The Covenant - A testvériség
2010. június 14. írta: enbee

The Covenant - A testvériség

Történt egyszer (konkrétan tegnap este), hogy enbee otthonában nem volt sem internet, sem pedig adás a tévében. Mit tehet ilyenkor az ember lánya? Elővesz egy régen látott filmet, és azt nézi (tanulás helyett...). Választási kritérium nagyjából annyi volt, hogy legyen benne Taylor Kitsch! Wolverine-hez nem volt kedvem, így maradt nekem a Covenant; más filmben őt még nem láttam, sorozatot meg csak nem kezdek el nézni este 11-kor. Szóval A társaság:

Ők itt a képen négyen az eredetileg Ipswitchet alapító öt családnak a leszármazottai. Név szerint Tyler (Gossip Girl-ből ismert Chace Crawford), Reid (Toby Hemingway), Caleb (Steven Strait az I.e. 10000-ból) és Pogue (Taylor Kitsch). És igen, mind a négyen "boszorkányok". Tizenhárom éves korukban nyerték el az erejük egy kis részét, és tizennyolc évesen fognak betöltekezni. Caleb, aki a generáció első szülöttje, és így a legnagyobb hatalommal rendelkezik, egy héttel annak a bizonyos tizennyolcadiknak a betöltése előtt ismerkedik meg Pogue barátnőjének, Kate-nek az új szobatársával, Sarah-val, aki nem az egyetlen új diák a Spenser Akadémián. Közel kerül ugyanis a fiúkhoz Chase (szintén Gossip Girl-ből ismerős Sebastian Stan) is, aki vetélytársa Pogue-nak a nők, Calebnek pedig a sport terén. És itt muszáj belinkelnem egy képet!

Kicsit nehéz újra felvenni a fonalat :) Na szóval. Caleb az éjszaka kellős közepén arra riad fel, hogy a testvéreinek tekintett fiúk közül vki az erejét használja, ami rendkívül veszélyes dolog, mert ha rászoknak, az elhasználja a testüket és az életükbe kerülhet. Bonyolítja a helyzetet, hogy másnap reggel kiderül, az iskola egyik tanulója meghalt, és szellem képében meglátogatja Calebet. Az erőhasználattal Reidet gyanusítják a fiúk, a gyilkosságot azonban nem tudják beleilleszteni a képbe. Aztán az egyik úszó edzésen Caleb észrevesz valamit, amivel elkezdenek helyükre kerülni a kirakó darabkái.

A plakát szerint A tesvériséget az Underworld producergárdája jegyzi, és ez meg is látszik a filmen. A hangulatvilága szinte egy az egyben ugyan az, mint Selene világának: sötét, régi épületek, borús hangulat, természetfeletti harcmodor. Kicsit furák a szemvillogások, amiket a fiúk produkálnak, de a többi vizuális effekt korrektul meg van oldva. Mert ahogy Reid mondja: Az a gatyi Harry Potter bekaphatja!

Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr652081390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

redbandita 2010.06.14. 20:25:55

nagyon örülök, hogy késztetést éreztél a kép beszúrására :) most eldöntöttem, hogy meg KELL néznem ezt a filmet! :)
süti beállítások módosítása