Bosszúállók: Ultron kora - Avengers: Age Of Ultron [2015]
2016. május 16. írta: redbandita

Bosszúállók: Ultron kora - Avengers: Age Of Ultron [2015]

Nemrég jeleztem mennyire elmaradtam itt a Popkulton a Marvel-es képregény alapján készült egész estés filmek boncolgatásával. Következzen most egy tavalyi alkotás, a Bosszúállók: Ultron kora. A fonalat nagyjából az Amerika Kapitány: A tél katonája után vesszük fel. Csak visszatérnek olyan hősök, mint a Vasember, Thor, Hulk, és megint csatlakoznak újoncok is. 

bosszuallok-2.jpg

Sok sok évnyi várakozás, némi időhúzás, és a mézes madzag folyamatos húzása után 2012-ben végre láthattuk a mozit, amiben igazi nagyágyúk fogtak össze a világ megmentésére. Előtte kaptunk már ízelítőt bőven, hiszen ott volt a 2008-as Vasember, A hihetetlen Hulk, majd két évvel később a Vasember 2, aztán Thor és Amerika Kapitány is egész estés filmet kapott. 

2012-ben végül összetoborozta a S.H.I.E.L.D a Bosszúállókat, hogy legyőzzék Lokit, Thor tesóját, aki konkrétan az egész Földet leakarta igázni. A film óriási siker volt, másfél milliárd dollárt keresett vele a stúdió, így várható volt, hogy lesz folytatás. Az igazgató, Kevin Feige egy óriási projektbe vágott, kb. a következő 10 évre ellátta  a rajongókat Marveles filmekkel! De ne szaladjunk annyira előre, ha valakit érdekelnek a jövő Marveles filmjei, itt összegyűjtöttük őket.

Azt is tudjuk már, hogy a Bosszúállók 2 sem maradt le sokkal, eddig nagyjából 1,4 milliárd dollárnyi bevételt hozott a stúdiónak! 

bosszuallok-ultron-kora-sztori-770x470.jpg

Na de miről is van szó? Ki Ultron?

A Bosszúállók bevetésről, bevetésre járnak, igyekeznek minden rosszat és bűnt eltüntetni a Földről. Ez nem megy mindig könnyen, ráadásul néha ők is hibáznak. Tony Stark (Robert Downey Jr) és Bruce Banner (Mark Ruffalo) azaz Vasember és Hulk, a két felelőtlen zseni óriási galibát okoz, mikor fel akarnak találni egy védelemre szolgáló mesterséges intelligenciát.

box_office-70a6e461a2b64d0ea0edd8564fe2f37f.jpg

A terv tulajdonképpen az volna, hogy az emberek, a világ védve legyen pl. a Lokihoz hasonló elképesztő erőktől, és ne is legyen feltétlenül szükség Bosszúállókra. Ez tök jó terv lenne, csak kicsit félre sikerül a dolog. Tony ugyanis emberi érzelmekkel is felakarja tölteni Ultront, ám az nagyon hamar túl nő rajtuk és fékezhetetlenné válik. Ciki...

A képregényben NEM Tony építi meg Ultront, hanem a Hangya, azaz Hank Pym. Ám a rendező, Joss Whedon úgy döntött kihagyja a Hangya-t a történetből, úgy gondolta két őrült zseni bőven elég... Ultron legelőször egy 1968-as képregényben tűnik fel. 

A Bosszúállók mindent elkövetnek, hogy megállítsák Ultron-t, de nem megy könnyen, mert maga mellé állít egy ikerpárt, akik gyűlölik a Bosszúállókat, legfőképpen Tony-t és nem mellesleg mutánsok. A Maximoff testvérek, Tony Starkot okolják szüleik haláláért. Skarlát Boszorkány, azaz Wanda (Elizabeth Olsen) és testvére Higanyszál (Aaron Taylor-Johnson) ráadásul elképesztő dolgokra képesek. A boszi beletud mászni bárki fejébe, megváltoztat dolgokat, a tárgyakat is repteti. A srác pedig bármelyik Bosszúállónál sokkal gyorsabb. Ráadásul egyikük sem tudja kontrollálni képességeit. 

238184_822x617.jpg

A képregényben az ikrek Magneto gyermekei, nagyjából 50 éve a Marvel univerzium tagjai, rengeteg képregényben feltűntek, hol a jó, hol a rossz oldalon.

