Csingiling és az elveszett kincs - Tinker Bel And The Lost Treasure [2009]
2014. szeptember 12. írta: redbandita

Csingiling és az elveszett kincs - Tinker Bel And The Lost Treasure [2009]

Ha már a C/Cs betűt elővettük egy projekten belül, akkor gondoltam összekombinálom egy korábbi munkánkkal, amiben Disney meséket vettünk sorra. Korábban írtam már a Csingiling franchise első részéről, és egy pár évvel ezelőttiről is, A szárnyak titkáról. Most következzen egy 2009-es mese, amit nálunk csak DVD-n adtak ki.

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

Tinkerbell-And-The-Lost-Treasure.jpg

A rendező és a forgatókönyvíró Klay Hall volt, aki korábban inkább csak sorozatokat készített, mint a Texas királyai, vagy a Father of The Pride. Ezután pedig a Repcsiket köszönhetjük(?) neki. Az eredeti (angol nyelvű) verzióban olyan sztárok énekelnek, mint Selena Gomez, Demi Lovato, vagy Jordin Sparks. 

Ahogyan megszoktuk már a kis zöld rucis, szőke tündér megint bajba kerül. Ezúttal is a saját hibájából, de a dolgot megpróbálja másra kenni. A tündérek ezúttal azt őszt ünneplik, ami idén nagyon különleges, hiszen egy nagyon ritka jelenség, az ún. Kék Hold lesz látható az égen, ami nem csak nagyon ritka, de fontos is.

Miért? Nos ez vagy az ebből szerzett erő/energia/por táplálja azt a fát, ami a tündérport adja a kis szárnyasok számára. Hiszen ők csak ennek segítségével tudnak repkedni. Csingiling kapja a megtisztelő feladatot, hogy elkészítse azt a jogart, amibe a Holdkövet rakják, és a Kék Hold ezen átsütve ad majd minél több energiát.

Csingiling-es-az-elveszett-kincs--25819.jpg

Csing nagyon örül a megtisztelő feladatnak, de azzal nem számol, hogy mennyire drága is ez a bizonyos kő. Nem feltétlenül anyagi értelemben, hanem pótolhatóság szempontjából. Többen is figyelmeztetik rá mennyire törékeny is ez az anyag, de ő szokásához hűen elég szeleburdi módon kezeli. 

Csingiling-es-az-elveszett-kincs--25817.jpg

Barátja Terence próbálja segíteni a munkát, de kicsit túlzott lelkesedésével inkább csak idegesíti a lányt, míg végül annál elszakad a cérna és nagyon összeveszik vele, el is küldi melegebb éghajlatra. A dolognak többféle következménye is van, de talán a legrosszabb, hogy egy baleset vagy oda nem figyelés miatt a Holdkő darabokra törik, konkrétan morzsákra, szilánkokra. Annyi neki, még az ügyeskezű barkácstündér sem tud rajta segíteni.

160914_galeria_csingiling_jelenetkep.jpg

Mikor Csing rájön, hogy nem létezik másik kő rettentően kétségbe esik, fogalma sincs mi tévő legyen. Barátai unszolására megy el egy előadásra, ahol hall egy bizonyos legendát, egy elveszett kincsről, ami teljesíti a megtalálója kívánságát. Mivel nem lát más lehetőséget, útnak indul... Egyedül egy általa épített légballonnal. 

Útján kíséri egy mellé szegődött szentjánosbogár, Láng, aki legalább annyira idegesíti a lányt, mint Terence. Őt is elküldi, de a kis állat nem hagyja magát. Nagyon cuki, nekem a kedvenc szereplőm lett a filmben. Egyébként eléggé hasonlít az Egy bogár életének Pötty hercegnőjére, vagy nem?

csingiling_es_az_elveszett_kincs_4.jpg

Hogy végül rátalál-e Csingiling az elveszett kincsre, teljesül-e a kívánsága, hazatalál-e, kibékül-e Terence-el vagy sikerül-e megalkotnia a jogart azt nem árulom el, nézzétek meg magatok! Kisgyerekeknek bátran merem ajánlani, vagy bárkinek, aki kedveli a Disney meséket, vagy gyerekként/felnőttként hitt vagy hinni akart a tündérekben.

Aki kedvet kapott pl. ezen a linken is megnézheti a teljes mesét.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr146686257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása