Boardwalk Empire - Gengszterkorzó (103)
2011. január 24. írta: Szilvásgombóc

Boardwalk Empire - Gengszterkorzó (103)

Jimmy balul sikerült ügyének marad egy túlélője. Nucky azon van, hogy ez a kisebb bakit minél előbb orvosolják. Van Alden ügynök és a szövetségi iroda élve szeretnék a tanút, hogy kihallgathassák. Van Alden ennek érdekében bármire képes, még a tanú életét is kockára teszi, csak hogy távol tudja Nuckytól és testvérétől. New Yorkba szeretné vinni, de rájön nem jutnak el oda időben így kivallatja a félholt tanút, nem épp kesztyűs kézzel. De megéri, megtudja, amit szeretne.

 

 
Nucky szokása szerint alkohollal üzletel ezúttal Chalkyval, aki 500 üveg italból 3000 jó minőségű tiltott italt képes készítetni.

Mrs. Schroeder Nucky jóvoltából egy elegáns francia butikban kap munkát, ahol hamar összeakad jótevője barátnőjével, aki (szokásos pucérkodása közben) megalázza az igyekvő özvegyet. Nucky kedvese (ha nevezhetem így – Nukcy részéről szexuális vonzódásnál többet nem észlelek) felhoz egy (úgy vettem észre) Nucky számára kényes témát, a gyermekvállalást. Kíváncsi vagyok, mi derül ki később, úgy érzem ez egy elvallatlan szál a főszereplő életében.

Jimmy képeket talál Angelaról és közös gyermekükről, Tommyról. Ezek a képek akkor készültek, amíg a férfi a háborúban volt. Ámulattal nézi a képeket, amíg észre nem vesz egyet, mely nem tetszik neki. Gyanút ébreszt benne.

Jimmy neve nem csak Van Alden ügynökhöz, hanem New Yorkba is eljut, így nem marad más választása menekülnie kell. Az a bizonyos fénykép jó indokot ad neki, hogy családját hátrahagyva mentse az életét.

Nucky és Chalky üzletét egy váratlan haláleset bonyolítja, így az ár is emelkedik.

 

Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr772609595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása