Csingiling - Tinker Bell [2008]
2014. február 23. írta: redbandita

Csingiling - Tinker Bell [2008]

55(!) évvel azután, hogy Pán Péter oldalán megismerhettük a Disney-mesék tündérkéjét, Csingilinget, a cég elérkezettnek látta az időt, hogy saját filmet készítsenek neki. Amerikában 2008-ban debütált Csing első, önálló mozija, nálunk egyébként csak 2010-ben került a mozikba. Ám azóta is töretlen a népszerűsége, hiszen idén egy kalózos történettel, immáron hatodszor kap lehetőséget, hogy bizonyítson! De talán ne szaladjunk annyira előre, először idézzük fel, hogyan is született és hogyan vált barkácstündérré.

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

tinkerbell-movie-poster-disney1.jpg

A Disney projektünk keretein belül írtam anno a Pán Péterről, ami nekem leginkább Csing miatt tetszett. Az öntörvényű, talán mondhatom, hogy tipikus nőként viselkedő kis tündér szerintem sokunk szívébe belopta magát. Nos ez a mostani modern tündérke már inkább csak külsőségeiben hasonlít az 1953-as verzióra. De szerencsére így is nagyon kedvelhető, biztos, hogy sok kislány öltözik farsangkor is a zöld ruhás lányka viseletébe!

Tinkerbell-1506166.jpgÍgy nézett ki Csingiling a Pán Péterben

A Csingilinget Bradley Raymond rendezte, aki korábban legyártotta már a Disney-nek a Pocahontas 2 - Vár egy új világot és az Oroszlánkirály harmadik folytatását, a Hakuna Matata-t. Azóta pedig elkészített két újabb tündéres mesét: 2010-ben a Csingiling és a nagy tündérmentést, illetve 2011-ben a Csingiling és a nagy versenyt.

tinker-bell.pngIlyennek ismerik a mai kislányok

Ebből a 2008-as moziból megtudhatjuk, hogy a tündérek az embergyerekek kacajából születnek, tanúi lehetünk Csing első szárnycsapásainak is, és a folyamatnak, aminek keretein belül az ifjú tündér megtudja, hogy milyen "besorolást" kap.

screenshot-med-01.jpg

Ez szinte egy kasztrendszer, aki bekerül egy kategóriába, az szinte egészen bizonyos, hogy élete végéig ott marad. Csingiling ún. barkácstündér lesz, ők azok, akik mindenféle eszközök, szerkezetek feltalálásával segítik a többi tündér munkáját. Ezzel még nem is lenne gondja a zöld ruhás lánykának, ám csakhamar leesik neki, hogy az ő munkája abszolút Tündérrévhez köti, így nem volna értelme átmennie az emberek világába. Na ez nagyon nem tetszik a kalandvágyó Csingnek és úgy gondolja megváltoztatja a munkáját.

snapshot20101121122156.jpg

Tündérbarátnői próbálnak segíteni neki, de a szőkeség hibát hibára halmoz. Ügyetlenkedésének köszönhetően számos vicces jelenetet láthatunk a közel 80 perces film alatt. Ám azzal, hogy Csing feltartja a tündéreket és nem végzi saját feladatát komoly bajt okoz a "gépezetben". A tavasz közeledik, de mivel hatalmas a csúszás még az is lehet, hogy ez az évszak idén elmarad... Hála Csingnek...

Aranyos kis történet, főleg inkább kislányoknak ajánlom, bár például anyukám egyik kolléganőjének az ötéves kisfia is nagy Csingiling rajongó!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr235825296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása