Boardwalk Empire - Gengszterkorzó 102.
2011. január 18. írta: Szilvásgombóc

Boardwalk Empire - Gengszterkorzó 102.

Az epizód egy chicagói temetéssel kezdődik. Colosimo, a chicagói gengszter temetésével. Majd ugrás Atlantic Citybe Nucky irodájába, Van Alden ügynök látogatja meg és érdekes kérdéseket tesz fel neki az éjszakai lövöldözéssel és Hans Schroederrel kapcsolatban. A férfi „hivatalosan” öngyilkos lett, de az ügynök szerint ez nem túl valószínű. Jimmynagy költekezésbe kezd, karácsonyt tart a kisfiának, feleségének ékszert és porszívót vesz, anyjánek pedig egy nyakláncot (olyat, aminek múltja van). Azt azért megjegyezném, hogy Jimmy anyját először inkább a szeretőjének néztem, nem éppen anyának való foglalkozása van (szerintem).


Nucky pénzt küld a gyermekét és férjét is elvesztett asszonynak. Van Alden ügynök beszámolója alapján megtudjuk, mi mindennel is foglalkozik Nucky Thompson. Hát én mondom nem kispályás. Amellett, hogy az egész város rendszeresen fizet neki, az alkohol és a bordélyház mellett telefonos fogadóirodája is van. És a feketékkel is jó kapcsolatot ápol a szavazataik érdekében.
 
Jimmy és Nucky tisztázzák a dolgokat, és nem épp olyan vége lesz, mint amilyenre Jimmy számít. Nucky kirúgja a Jimmyt azzal, hogy ő akart gengszter lenni akkor legyen is az. Nucky azt is kijelentette, hogy a 3000 dollárt 48 órán belül meg akarja kapni. Jimmynek rá kell jönnie, hogy már közel sincs annyi pénze, amiből ki tudná fizetni volt főnökét. Csak egy megoldást lát.
 
Mr. Thompsonnak már meggyűlt a baja Jimmyvel, de most még Arnold Rothstein is bejelentkezik, és százezer dollárt igyekszik behajtani Nuckyn.
Mrs. Schroeder épp hazaér a kórházból, amikor Van Alden ügynök kopogtat az ajtaján, a férje meggyilkolásának ügyében szeretne beszélni vele, illetve Nucky Thompsonhoz fűződő kapcsolata érdekli.
 
Igen komolyan bemutatja ez a rész, hogy mit gondoltak egyesek a nő szavazati jogáról és arról, hogy mennyit értenek a politikához.
 
Van Alden egy levelet ír a feleségének, igen semleges. Semmi érzelem nincs benne, egy deka sem. Van Alden arcán nem sok érzelmet láttam eddig. Csak akkor, amikor elővette fiókjából azt a szalagot ami, Mrs. Schroeder hajában volt (észre sem vettem, hogy elvette).
 
Jimmy megszerzi a pénzt amivel Nuckynak tartozik.
 

 
Az epizód zárójelenetén igen jót mosolyogtam. Zárógondolatként pedig elmondom azt, ami az első rész óta (nem sok idő, mondjuk) nyomja a lelkem. Nucky nyafka nője az idegeimre megy.
 
Értékelés:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr762593575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása