Elrabolva 3 - Taken 3 [2014] - Bryan Mills nagyon dühös
2015. január 10. írta: redbandita

Elrabolva 3 - Taken 3 [2014] - Bryan Mills nagyon dühös

Egyértelmű volt, hogy ennek a mozinak rá kell kerülnie a 2015-ben megnézendő filmjeim listájára, bár egy kicsit féltem is attól mit lehet még kihozni a sztoriból. Az biztos, hogy a legjobb az első rész volt, de a másik kettőben sem kellett csalódnom. Ugyan egy picit már látszik Liam Neeson-on a kor, de továbbra sincs olyan ellenfél, aki kifogna rajta és az is egyértelmű, hogy akinek ilyen apja van, annak nincs mitől félnie.

Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott

taken3_b1_online.jpg
FreemanFilm

A borítóra gondolom azért került az itt a vége felirat, mert a hírek szerint Liam Neeson csak úgy vállalta el a harmadik epizód főszerepét, ha nem készül több rész. Azért erre nem vennék mérget, lévén, hogy az utolsó 10-15 perc is bőven felvet kérdéseket. Szerintetek?

_mg_6625.jpgFreemanFilm

A cím azért picit félrevezető, mert ezúttal senkit sem rabolnak el. Az izgalom azonban így sem maradhatott ki a moziból. Gyilkosság történik, ami igencsak felbőszíti a kissé már megöregedett Bryan Millst (Liam Neeson). Ez egyébként nem von le semmit sem színészi tehetségéből, sem alakításából, sem a film élvezhetőségéből. Így is lekever néhány pofont, eltör néhány testrészt és megöl néhány rosszfiút.

_arp4945_2.jpgFreemanFilm

Mivel az előzetesben is benne volt, így nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a sztori középpontjában Bryan exfeleségének, Lennynek (Famke Janssen) meggyilkolása áll. Ráadásul a rendőrség első számú gyanúsítottja Bryan. Mi persze, no meg Kim (Maggie Grace) és Bryan barátai tudjuk, hogy ez lehetetlen. Sok exférjjel ellentétben Bryan még most is szereti egykori kedvesét.

t3_atlanta_danmcfadden-1554.jpgFreemanFilm

A rendező, Olivier Megaton (a második részt is neki köszönhetjük) nem bízott semmit a véletlenre, és leszerződtetett egy másik nagyágyút, Forest Whitakert. De őt a másik oldalra tette, azaz ő az egyik gyilkossági nyomozó az ügyben, és egyébként az egyetlen értelmes is köztük.

t3_atlanta_danmcfadden-1654.jpgFreemanFilm

Persze a régi szereplők is feltűnnek: Famke és Maggie mellett, ismét szerepet kaptak Bryan kollégái, barátai Sam (Leland Orser), Bernie (David Warshofsky) és Casey (Jon Gries). Mindannyian biztosak barátjuk ártatlanságában, így mindenben támogatják is őt.

_q2a1563.jpgFreemanFilm

Lenny férjét, Stuart-ot az első részben még Xander Berkeley játszotta, most Dougray Scott alakítja. A rosszfiú bőrébe pedig Sam Spurell bújt.

t3_atlanta_danmcfadden-4482.jpgFreemanFilm

Egy idő után azonban már nem is olyan egyértelmű, hogy ki a rossz, és ki még annál is rosszabb... Ahogy Bryan egyre mélyebbre ás, úgy egyre sötétebb dolgok derülnek ki, közben pedig a lányát is meg kell védenie.

t3_atlanta_danmcfadden-265.jpgFreemanFilm

Izgalomban, bonyodalomban, fordulatban most sincs hiány, akinek tetszett az első két rész, annak szinte biztos, hogy ez is fog. Liam Neeson rajongóknak pedig kötelező darab! A film egyébként a hazai mozikban (is) jól teljesít.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr377058475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása