Derült égből fasírt - Cloudy With A Chance Of MeatBalls [2009]
2014. október 15. írta: redbandita

Derült égből fasírt - Cloudy With A Chance Of MeatBalls [2009]

A Sony Pictures 2009-es nagy dobása volt ez az animáció, amiben egy fiatal feltaláló - egy véletlen során - eléri, hogy kaja hulljon az égből. Éhesen, vagy fogyókúra közepén egyáltalán nem ajánlott alkotás, hiszen jobbnál jobb fogások szállnak alá a felhők közül. Aki ráveszi magát erre az amúgy nem túl nagy durranásra, annak mindenképp érdemes bekészíteni valami kis harapnivalót, mert száz százalék, hogy megéhezik vagy éppen megkíván valamilyen finomságot.

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

5026213_41aa10ac56f8280a593f2d96f1f15b2e_xl.jpg

Még ha nekem nem is a kedvenc animációm, másoknak biztosan tetszett, mert a Sony tavaly a film folytatását is a mozivászonra vitte. Azt még nem láttam, de ABC-s projektünk miatt a következő napokban biztosan benevezek rá. Egyébként ezt az első részt 2010-ben Golden Globe-ra is jelölték. Mondjuk nem kapta meg, de talán a tény, hogy egyáltalán jelölték is azt jelzi, hogy valamit letettek az asztalra a film készítői.

A főszereplőnk, Flint Lockwood egy zseni, egy feltaláló. A baj csak az, hogy a találmányai valahogy mindig rosszul sülnek el. A város ezért már félve fogadja minden újabb találmányát. Édesapja sem igazán büszke rá, inkább szeretné ha Flint csak a családi bizniszben lenne érdekelt. A kisváros éppen készül átadni egy vidámparkot, ami majd híressé teszi az eddig csak halászatáról ismert helyet. 

derult_egbol_fasirt_5.jpg

A polgármester éppen ünnepi beszédét tartja, melyről a TV is közvetít, Sam (eredeti hangja Anna Faris) egy feltörekvő időjós, riporter által. Ekkor azonban elszabadul a pokol, ugyanis Flint megérkezik legújabb találmányával, ami ételt készít a vízből. Szokás szerint rosszul sül el ad dolog, kb az egész park összedől a gépezet pedig egyenesen a felhőkig repül.

Az egész város Flint meglincselésére készül, ám ekkor elered az eső, ami étel formájában kezd hullani. Jó, mi? Ettől persze Flint azonnal hős lesz, mindenki hozzá rohan, hogy különböző ételeket kérjen és a kisvárosból nagyon rövid időn belül (hála Sam tudósításának) népszerű turista látványosság válik. Van itt minden: hamburger eső, hó helyett fagylalt, vattacukor, óriás hotdogok stbstb. Eközben Flint egyre népszerűbb lesz és persze felkelti Sam figyelmét is.

150769_galeria_derult_egbol_fasirt6.jpg

Ezzel mondhatnánk, hogy happy enddel is végződhetne a sztori, de akkor hol lenne a kaland és az izgalom!? Mert egy jó mozihoz ugyebár az is kell... Szóval minél több a kívánság, a gép annál inkább túlmelegszik, túl terhelődik és ennek végzetes következményei is lehetnek. Ugye milyen veszélyes a kapzsiság és a telhetetlenség?

Ekkor Flint, Sam és a polgármester furcsa, kicsit gyépés fiának kell kézbe venni az irányítást és megmenteni a várost :)

A Derült égből fasírt eredetileg Judi és Ron Barrett munkája, amely 1978-ban jelent meg; előbbi megírta, - akkori - férje pedig megrajzolta a kalandokat. Az alkotók elmondása szerint a Flint meséje olyan katasztrófafilmek egyfajta kifigurázásaként is szolgál, mint a Twister, az Armageddon vagy Holnapután.  A Derült égből fasírt az első napon 8, az első hétvégén 30 millió dollár bevételt hozott Amerikában, természetszerűen uralva ezzel a box-office listát. A kritikusok is egészen elismerően nyilatkoztak róla, annyit hoztak fel kritikaként, hogy a célközönség itt valóban a 8-10 éves gyerkőcök. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr686790071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása