A Manó könyvek áprilisi újdonságai
2018. április 08. írta: redbandita

A Manó könyvek áprilisi újdonságai

Gyönyörű meglepetéskönyvekkel készül a Manó Könyvek a Könyvfesztiválra. 31 magyar szerző írt őszintén az anyaságról Quentin Gréban belga képzőművész képei mellé, az eredmény egy csodaszép képeskönyv lett. Háy János meseábécéje Maros Krisztina rajzaival elevenedik meg, a Tony Wolf-rajongók pedig Nagyi meséit olvashatják.

mano04.jpg

Újra utazik a család, ezúttal a Dunakanyarba. Két új sorozat is indul: a Bűbájos hercegnők egyszerre két résszel, és a világszerte ismert Holly Webb sorozata, a Varázslat Velencében, és folytatódik a Varázslatos Állatbirodalom és a Sherlock, Lupin és én-sorozat is. 

Quentin Gréban és 31 magyar szerző: Szeretlek, anya! 

Sokszor azoknak fogalmazzuk meg a legnehezebben, hogy mennyire fontosak nekünk, akiket a legmélyebben, megmásíthatatlanul szeretünk. Akikkel a kötelékünk nem vágható el. Ők az édesanyáink, és ezek leszünk mi is valakinek, amikor anyává válunk. Ahogy megpillantottuk a zseniális művész, Quentin Gréban festményein az anyákat, éreztük, hogy mennyire jó lenne magyar alkotókat felkérni; írják meg gondolataikat, meséiket, vallomásaikat a belga illusztrátor képei mellé. Így állt össze ez az album, telis-tele hiteles írásokkal az anyaság sokszínűségéről. Almási Kitti, Balázsy Panna, Berg Judit, Boldizsár Ildikó, Csapody Kinga, Erdős Virág, Farkasházi Réka Hadas Krisztina, Halász Judit, Havas Dóra, Horváth Lili, Karafiáth Orsolya, Kádár Annamária, Kárász Eszter, Koós Réka, Kozma Orsi, Krizsó Szilvia, Lackfi János, Nádori Lídia, Péterfy-Novák Éva, Rácz Zsuzsa, Schäffer Erzsébet, Soma Mamagésa , Szabó T. Anna, Szulák Andrea, Szurovecz Kitti, Tóth Krisztina, Tamás Zsuzsa, Tordai Teri, Turi Tímea, Ungár Anikó - ők vállalták, hogy megosztják velünk érzéseiket, emlékeiket, történeteiket.
Lepjük meg édesanyánkat, nyújtsuk át annak, aki épp anyává válik, olvasgassuk gyerekeinkkel, hátha könnyebb lesz átadni, hogy mit jelent: Szeretlek, anya!

139467897.jpg

Háy János: Alfabéta és a negyvennégy rabló

Háy János egy egészen különleges műfajú, bűbájos humorú, kalandos könyvet alkotott nagyóvodásoknak, kisiskolásoknak, és nem utolsósorban a szüleiknek, amikor megszületett meseábécéje, az Alfabéta és a negyvennégy rabló. Főhőse, Peti nemcsak kíváncsi, de nagyon bátor fiú is. Nem riad vissza egy titkos összeesküvéstől sem, amiben egy föníciai terrorista, Alfabéta, és még Peti szülei is nyakig benne vannak. Sorban kopog be egy bérház ajtajain, hogy kiderítse, melyik mögött ki lakik. Így találkozik az ájtatos manóval, a dzsigolóval, sőt még egy Yetivel is!

"Amikor hétfőn reggel a papája elvitte azon a márkája nem látszik autón, már semmit nem mondott a titkos összeesküvésről. Semmit nem árult el Alfabétáról és a negyvennégy rablóról. Csak annyit mondott, hogy a hétvégén megtanult olvasni, s hogy mindent el tud olvasni."

Maros Krisztina lélegzetelállítóan szép és humorral átitatott illusztrációit nézegetve és a meseregényt olvasva mindenkinek ugyanolyan gyerekjáték lesz megjegyezni a betűket és elsajátítani az olvasást, mint Petinek.

139467730.jpg

Tony Wolf: Nagyi meséi

„Nagyi, mesélj!”, kérlelik esténként az aranyos kisunokák Mackó nagyit és Nyuszi nagyit. És a két nagyi egymás után meséli a mulatságosnál mulatságosabb történeteket.

Minden mese egy-egy állatról szól. Az egyik rendesen viselkedik, a másik szeret rosszalkodni. De mindegyiktől tanulhatunk valamit, ha odafigyelünk.

Tony Wolf világszerte népszerű szerző-illusztrátor a tőle jól ismert kedves rajzokkal és tanulságos, rövid mesékkel örvendezteti meg rajongóit.

139467902.jpg

Csapody Kinga: Utazik a család - Irány a Dunakanyar!

„Messze vagyunk még? Mikor érünk már oda?" - ki ne hallotta volna ezeket a kérdéseket az autóban, amikor a család hosszabb útra indult? Szalma Edit egy bájos, kissé szeleburdi családot álmodott majd rajzolt meg. A három gyereket, szüleiket és állataikat ezúttal a Dunakanyarba, Visegrádra és környékére kísérhetjük el Csapody Kinga meséivel. Kalandjaikat olvasva sok érdekességet tudhatunk meg Vácról és Szentendréről, Katalinpusztáról, Dömösről és persze Visegrádról is. Részt veszünk lovagi bajvíváson, várat mászunk és függőhídon kelünk át, altemplomba bújunk és még hajókázunk is a családdal. A könyvből egy csomó ötletet lehet meríteni, hogy a környéken miket lehet felfedezni, megmászni és kipróbálni. Csatlakozzatok hozzájuk, fedezzétek fel a mesékkel, majd a valóságban is Magyarország egyik legszebb részét! 

139468264.jpg

Rosie Banks: Bűbájos hercegnők 1. - A varázsnyaklánc

Te mit kívánnál? Amikor a két barátnő, Lotti és Mia egy-egy varázsnyakláncot kapnak, hirtelen feltárul előttük a Kívánságcsillag Palota és a Bűbájos hercegnők hihetetlen világa. Sőt, ők maguk is Bűbájos hercegnőkké válhatnak, hogy kívánságokat teljesíthessenek! A gonosz Méreg hercegnő azonban ezt nem hagyja annyiban...

139467900.jpg

Rosie Banks: Bűbájos hercegnők 2. - Delfines kaland

Lotti és Mia nemcsak legjobb barátnők, de egyben Bűbájos hercegnők is, akik most tanulják, hogy kell valóra váltani a kívánságokat. Vajon képesek lesznek a varázserejükkel teljesíteni Emília kívánságát, hogy végre legyőzhesse a tengertől való félelmét? Vagy a szörnyűséges Méreg hercegnő már megint galibát okoz? Gyűjstd össze a varázslatos kalandokat!

Holly Webb: Varázslat Velencében - A csodaparipa

Olivia Velence hercegnője. Amikor az a veszély fenyeget, hogy a víz elárasztja a várost, tudja, hogy egyedül a varázsereje akadályozhatja meg a bajt.
A hercegnő elszántan kutat segítség és egy megbízható barát után, amikor hihetetlen felfedezést tesz - egy csodás teremtmény él láthatatlanul a vízben. Egy csodaparipa. Lucian ismeri a tenger legmélyebb titkait, amelyek segíthetnek megmenteni a várost. Megmaradhat-e a barátságuk az Olivia és Velence elleni összeesküvés után is?
Az elbűvölő Varázslatos Velence-sorozat első kötete a sikerszerző Holly Webb tollából.

139467906.jpg

Regös István: A Csillagvándor

Ki ne vágyott volna arra gyerekkorában, hogy egy titokzatos, más világból érkezett barátra tegyen szert? Valakire, aki megérti, aki átsegíti a legnagyobb gondjain, és létfontosságú tanácsokkal látja el az élet nagy kérdéseivel kapcsolatban. 

Amikor a főszereplő kisfiú elszökik otthonról, és egy erdőben találja magát az éjszaka közepén, megjelenik Csillagvándor, a kozmoszból érkezett idegen, és örökre megváltoztatja az életét. Ez a rejtélyes vándor sok helyen járt, sok különleges szerzettel találkozott, és mindnyájukkal elbeszélgetett. Életről, szeretetről, álmokról. 

Kicsoda Csillagvándor, és miért jött a Földre? Hogyan lehet felhőből kalácsot fonni, és mire vágyik egy unikornis? Na és hogyan működik a kenyérpirító? Mindezekre, és még számtalan érdekes kérdésre kaphat választ az olvasó Regös István szokatlan, szívmelengető és megható meséjéből. A Bababóka írója egyedi hangon mesél kicsiknek és nagyoknak, embereknek és csillagoknak. 

139467880.jpg

A Könyvfesztivál programja:

Április 19. péntek Gyerek(b)irodalom színpad
11.00–12.00 Játékos vetélkedő Háy János Alfabéta és a negyvennégy rabló című meseábécéje kapcsán

Április 20. szombat Gyerek(b)irodalom színpad
11.45–12.15  Tony Wolf meséiből Kovácsovics Fruzsina mesél és énekel

Április 21. szombat  Szabó Magda terem
12.30–13.30  Szeretlek, anya!
31 őszinte vallomás, 31 gyönyörű illusztráció Quentin Grébantól – egy elképesztően szívhez szóló album! Bemutatjuk ezt a különleges könyvet és a még különlegesebb szerzőket.
Utána a teremben dedikál: dr. Almási Kitti, Balázsy Panna, Hadas Krisztina, Koós Rék, Péterfy-Novák Éva, Szurovecz Kitti, Tamás Zsuzsa, Turi Tímea, Ungár Anikó

Április 22. vasárnap Kner Imre terem
13.00–14.00  A Rólad−Neked könyvek új szerzői 
Rólad – Neked, avagy lehet-e komoly témákról könnyedén írni? Előny vagy hátrány, ha ifjú a regényíró? Bencze Blankát, Horányi Hannát és Király Anikót Csapody Kinga kérdezi.

Április 22. vasárnap Kner Imre terem
16.00–17.00  A Csillagvándor című könyv bemutatója 
Regös Istvánt, a regény íróját és Nagy Eszter illusztrátort Oláh Andrea kérdezi

Dedikálás

Április 21. szombat
16:00 Háy János dedikálja az Alfabéta és a negyvennégy rabló című meseábécéjét az Európa Kiadó standján

Április 22. vasárnap
14:00  Bencze Blanka és Horányi Hanna dedikál a Manó Könyvek standján
17:00  Regös István és Nagy Eszter dedikálja A Csillagvándor című könyvét a Manó Könyvek standján 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr5913851448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása