Központi hírszerzés - Central Intelligence [2016]
2016. október 31. írta: redbandita

Központi hírszerzés - Central Intelligence [2016]

A Bontonfilm Magyarországnak köszönhetően már DVD-n is Blu-ray lemezen is élvezhetjük kedvenc fotelünkben ülve Dwayne Johnson és Kevin Hart első, de szerintem nem utolsó közös filmjét. Mindkét változat számos extrát tartalmaz, bakiparádé, kimaradt jelenet stb. A Központi hírszerzés kellemes kikapcsolódás egy nehéz nap után, persze ne várjuk tőle, hogy megváltja a világot. Figyelmeztetés, aki nem bírja a néhol kicsit gusztustalan poénokat, az ne nézze meg. Mindenki másnak ajánlom, főleg Dwayne Johnson vagy Kevin Hart rajongóknak! 

image006.jpg

A rendező, Rawson Marshall Thurber eddigi munkái között tudhatja a Kidobóst, a Családi üzelmeket és forgatókönyvét írta a Hogyan lopjunk felhőkarcolót című mozinak. Ez a vígjáték is abszolút beleillik ezen filmek sorába. 

Dwayne Johnson és Kevin Hart amennyire furcsán mutatnak egymás mellett, annyira jól működik a párosuk. Én egyre jobban kedvelem a sokak szerint néha kicsit túlzottan kiabáló, kissé ripacskodó Hart-ot. Az ő pattogó, túlgesztikuláló figuráját kellően kompenzálja a Johnson által hozott kicsit elvont (gondoljunk csak a kedvenc filmjére), néha kicsit lassú felfogásúnak tűnő "exdagisrác".

clipboard01_htep.jpg

Bob (Dwayne Johnson) és Calvin (Kevin Hart) már gimis koruk óta ismerik egymást, de nem mondható, hogy barátok lettek volna. Calvin volt a gimi legmenőbb sráca, övé volt a legszebb csaj (akit egyébként feleségül is vesz), jó tanuló volt, jó sportoló, népszerű, mindenki úgy gondolta fényes karrier áll előtte. Bob mindezek ellenkezője volt, egy nagyon dagi srác, akit persze csúfoltak, és megaláztak.

273583_1465238944_2897.jpg

Évfolyam találkozó lesz a hétvégén, amire Calvin nem akar elmenni, ugyanis egy kicsit kiábrándultan éli meg, hogy mégsem vitte olyan sokra. Bár egykori gimis barátnője, immáron a felesége (Danielle Nicolett) gyönyörű, sikeres és szereti őt, ez valahogy nem elégíti ki a férfit, mert a karrierje nem ott tart, ahol szeretné. Könyvelőként dolgozik, ám hiába várja az előléptetést, az valahogy elkerüli őt.

19275-kozponti-hirszerzes-2016-kep-4.jpg

Egy napon Bob bejelöli Calvint a Facebookon, és innentől indul a pörgés. Calvin először azt sem tudja ki lehet a fickó, aztán összerakja a képet, el is megy egy találkozóra, de a dagi srác mára teljesen megváltozott: egy kigyúrt vadállat lett belőle, aki viszont nagyon is emlékszik Calvinre, szinte bálványozza őt.

Kalandok sorába csöppennek, képbe kerül a CIA, letartóztatják őket, megszöknek, üldözik őket, maffiózókkal találkoznak. Szóval lesz bonyodalom bőven, viszont ezalatt mi sokat nevetünk, mindketten remek szóvicceket durrogtatnak el. No meg persze eleve nagyon humorosan festenek egymás mellett.

Elég sokáig nem derül ki mi is az igazság valójában, Calvin is örlődik sokat, néha talán egy picit el is veszíti a fonalat, és így utólag belegondolva már nem is tartja olyan unalmasnak eddig élt életét. De vajon kitudja magyarázni mindezt a felesége előtt?

Érdemes figyelni, mert elég neves sztárok is feltűnnek néhány jelenet erejéig pl. Aaron Paul, Amy  Ryan, Melissa McCarthy vagy Jason Bateman. 

Merem ajánlani a filmet mindenkinek, aki szereti a vígjátékokat, szeret nevetni, pláne, ha kedveli Dwayne Johnsont vagy Kevin Hartot. 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr111918291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.01.20. 14:47:34

Két szigorúan csak egy arcot, egy figurát hozni képes színész (Hart és Rock) egy full közepes filmben amit láttunk már nem is egyszer korábban. Slaine cameoja jó volt (miatta néztem meg egyébként), de azért kevés az üdvösséghez.
süti beállítások módosítása