Dől a móné - Gambit [2013]
2014. november 03. írta: redbandita

Dől a móné - Gambit [2013]

Jó hülye címválasztás, de így legalább befűzhettem ezt a régóta tervezett 2013 tavaszán a mozikba került alkotást az ABC projektünk D betűs alkotásai közé. A forgatókönyvet a Coen testvérek jegyzik, a főszereplők Cameron Diaz, Colin Firh, Alan Rickman. De még a nagy nevek sem mindig elegek a sikerhez...

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

Gambit_B1_ONLINE.JPGPro Video & Film Distribution

Nekem elég nagy meglepetés volt, mert Cameron Diaz-féle vígjátékban (pl. Rossz tanár, Csajok bosszúja) eddig nem igazán csalódtam. Nagyjából tudja az ember mire számíthat, ha a színésznő által fémjelzett komédiára nevez be. Laza, könnyed, kicsit cinikus stílusa itt is  kidomborodik, de ez mégsem elég a film megmentésére. Colin Firth-től meg valahogy olyan életidegen az egész karakter, amit rábíztak.

Pedig az is nagy reményt adott a jó mozihoz, hogy a Coen testvérek forgatókönyvíróként jegyzik a filmet. Ethan és Joel Coen ezúttal, szokásaiktól eltérően a direktori széket ezúttal átadták Michael Hoffman-nak. Lehet ez volt a baj, korábban ugyanis, eddigi sikereiknél mindkét pozíciót betöltötték pl. A nagy Lebowski, Nem vénnek való vidék, Fargo, Égető bizonyíték, Egy komoly ember, A félszemű vagy legutóbb a Llewyn Davis világa. 

Hoffman korábban is számos vígjátékot készített, mint a Szép kis nap, a Folytatásos forgatás, legutóbb pedig egy drámával próbálkozott, a Vissza hozzád című mozival. Itt valami mégsem stimmel. Ami tök érdekes, hiszen jók a színészek, az írok, a rendező és még a sztori is.

Mondjuk Colin Firth-öt látni, mint a szerencsétlenkedő, főnökét éppen átverni kívánó kurátort... Nem tudom mennyire volt jó választás... Láttam már korábban is vígjátékban, Bridget Jones naplója, A király beszéde, Igazából szerelem. Szerintem azokból is egy kicsit kilógott, hiszen mindig olyan komolynak tűnik. De most valahogy nagyon feltűnő az a fajta picit karót nyeltség, amit olyan jól tud hozni. Harry Deane évek óta dolgozik a dúsgazdag Lionel Shabandar (Alan Rickman) nevű milliomosnak, aki egy egész médiacsoport tulaja. Igazi nagykutya. Biztosan több szenvedélye is van, de az egyik ilyen az impresszionista festészet. 

GAMBIT_04732.jpgPro Video & Film Distribution

Harry éppen ezt akarja kihasználni és ráakarja sózni a férfira Monet - Szénakazlak alkonyatkor című festményét. De nem ilyen direkt módszerrel, hiszen az mégis gyanús volna. Turpissággal, és barátja segítségével. No meg egy cowgirl felbérlésével. Itt jön a képbe Diaz kisasszony, aki egy vérbeli texasi lánykát, PJ Puznowskit alakítja.

Pro Video & Film Distribution

Na de mi is a terv? Elhitetni Shabandarral, hogy PJ nagyapja hagyta a lányra a képet, aki egyébként még a II. világháború alatt hozta el azt egy német galériából. Harry elképzelése, terve azonban nem megy zökkenőmentesen, nem megy olyan gördülékenyen, ahogy ő azt elképzelte. Újabb és újabb nem várt események következnek be, ami Harrynek egyre több pénzbe kerül, amiből már amúgy sincs neki túl sok.

GAMBIT_04390.jpgPro Video & Film Distribution

Hogy végül sikerül-e átverni az öreget, azt nyilván nem árulom el, hiszen azzal még élvezhetetlenebbé tenném a filmet. Igazából nem is tudom, hogy kiknek ajánlanám... Talán a nagyon lelkes Coen-testvérek, Colin Firth vagy Cameron Diaz rajongóknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr736859733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása