Volt - Bolt [2008] - A szuperkutya és a kóbor macska kalandjai
2014. január 26. írta: redbandita

Volt - Bolt [2008] - A szuperkutya és a kóbor macska kalandjai

Rossz idő esetén egész jól tud esni vasárnap délután bebújni a pokróc alá, némi édességet magunkhoz venni és megnézni egy jó kis mesét, pl. egy Disney rajzfilmet, ami ugyan már nem mondható klasszikusnak, mint a hercegnős vagy állatos mozik, de kicsik és nagyok számára is egyaránt élvezhető. A plakáton szereplő Miley neve ne ijesszen el senkit, nem fog pucérkodni (kivételesen), mert csak Penny eredeti szinkronját kölcsönzi. Aki magyarul nézi meg annak elárulom, hogy kis hazánkban a Rékasi-Détár (ex)házaspár szinkronizálták a főszereplőket, a kutyát és a macskát.

statements_316860.gif

Kicsit nyögvenyelősen haladunk mi ezzel a Disney projekttel, ezt nézzétek el Nekünk, de nem egyszerű, mert új filmből is nagyon sok van, no meg ezen a listán is millió mese szerepel. De szép lassan azért haladgatunk vele, én például mostanában rászoktam, hogy vasárnap délutánonként megnézek egyet egyet, mintegy nosztalgiaképpen. No meg, hogy őszinte legyek egész jól ki is kapcsol.

bolt_ver2_xlg.jpg

Ezt a filmet még anno a bemutatója idején láttam, 2009-ben és bevallom ez volt az első olyan, amit 3D-ben néztem meg. Lehet, hogy utóbbi ok miatt, de valahogy nagyon tetszett. Két főbb szereplőt is nagyon imádtam, (a magyar fordításban) T-Rex nevű hörcsögöt és a kóbor cicát, Micit. A film szerintem egyáltalán nem tekinthető Disney klasszikusnak, sem grafikáját tekintve, sem a sztorit, sem a főszereplőket, de dalok sem igazán vannak benne. Én mondjuk ezt nem is bánom, sőt számomra így még élvezetesebb is.

Bár a főszereplők állatok, mégsem olyan kis cukimukik, mint Bambi, vagy Dumbo, esetleg Susi. De ez sem baj egyáltalán, sőt! Volt (vagy Bolt) elég idegesítő az igaz, de Mici nagyon jól használja az irónia eszközét, T-Rex nagyon vicces, és még talán megemlíteném a galambokat, akiknek szintén van egy két jó pillanata.

2520271_465cf8e62961ae9eb3fad16c13948c66_m.jpg

A sztori kissé bonyolult (már ahhoz képest, hogy egy gyerkőcöknek szóló rajzfilmről van szó), de azért persze követhető. Volt egy szuperkutya vagy inkább egy álszuperkutya, aki Hollywood-ban él és egy sorozat főhőse. Szóval képességei nem valósak, nincs lézerszeme, nem szupergyors stbstb. De ő annak hiszi magát, mert az alkotók úgy gondolják, így hitelesebben alakíthatja a szerepet. Tulajdonképpen még a gazdája sem igazi, Penny nem viheti haza kis kedvencét, nem viheti el sétálni stbstb.

e92ded81.jpg

Ha csak ennyi lenne, akkor nyilván sem izginek nem lenne mondható, sem viccesnek, sem bonyolultnak. A szálak akkor kezdenek összekuszálódni mikor Volt kikerül a való világba. Na szerencsére nem abba, ami az RTL-en megy, hanem megismerkedik a stúdión kívüli világgal és összefut Micivel, a kóbormacskával. Aki egyébként tipikus macska, nem igazán kedveli az embereket, elég öntörvényű, mondhatni önző is, igazából csak a kaja érdekli. Gondolhatjátok, hogy Voltnak sem önszántából segít...

18966052.jpg

A hazajutásban a kis csapathoz csatlakozik a fentebb is emlegetett aranyhörcsög, T-Rex, aki elképesztő figura és csak hozzátesz a dologhoz,hogy a magyar hangja Kálloy-Molnár Péter! Nekem az egyik kedvencem, még anno plüssfigurát is kaptam :)

A mozit Byron Howard és Chris Williams rendezte, ez utóbbi a forgatókönyv megírásában is segédkezett és ő írta egy másik Disney mese, az Eszeveszett Birodalom történetét is. Howard pedig egy későbbi filmet, Az aranyhaj és a nagy gubanccal örvendeztetett meg bennünket. A párost abban az évben Oscarra is jelölték, az animációt, pedig Golden-Globera. A díjat abban az évben a Wall-E nyerte, azt hiszem így nem volt szégyen a vereség.

A zenét John Powell szerezte, aki előbb és utóbb is dolgozott animációs filmeken, mint Z a hangya, Csibefutam, Jégkorszak-filmek, Shrek, Táncoló talpak (utóbbi kettő miatt BAFTA-díjra is jelölték, míg az Így neveld a sárkányod miatt Oscarra is. De számos dráma, akció-, kalandfilm slágereit is neki köszönhetjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr535783099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása