Justified - A törvény embere 1. évad 6. rész (106.)
2010. december 02. írta: Szilvásgombóc

Justified - A törvény embere 1. évad 6. rész (106.)

A hatodik epizód azzal kezdődik, hogy Raylan meglátogatja Boydot a börtönben és arra kéri, derítsen ki mindent arról, hogy Arlo mégis mire készülhet, mit forgat a fejében. Boyd cserébe annyit kér, hogy Raylan nézzen mélyen magába, „…Csak azt szeretném, ha elgondolkodnál a lelked halhatatlanságáról.”


Az iroda le fogja foglalni Carnes házát és annak minden vagyontárgyát, de biztonsági intézkedés gyanánt előre odamennek felügyelni, hogy még „véletlenül” se tűnjön el semmi. Carnes képeket szeretne eladni, amíg azt megteheti, így Raylan és a főnöke felügyeli a tranzakciót. Első útjuk Cincinnetibe vezet, ahol felveszik a műkereskedő Karl Hanselmant. A Hanselmanhez vezető úton az iroda vezetője figyelmeztette, hogy Avaval való kapcsolata veszélyes lehet, hiszen a helyettes államügyész Raylan után szimatol.
 
Owen Carnes házában éri a rendőrbírókat a nagy meglepetés. Ezeket a képeket Hitler festette, Adolf Hitler, az epizódban fontos szerepet kapnak ezek a képek. Amíg a Hitler képekről folyik a tárgyalás Raylan feltérképezi a terepet, és szóba elegyedik Carnes feleségével, akitől sok mindent megtud. Raylan a rendelkezésére álló 24 órát nyomozással tölti.
 
Winona szívességet, információkat kér Raylantől, később pedig lebeszélgetnek tönkrement házasságukról. Az epizód során a műkereskedő, hanselman sokszor invitálja Raylant Cincinnetibe, hogy nézze meg igen érdekes gyűjteményét. Raylan végül el is megy megnézni a képeket, és igen csak leesik az álla.
 
Végül az epizód, ugyan ott végződik, ahol kezdődött. Raylan a börtönben beszél Boyddal, megkéri, hogy felejtse el kérését, nem akar tudni semmit arról apja, mire készül. Boydnak már csak egy kérdése marad, mellyel gondolkodóba ejti Raylant: „Mi lenne, ha azt mondanám, hogy megtudtam valamit az apádról, aminek segítségével élete végéig leintézhetnéd?”
 
Értékelés:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr52485172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása