Anna a Zöld Oromból 2/6 [1985]
2010. december 21. írta: enbee

Anna a Zöld Oromból 2/6 [1985]

Az első rész édes meggyboros kalandja óta nem sokat változott a helyzet: Diana még mindig el van tiltva Anne társaságától. Az iskolában viszont már nem ugyan az a helyzet, mint az előző tanévban volt, mert új tanár érkezett Avonlea-be, aki szárnyai alá veszi Anne-t. Ms. Stacey (Marilyn Lightstone) sokat követel, de mindig igazságos, és a helyett, hogy lenyesegetné Anne szárnyait, inkább megpróbálja őt helyes irányba terelgetni.

 

Diana kishúga beteg lesz, de a legtöbb felnőtt a városon kívül tartózkodik egy naggyűlés miatt, ezért a lány nem tudja, hogy mihez kezdjen. Kétségbeesésében elrohan a Zöld Oromba. Matthew orvosért indul, Anne átmegy Barry-ékhez. Az orvos későn érkezik,  már semmit nem tehetne, de a kislány Anne gondoskodása miatt életben marad. Ez a hőstett Mrs. Barry véleményét is megváltoztatja Anne-ről, és a két lány újra kebelbarátnők lehetnek. Barry-ék elhívják magukkal Anne-t Carmody-ba, a karácsonyi bálra. Marilla először nemet mond, de Matthew hatására megváltoztatja a döntését. A bálban a lányok nagyon jól szórakoznak, annak ellenére (vagy éppen azért?), hogy Gilbert Blythe is ott van.

Az ünnepség után egyből bajba is keverednek: magukra haragítják Diana gazdag rokonát, Josephine nénit (Charmion King). Anne bocsánatot kér az idős nagynénitől, aki elsőre gonosznak tűnik, de Anne különleges egyénisége hamar megpuhítja őt is. Olyannyira, hogy Jo néni meghívja a lányokat magához, elutazása előtt pedig ajándékot is ad nekik. Anne Charlottetown-ban megy felvételit írni, Diana is vele tart, és Jo néninél szállnak meg. A vizsgát természetesen Gil is megírja, és a kétszáz jelentkező közül ők ketten végeznek holtversenyben az első helyen. Anne és Gil kezdenek összebarátkozni, bár ez a folyamat messze nem zökkenőmentes. Aztán megkezdődik az új tanév a Queens College-ben, és bár Anne a tanulásban továbbra is sikeres, a privát dolgai nem alakulnak ilyen jól. Gillel eltávolodnak egymástól, Matthew pedig meghal, így Marilla és Anne magukra maradnak.

Anne úgy dönt, hogy nem megy vissza az iskolába, levelezőn folytatja a tanulmányait, és tanári állást vállal Avonlea-ben. Gilberttel is rendeződnek közöttük a dolgok - úgy tűnik, hogy a répa élete sínre került.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr222526273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása