Doktor Csont - Bones 1X01 - 1X05
2011. január 21. írta: redbandita

Doktor Csont - Bones 1X01 - 1X05

Remélem, hogy a kedvcsináló eléggé felkeltette az érdeklődést, mert most az első öt rész rövid összefoglalója és kiértékelése következik. Nem meglepő módon minden epizódban egy újabb halálesetben nyomoznak a Jefferson intézet „agyasai” és Booth a különleges, FBI ügynök! Nekem eközül az öt rész közül a harmadik tetszett a legjobban. Hogy miért? Olvasd el! De vigyázat spoileres (tartalomleíró) cikk következik!

1X01: Lány a tóban
 
Ismeretlen nő holtestét találják meg egy tóban. A nőről kiderül, hogy Booth  (David Boreanaz) ügynök egy korábbi befejezetlen esetének áldozata. A lány két éve tűnt el. Akkor Booth vezette a nyomozást, de nem találták meg a lányt. Most igen! Kiderül, hogy egy szenátor gyakornoka volt, és a szeretője is egyben. Teherbe esett tőle, így meg kellett halnia. De vajon ki ölte meg? A szenátor, vagy „az őrült” aki követte, vagy esetleg valaki más? Ebben az ügyben nyomoz Booth és Temperence. (Emily Deschanel) Az epizód végén a mi kedvenc antropólógusunk lead egy lövést is. De vajon kire és miért?
 
1X02: Robbanó méreg
 
Az epizód elején egy bomba robban egy autóban. Így az FBI és Bonesék ezen az ügyön kell, hogy dolgozzanak. Nagyon úgy fest, hogy az áldozat egy terrorista volt. De meg kell bizonyosodniuk erről! A nyomozás során sok kisebb nagyobb családi titokra is fény derül. Váratlan fordulat, amikor kiderül, hogy mérgezték az áldozatot! Ki tehette? Nagy nehezen kiderül, de későn. Az igazi terrorista újabb bombatámadásra készül!
Ebben az epizódban megismerjük Booth barátnőjét, Tess-t. A lányról eddig senki sem tudott, így fordulhat elő az a kínos helyzet, hogy Bones rosszkor érkezik!
 
1X03: Egy iskola titkai
 
Bármilyen furcsa is ebben az epizódban inkább a komikus elemek dominálnak pl. az úton amikor Zach (Eric Milegran), Bones és Booth a tett helyszínére mennek. Vagy a végén, amikor Booth vérig sértődik azon, hogy az agyasok megtalálják az ő kedvenc éttermét és ők is lemernek ülni, enni ott. Booth kénytelen szabályokat hozni. Nagyon vicces jelenet!
A nyomozás egy iskola ügyében zajlik, ahol egy fiatal fiú holtestét találják meg egy fán. Kiderül, hogy a fiú süket volt. Mindenki öngyilkosságnak gondolja, de talán mégsem az volt! A szerelmi szálak összevissza gubancolódnak, és olyan dolgok derülnek ki, amikre én nagyon nem számítottam.
 
1X04: A medve ügy
 
Egy medve gyomrában találnak egy emberi kart. Nem mondom, hogy túl gusztusos rész, gyengébb idegzetűek ne nézzenek oda, amikor kiszedik a kart a maci gyomrából! Bones megállapítja, hogy az áldozatot feldarabolták. A nyomozás során kiderül, hogy az áldozatot korábban valaki megrágcsálta, de nem a medve, hanem egy ember! Nagyon durva! Több gyanúsított is van, de végül megtalálják a kannibált, aki valamilyen rituális hiedelmek miatt vélte úgy, hogy emberhúst kell ennie. Durva ez a rész!
 
1X05 Örökbefogadott halál
 
Bones éppen egy sajtótájékoztatót tart a könyvéről, amikor megjelenik Booth. Még kérdést is fel tesz, hogy zavarba hozza a mi tudónőnket, de mint tudjuk őt nem könnyű zavarba hozni! Az eset ezúttal nagyon nehéznek tűnik, mert az áldozat egy gyerek. Ez mindenkit eléggé megvisel, de Angelát (Michaela Conlin) különösen, erősen gondolkodik azon, hogy új munka után nézzen! Kiderül, hogy a kissrácot megerőszakolták mielőtt megölték. A gyanúsított az egyik testvére, akit végül Bones hallgat ki. Elárul a fiúnak egy súlyos titkot a múltjából, ami végül megoldásra viszi az ügyet. Egy másik titokra is fény derül, amit eddig Hodgins (T. J. Thyne) próbált elrejteni a világ, de leginkább kollégái elől!

 

Az első évad promo filmje:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr332593756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása