Manó és Menő könyvek januárban
2016. január 14. írta: redbandita

Manó és Menő könyvek januárban

A Manó könyvek Kiadó idén új projektbe fogott, és Menő könyvek néven elindított egy sorozatot, ami 14 év feletti Olvasóiknak fog szólni. Emellett persze ugyanúgy törődnek majd a kisebbekkel is, így már januárban új kötetekkel látják el Bori vagy Berci rajongóit! Az elsóőilyen Menő könyvük, Kalapos Éva Massza című regénye lesz.

unnamed_9.jpg

Kalapos Éva: Massza
Terjedelem: 240 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 2990 Ft
ISBN: 978 963 4031 33 8

A történetről

Ráber Patrik tök átlagos. 14 múlt, egy hatosztályos gimibe jár, normális családja van és néhány (kevésbé) normális barátja. A haja szőke, a szeme sötétkék, a testalkata átlagos. A lányok alig veszik észre. Legalábbis a legtöbb.
Ráber Patrik mégis elüt az átlagtól. Színésznek készül, szabadidejében verseket és monológokat tanul. Az arca csaknem lányosan szép. A családja nem igazán érti meg, ahogy az osztálytársai sem.
Ráber Patrik köcsög.
Ráber Patrik nyomorék.
Ráber Patrikra nincs szüksége a világnak.
Legalábbis azok szerint, akik zaklatják őt.

Egy regény az online és offline megfélemlítésről, egy kamasz legádázabb félelmeiről és arról, hová vezet, ha a cybertérben teljesen elvész a kontroll. Olvasd el! És nem csak akkor, ha érintett vagy.

unnamed_1_1.jpg

Manó könyvek januári kínálatából

Alessandro Berello - Lola a varázscukrász 3 - Egy szelet barátság
Gigi és Teó osztályába új lány érkezik. Titokzatos és elbűvölő, de meglehetősen erőszakos! Persze az is lehet, hogy csak magányos egy kicsit...Gigi elhatározza, hogy olyan süteményt készít, amivel megszelídítheti az utálatosan viselkedő kislányt. Nem kell hozzá más, csak egy csipetnyi bátorság, egy evőkanál kaland és jó adag varázslat!

2904614_4.jpg

Rosie Banks - Titkos királyság 13 - Virágerdő
Keserű királynő visszatért, és máris ármánykodásba kezd! Hat mesebeli gonosztevőt szabadít rá a Titkos Királyságra Fanni könyvéből. Fanni, Jázmin és Nelli a varázsdoboz segítségével máris ott terem, hogy segítsen Vidám királynak megfékezni a félelmetes ellenségeket. Olvasd el a könyvet, és megtudod, hogy vajon sikerül-e a barátnőknek megállítani a Virágerdőben garázdálkodó rettentő óriást és vissza tudják-e őt küldeni a könyvbe, mielőtt letiporná a hatalmasra növő, finom cukorsziruppal teli virágokat.

1157034_2.jpg

Rosie Banks - Titkos királyság 14 - Hattyúpalota

Nelli, Fanni és Jázmin ellátogatnak a gyönyörű Hattyú-Palotába, ahol legnagyobb rémületükre egy gonosz boszorkány rémisztgeti a csodaszép hattyúkat, ugyanis az elvetemült Keserű királynő egy újabb mesebeli gonosz teremtményt szabadított a Titkos Királyságra! A barátnők a varázslatos madarak hátán a boszorka nyomába erednek, hogy visszaküldjék őt oda, ahonnan jött: Fanni mesekönyvébe.

1157036_2.jpg

Liane Schneider - Bori az állatkertben - Barátnőm, Bori 34.

Bori osztálya kirándulni ment a közeli város állatkertjébe, ahol rengeteg különleges állat él. Egy biológus vezette őket körbe, így sok érdekes dolgot láthattak és tapasztalhattak meg: miről ismeri fel a kis zebra a zebramamát? Hogyan kell etetni a szurikátákat? A majmok tényleg csak banánt esznek? Séta közben hirtelen egy kis macskamedve-bocs kiszabadult a ketrecéből, a gyerekeknek kellett segíteni befogni.

2904607_3.jpg

Liane Schneider - Bori és a meseünnep - Barátnőm, Bori 35

Bori óvodája nagy meseünnepet rendezett. Egész nap játszottak és finom ételeket ettek. A Süni csoport a Hófehérke és hét törpe című mesét adta elő, és bár először nem tudták eldönteni, ki legyen Hófehérke, mert Bori, Jolanda és Julcsi is az akart lenni, a készülődés nagyon izgalmas volt, és végül mindenki jól érezte magát a mesés ünnepen.

2904654_3.jpg

Christian Tielmann - Berci és a tetűriadó - Barátom, Berci 

Segítség! Berci óvodájában tetűriadó van! Szerencsére Mama tudja, mi a teendő: ki kell fésülni a hajat, meg kell mosni tetűirtó samponnal, az ágyneműt és a plüssállatokat ki kell mosni - és vége a nagy mászkálásnak!

2933132_3.jpg

Christian Tielmann - Berci szerszámosládája

Vigyázat, ezermesterek! Ebben a könyvben mérünk, fűrészelünk, kalapálunk, gyalulunk és csavarozunk. Berci és Frici új házat épít a tyúkoknak. Nagyapa műhelyében minden szükséges szerszámot megtalálnak: fűrészt, kalapácsot, csavarhúzót, mérőlécet, fogót, szögeket... A munka során pedig nem csak tyúkokkal, de számos kérdéssel is szembe kerülnek: Mi is az a collstock? Mire jó a vízmérték? Hogyan szedhetjük ki a fából az elgörbült szöget? Mi az a villáskulcs? Mit keres a róka farka a műhelyben?

Liane Schneider - Bori és az évszakok

Gigi és Teó osztályába új lány érkezik. Titokzatos és elbűvölő, de meglehetősen erőszakos! Persze az is lehet, hogy csak magányos egy kicsit... Gigi elhatározza, hogy olyan süteményt készít, amivel megszelídítheti az utálatosan viselkedő kislányt. Nem kell hozzá más, csak egy csipetnyi bátorság, egy evőkanál kaland és jó adag varázslat!

2904608_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr558268400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása