Moonlight 1. évad 1-2. rész (101-102.)
2010. szeptember 14. írta: Szilvásgombóc

Moonlight 1. évad 1-2. rész (101-102.)

A vámpírok korszakát éljük, a csapból is a vámpírok folynak. Ezzel egyáltalán nincs bajom, sőt… Most egy vámpíros sorozatot fogok Nektek bemutatni, már láthattátok a tv-ben is. A címe Moonlight, nálunk Holdfény címen futott. A történet igazából eléggé alap. Adva van egy vámpír, aki különbözik az összes többitől, illetve van a nő, és természetesen találkoznak. Ezt a szimpla alapot valószínűleg a szereplőgárdával kívántak ellensúlyozni. A főszerepeket Alex O’Loughlin (Mick St. John) és Sophia Myles (a fent említett nő, Beth Turner) játszák. Két fontos karakter van még a sorozatban egyikük Coraline, Shannyn Sossamon (a Lovagregény női főszerepét játszotta), ő Mick múltja. A másik fontos szereplő Jason Dohring, aki Josef Kostan, Mick legjobb barátjának szerepét kapta. És már ezen a ponton tartozom egy vallomással, engem ezzel (Dohring) meg is vettek.

 
101 – Vámpírok márpedig nincsenek!

Na szóval, az első részt végignézve azt mondhatom, tényleg alap. De nem rossz, lesz ebből még valami. Az első rész azzal kezdődik, hogy egy interjú keretében bemutatkozik nekünk Mick St. John (O’Loughlin), mindent elmond vámpírságáról. Lelövi az összes „poént” vámpírlétét illetően. Nem sok minden hat rá attól eltérően, ahogy mi azt gondolnánk. Mindenesetre jó tudni, hogy a fokhagyma nagyon finom a pizzán!

Mick szabályok szerint él, nem vadászik. Van egy fura momentum, ami szerintem igazán illúzióromboló. Ebéd címen egy injekcióval adja be magának a vért. Persze jó, ha az ember vámpírjának vannak szabályai, melyek szerint nem harap meg senkit, és nem támad meg nőt és gyereket. Ez szép és jó. De könyörgöm, egy vámpír legyen vámpír, és harapjon! Igyon/egyen rendesen!

Itt van Nekünk Beth, a minden lében kanál újságíró, talpraesett és vakmerő. És hát neki is van múltja, mely összefonódik Mick múltjával (erre fokozatosan fény derül). Itt a rejtély, mely a sorozat főszereplői közötti szálat még szorosabbra fűzi. Egy tetthelyen találkoznak, halott lány a szökőkútban, két pontszerű sebbel a nyakán. Beth (Myles) rögtön valami ütős szalagcímen töri a fejét, és a vámpír téma is előkerül. Miközben az ideális címen gondolkodik, botlik bele Mickbe. És itt van az „ismerős vagy valahonnan, á nem csak biztos emlékeztetlek valakire” rejtély.

A szökőkútban talált lány nem csak a rendőrséget, és a médiát érdekli, hanem a helyi vámpírokat is. Köztük Josefet (Dohring), Mick legjobb barátját. Történetesen ő is vámpír, de ő nem a fiatal, „60 éve vagyok 30 éves” fajta, ő a nehézsúlyú 400 éves vámpír, „egy most leszek 30”, sármos és jó képű fiatal férfi bőrében. Szóval Josef szeretné, ha magán nyomozó barátja a végére járna a dolognak, és megakadályozná a lebukást. Mick együtt dolgozik Bethtel, akit egyszerűen képtelenség lerázni. Nagyon rámenős a csaj. Ez persze bajba is sodorja, de szerintem nem árulok el nagy titkot, ha az mondom, nem kell aggódni, Mickre lehet számítani. Az epizód azzal záródik, hogy Bethnek kezd derengeni honnan is ismeri Micket.

102 – Kísért a múlt

Ez a rész folyamatosan ingázik múlt és jelen között. Mick múltjának újabb szereplője jelenik meg. Lee Jay Spalding most szabadul a börtönből. Spalding egy gyilkos, annak idején Mick nem tudta megállítani, és ami még ennél is rosszabb óvatlan volt. Spalding tudja. Az események zajlanak a frissen szabadult gyilkos és a magán nyomozó között. Spalding börtönévei alatt folyamatosan olvasott a vámpírokról, és tervezgetett. El akarja kapni a vámpírt. És ezért mindet meg is tesz. Folyamatosan csapdákat állít neki, és azon van, hogy mindenkit ellene fordítson.

Micknek egyik nap váratlan látogatója akad, és most a vámpír kerül kutyaszorítóba. Nem fordulhat máshoz, Beth tud segíteni. A BuzzWire riporterének (ezt eddig nem említettem, ez Beth munkahelye) barátja (Josh) segít, aki a kerületi ügyészségen dolgozik, még az állását és szabadságát is kockáztatja. De Mick nyaka körül kezd szorulni a hurok. Ő is érzi, előbb utóbb kibújik a szög a zsákból, és ezt a lány is tudja. Beth barátnője Julia (ő Spalding pártfogója, és viszonyuk is van) bajba kerül, Spalding megmutatja neki valódi énjét. Természetesen Mick és Beth indul megmenteni. Bethnek a kocsiban kellene maradnia, de nem teszi. És ez nagy szerencse…

Az epizód végén Mick elesetten, és kétségbe esetten igyekszik titkolni kilétét. De egy zacskó vérrel a kezében nehéz. A rész végszava, egy beismerés, mellyel a titokról lehull a lepel. 


Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr492296224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása