő Queen Latifah. Már a sztárparádé miatt is megfogom nézni!  A történet annyi, hogy két jóbarát együtt nyit üzlete. Most nagydobásra készülnek, új bizniszükkel végre meggazdagohatnak, nagy emberekké válhatnak. Ám ekkor Ronny világa a feje tetjére áll: meglátja legjobb barátja feleségét egy másik férfival. És ez maga a dilemma. Elmondani vagy nem elmondani, ez itt a kérdés? Ronny még nyomozásba is kezd a nő után, de kiderül, hogy a barátja sem teljesen ártatlan. A kalamajka egyre nagyobb lesz, a páros nagy lehetősége pedig egyre közelebb van! Hogy ebből mi lesz?!

Rohanás (Faster)

Kezdem azt hinni, hogy nincsen akciófilm Dwayne "The Rock" Johnson nélkül! Ennek a filmnek is ő a főszereplője, és mint arról már mi is beszámoltunk a legújabb (nyáron jövő) Halálos iramban filmben is szerepet kap. Na de most koncentráljunk a Rohanásra!A főszereplőnk frissen szabadul a börtönből, de első útja nem éppen haza vezet! Egy célja van. Megtalálni bátyja gyilkosát és bosszút állni! Bármiáron! Bárkivel végez, aki keresztbe tett neki. Eközben a nyomában egy rendőr (Billy Bob Thorton) és egy bérgyilkos is. Vajon ki lesz a gyorabb?

Szerelem, pasta, tenger (Mine Vaganti)

Olasz film egy családról, ahol szinte mindenkinek vannak titkai. Nem túl meglepő, hogy  acsaládnak tésztagyára van. De az már inkább, hogy a gyár tulajdonosának fiai nagy bejelentésre készülnek. Egy vacsoraasztal mellett jelentik be kisebb nagyobb titkaikat. A kisebbik fiú azt kívánja bejelenteni, hogy saját neméhez vonzódik. Már készölődne felállni, hogy megtegye a nagy bejelentést, de ekkor bátyja feláll. Közli a családdal, hogy nem akar a jövőben a tésztagyár igazgatója lenni. A család felbolydul, olyan igazi olasz temperamentummal!

Emberek és istenek (Des hommes et des dieux)

Ez a francia film a 90-es években játszódik egy kis algériai haluban. Nyolc francia ciszterci szerzetes él itt a helyi muszlimokkal. Addig viszonylag békességben, míg fundamentalista szélsőségesek meg nem támadják a falut. A korábban egyetértésben élő szerzeteseket megosztja a testvéri szeretet, és a józan gondolkodás.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr492618218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása