És mennyi szerelem
2010. június 20. írta: redbandita

És mennyi szerelem

Egy darab amit meg KELL nézni!

Tudom egy színházi előadás nem a popkultúra része, de szeretném megosztani veletek ezt a fantasztikus élményt!
Pénteken este megnéztem a Madách Színházban az És mennyi szerelem című darabot. Nagyon jókat hallottam az előadásról, így névnapomra színházjegyet kértem… És megérte!
A főszereplők Csányi Sándor, Szente Vajk és Oroszlán Szonja voltak. Maga a sztori nem nagy történet, arról szól, hogy mennyi őrültséget megteszünk, ha szerelmesek leszünk. Azt hiszem ezt nem is kell tovább magyarázni… De nem csöpögős, mézesmázos sztori ez, hanem vicces. Konkrétan végigneveted az egészet.

 

 
Pár sort hagy írjak magáról a történetről. Amerikában játszódik a darab. Van egy szerzőpáros Andy Hobart (Csányi Sándor) és Norman Cornell (Szente Vajk) akik egy olyan újságot szerkesztenek (A balhét) ami Amerika „csúf” oldalát mutatja be. Nem sikerlap, épphogy megélnek belőle, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy terjesszék „az igét”. Andy a nőfaló, amit ugye nem is nehéz elképzelni Csányi Sándorról. Norman pedig az író, a művészlélek, akinek nincs szerencséje a nőkkel.
 
Egy napon új szomszéd költözik a házba. A csinos, szőke bár kissé butácska Sophie Rauschmeyer. Norman azonnal beleszeret, amivel az őrületbe kergeti a lányt. Pl. átvizsgálja a szemetét, távcsővel lesi, felmossa a konyháját, ja és véletlenül lehúzza a macskát a WC-n stb. Sophie menyasszony, a vőlegénye katona. Határozott szándéka, hogy jó és hű feleség legyen. De megérzi Andy illatát, és a bonyodalmak elkezdődnek…
 
Tényleg érdemes megnézni Neil Simon újabb remek darabját, mert fergeteges szórakozást nyújt. A darab rendezője Szirtes Tamás remekül választotta ki a főszereplőket. Szinte rájuk íródtak a szerepek. Szerintem pasiknak és nőknek egyformán meg kell nézni egyszer ezt a darabot, nem érdemes kihagyni! Olyan alapigazságokat mondanak ki a szereplők, amivel azt hiszem mindenki szembesült már élete során.
 
csak fizikai vonzalom nem tud éltetni egy párkapcsolatot, mert a testi vonzalom olyan, mint a rágógumi. Az elején nagyon finom, de gyorsan elmúlik a hatása…”
 
Értékelés:
 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr352095580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása