Aprilynne Pike - Illusions - Illúziók (Laurel 3.)
2014. január 29. írta: redbandita

Aprilynne Pike - Illusions - Illúziók (Laurel 3.)

Kicsit furcsa a helyzet, mert most kezdtem bele a sorozat negyedik (és egyben befejező) kötetének olvasásába, és gondoltam visszanézem, hogy mit írtam a harmadikról. Csakhogy kiderült, hogy azt elsumákoltam, így most igyekszem pótolni eme hiányosságot. Bár megmondom őszintén, hogy nem tartozik a kedvenceim közé Pike írása, pedig a tündéreket nagyon kedvelem, de itt valahogy teljesen össze van csapva a sztori, a karakterek sem igazán kidolgozottak. De mivel már belekezdtem, érdekel, hogy végződik Laurel  története. Például, hogy kit választ végül Tamanit vagy Davidet? No meg, hogy az emberek világában éli majd le hátralévő életét vagy a tündérek között??

0826_b1.jpg

Már az előző kötetről szóló írásomban panaszkodtam egy sort a főszereplőről, Laurelről, aki (csakúgy, mint sok ilyen jellegű könyvben) rendkívül idegesítő. Mindig problémázik valamin, teljesen meggondolatlan, és egyszerre szédít két rendes fickót. Sok más történethez hasonlóan itt is szerelmi háromszög kuszálja össze a szálakat, hiszen Tamani a tündérfiú és David az ember srác is odavannak Laurelért, aki hol egyik, hol másik után sóvárog. A második rész sok kérdést lezáratlanul hagyott, például, hogy ki is valójában az a hölgyemény, aki látszólag azon fáradozik, hogy megmentse Laurelt.

Nyilván (ahogy az előbb is említettem) az sem volt egyértelmű, hogy Laurel végleg kitart e döntése mellett, és Davidet választja. Mindenesetre jó ideje nem találkozott már Tamanival, ám most újra egymásra találnak, és a fiú nem igazán leplezi/titkolja érzéseit. Laurel persze ismét elküldi, de azért félreérthető jeleket küldd neki, és rendkívül féltékeny lesz, amikor Tamanit az új lánnyal, Yukival látja.

Az új lány körül valami nincs rendben az teljesen egyértelmű, de Laurel ezt szinte észre se veszi annyira el van foglalva a ssaját nyomorúságával, ami ugye az, hogy melyik értelmes, helyes, és érte teljesen megszállottan rajongó pasit válassza. Nagy dilemma, az biztos...

Avalon ezalatt megint veszélybe kerül, és talán még az eddigieknél is nagyobba. Eddig csak a trolloktól kellett tartani, most kiderül, hogy talán egy még veszélyesebb ellenféltől kell tartani. A sztori még jó is lehetne, ha egy picit jobban ki lenne dolgozva, így egy kicsit unalmas.

Igazából azoknak ajánlom, akik az előző részeket is olvasták és kíváncsiak a folytatásra. A sztori egyébként teljesen lezáratlanul marad, ezért is kezdtem bele az utolsó regénybe, és persze így került az idei várólistámra is!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr315786471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása