Anna a Zöld Oromból 1/6 [1985]
2010. december 19. írta: enbee

Anna a Zöld Oromból 1/6 [1985]

Karácsony közeledtével mindig előkerülnek az olyan filmek, amit az egész család együtt nézhet korra, nemre való tekintet nélkül. Vannak persze klasszikusnak számító műsorok, amikbe évente, kétévente belebotlunk, és vannak, amik ritkábban kerülnek elő, vagy soha nem találkozhatunk velük. A ritkább kategóriába esik Anne Shirley története, amit valahogy mégis mindenki ismer. Nem ok nélkül! A répa hajú lány története mindenkit magával ragad.

Anne Shirley (Megan Follows) egy századfordulós geek: jó tanuló, okos, különös észjárással, élénk fantáziával, és hatalmas szeretettel a könyvek iránt. Vörös haja és vékony teste miatt kifejezetten csúnyának gondolja magát, és tizenkét éves korára egyetlen igaz barátnője van, Katie, aki a tükörképe. Na és persze nem utolsó sorban Anne árva. Legutóbb egy sokgyerekes családnál volt (leginkább cseléd), ami nem végződött túl jól, de alighogy visszakerül az árvaházba, új esélyt kap. Edward herceg-szigetéről két kislányt "igényeltek" - az árvaház igazgatónője (akit Megan Follows édesanyja alakít) Anne-t küldi oda.

Bármilyen ábrándjai voltak is Anne-nak az új otthonát illetően, az percek alatt darabokra törött. Az örökbe fogadói, egy idős testvérpár, Marilla (Colleen Dewhurst) és Matthew Cuthbert (Richard Farnsworth) ugyanis nem egy kislányt, hanem egy kisfiút akartak magukhoz venni, aki segíteni tud nekik a ház körüli munkában a földeken. Anne egyedi természete pillanatok alatt magával ragadja Matthew-t, ő megtartaná az új családtagot, de Marilla már nehezebb dió. Nehezebb dió, de nem feltörhetetlen. Így hát Anne megkezdi életét az Avonlea melletti, a Zöld Oromban.

Két igazán komoly problémával kell Anne-nek szembe néznie. Az egyik Rachel Lynde (Patricia Hamilton), aki a szomszéd farmon lakik a férjével, és a vidéki, pletykás öregasszonyok tökéletes mintapéldánya. Anne-nek az első találkozásukkor beletipor a lelki világába, és amikor a lány visszavág, még ő van vérig sértve. Jó, hát Anne sem volt éppen kedves, de érdemelt Mrs. Lynde mást? Nem nagyon hiszem. Két problémát említettem - a másikat Gilbert Blythe-nak (Jonathan Crombie) hívják. Gilbert Anne osztálytársa, vagyis inkább hívjuk a nemezisének. Az ő kapcsolatuk olyan meghúzom-a-hajad-mert-tetszel típusú Gil részéről, Anne egyszerű vetélytársként tekint a fiúra. Azért jó dolgok is történnek a lánnyal: megtalálja azt a legjobb kebelbéli barátnőt, akire mindig is vágyott a csinos, fekete hajú, tehetős Diana Barry (Schuyler Grant) személyében. A két lány az első találkozásuktól fogva elválaszthatatlanná válik, és együtt sikerül rengeteg bajba belekeveredniük. Sajnos az egyik kis galibájuk következtében úgy tűnik, kénytelenek lesznek egymásnak örökre búcsút inteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr992526034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvásgombóc 2011.01.03. 08:47:22

Annyira imádom ezt a sorozatot. Karácsonykor mindig megnézem. :D Sosem unom meg :P
süti beállítások módosítása