Ultron szeretne egy "igazi testet" a maga számára, ebben (is) kéri az ikrek segítségét. Ám ennél durvább tervei is vannak, amikor erre rájönnek a testvérek, akkor igyekeznek segíteni a Bosszúállóknak. Csakhogy addigra már késő... A csapat szétzilálódni látszik, mivel Wanda mindannyiuk fejébe belemászott és minden összekavart. Megtudjuk mitől félnek a szuperhősök, mik a rémálmaik, még néhány sötét titokra is fény derül.

Ultront egyébként James Spader "alakítja", akit Joss Whedon rendező választott ki a szerepre, mert úgy érezte a színész egyszerre megtudja jeleníteni a karakter sötét és humoros oldalát is. 

Ebben a gépfickóban tombol a düh, gyűlöli a bosszúállókat, és általa olyan kérdések fogalmazódnak meg, hogy vajon egy gépnek vannak-e érzései, akad-e bennük emberiesség? - nyilatkozta Whedon.

Ultron nem egy sima rosszfiú, aki elakarja pusztítani a világot és a Bosszúállókat. A monlógjai, szépen megfogalmazott beszéde alapján sajátos elképzelése van arról, hogy mi a probléma az emberiséggel. - mondta az Amerika Kapitányt játszó Chris Evans.

Essen néhány szó azért az egyéni gondokról is...

Tony jelentős változásokon ment át a 2008-as Vasember óta, és főleg miután a világra szabadítja Ultront. Védelmi rendszert akar létrehozni, hogy visszavonulhasson. Ebben a moziban új oldalát ismerjük meg a Vasembernek.Az is elég egyértelmű, hogy Pepper és közte nincs minden rendben...

avenger-age-of-ultron-5.jpg

A Kapitány (Chris Evans) továbbra sem találja a helyét a világban, folyamatosan összezördül Stark-al. Tony ötletével nagyon nem ért egyet, ebben viszont igaza lesz, ahogy az később kiderül. Ebből a filmből arra is rádöbbenünk, hogy a Kapitány pajzsa nem az utolsó ilyen anyag volt a világon, ahogy azt korábban gondoltuk, és erre Ultron is rájön. 

A Fekete Özvegy (Scarlett Johannson) próbál helyt állni egy teljesen férfiak uralta közösségbe, ahol ráadásul csakúgy szikrázik a levegő. Nagyon érdekes, hogy kapcsolata Hulkkal kezd egyre közelebbi lenni. Ő az egyetlen, aki letudja nyugtatni. De sajnos nem mindig... Megtudunk néhány súlyos titkot is Romanov múltjáról, vagyis a kiképzéséről. 

bosszuallok_ultron_kora_5.jpg

Banner továbbra is küzd saját démonjaival, nagyon fél, hogy nem tudja majd megfékezni Hulk erejét és sajnos ez be is következik. A kormány mostmár jobban szeretné, rács mögött tudni a "nagy fiút".

20150413bosszuallok-ultron-kora.jpg

Thor (Chris Hemsworth) fejébe is belemászik a boszi, aki ettől bizonyos látomásokat kezd látni. De nem tudja vajon valóságosak-e. Az viszont nagyon furcsa számára, hogy ilyen rövid időn belül megint előkerül egy a végtelenség kövei közül. Elhatározza, hogy ennek utána jár.

238182_800x600.jpg

Sólyomszem (Jeremy Renner) magánéletéről is megtudunk valamit, amit nem csak mi, de a társai sem sejtettek.. Ő az aki a legtöbb időt tölti el az ikrekkel, Wanda-nak sokszor segít, hogy a lány összekapja magát.

Természetesen feltűnnek olyan már-már kihagyhatatlan szereplők is, mint Nick Fury (Samuel L. Jackson) és hűséges jobb keze, Maria Hill (Cobie Smulders) vagy a Sólyom (Anthony MAckie). Van még egy újonc a filmben, Vízió akit Paul Bettany alakít, tulajdonképpen Jarvis megszemélyesedése, aki végül megkapja az Elmekő erejét is.

android-1024x576.jpg

Nagyon izgalmas, látványos mozi, a Marvel képregények szerelmeseinek kihagyhatatlan!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr48718914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása