Szupercella - Escape Plan 2013
2014. március 13. írta: .loretta

Szupercella - Escape Plan 2013

Ha a ’70-es, ’80-as, években születtünk, ha Rocky-n, Rambo-n, Terminátoron, Ovizsarun nevelkedtünk, ha azóta ki is fejlődött az ízlésvilágunk, de azért A feláldozhatók című filmet is nosztalgiától fátyolos felhőben élveztük, ha elvárások nélkül szeretnénk kikapcsolni másfél órára, akkor jó lesz.

EP_016_DF-AM-05703R.jpgPro Video Film & Distribution

Semmi komplikált sugallat, semmi túlgondolt érzelmi kavalkád, nem fogunk sírni sem, meg gondolkodni sem, de nem is ezt várjuk Arnold Schwarzeneggertől és Sylvester Stallone-tól. Izmos csávók fitogtatják erejüket, fegyverekkel rohangálnak, szigorúan néznek, erőltetett, de azért picitvicces poénokat sütnek el, amikről nehéz eldönteni, hogy tényleg az-e vagy annyira nyomorult, hogy már az. Szokásos, de ez így jó.

EP_083_DF-AM-07294C.jpg

Pro Video Film & Distribution

Szóval van Ray Breslin (Sylvester Stallone), akinek rendhagyó munkája van (nem ovizsaru): börtönöket tesztel, és szabadul ki belőlük, ezzel rámutatva a biztonság hiányosságaira. Majd erről könyvet is ír. Tőrbe is csalják és bekerül egy olyan börtönbe, amelyet az ő könyve alapján terveztek, így szinte lehetetlen a szökés, de szerencsére találkozik Terminátorral, vagyis Emil Rottmayer-rel (Arnold Schwarzenegger), akivel együtt keresik a kiutat. Sajnos nincs velük Michael Scofield, így csak 60 fölötti, vagyis inkább 70 közeli izmokat nézegethetünk, mi lányok, de azért jól karbantartják magukat, botox-szal meg mindennel.

DF-AM-05074R.jpg

Pro Video Film & Distribution

A sikeres szökés három tényezőtől függ: az alaprajz ismerete, a rendszer átlátása, és segítség a falakon kívülről. Szóval erre épül a film is: próbálják megismerni a börtönt – hát itt kicsi meglepetés azért lesz, de azért ezt is ellőtték már más filmekben, no meg próbálnak barátkozni, csak néha túl szigorúan néznek és a börtönőr kispajtások inkább megverik őket, mert nem értik meg a közeledésüket.

EP_069_DF-AM-05256C.jpg

Pro Video Film & Distribution

Szóval gyerekkorunk ikonikus akcióhősei most együtt mutatják meg ki a jani, és hát nem fogok spoilerezni, de azért olyan nagy csavarokat ne várjunk a végére. Szerencsére nincs semmi szerelmi szál, amitől elcsöpöghetnénk, marad a bunyó meg az izomszag, de abból van elég, és pont jó, és újra azt képzelem, hogy tizenéves vagyok, aki ha nagy lesz akcióhős lesz.

)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr665856452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása