Meztelen mennyország - The Other Side Of Heaven [2001]
2014. január 18. írta: redbandita

Meztelen mennyország - The Other Side Of Heaven [2001]

Nemrégiben kezdtem bele Anne Hathaway filmjeinek megnézésébe, így került a listámra ez a dráma is. Talán nem annyira ismert tény, hogy a Neveletlen hercegnő után Anne ebben az igaz történeten alapuló amerikai kalandfilmben mutatta meg egy másik arcát. Habár a film főszereplője inkább Christopher Gorham, de az ő szerelmét alakítja Anne.

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott

600full-the-other-side-of-heaven-poster.jpg

A Walt Disney cég nemcsak meséket, hanem élőszereplős mozikat is gyárt, és nemcsak tiniknek való filmeket, hanem olyan kalandfilmeket is, mint pl. ez az igaz történet alapján készült drámai alkotás. Amely egy misszionárius, John Groberg viszontagságos utazását mutatja be, majd egy elhagyatott, távoli szigeten átélt kalandjait. Johnt alakítja a fentebb említett Christopher Gorham, az ő szerelmét pedig Anne Hathaway. Kettőjük levelezéséből ismerjük meg a sztorit.

prf87211.jpg

John pályakezdőként máris a mélyvízbe kerül, hiszen tanulmányai elvégzése után rögtön az egzotikus Tonga-szigetre kell utaznia, ahol azonban nem fogadják szeretettel. Inkább gyanakvóan, a helyi lelkész pedig kifejezetten rossz szemmel nézi a mormon vallás tanait terjeszteni próbáló Johnt. Például amikor a fiú lába csúnyán megsérül azt is Isten büntetéseként emlegeti a hívők előtt. De John nem adja fel, bár a nyelvet sem beszéli. Segítője Kelepi (Nathaniel Lees), aki szintén misszionárius, de viszont helyi lakos, így egy picit könnyebben elfogadja őt a nép.

image.axd.jpg

A fiatal férfi többször kerül veszélyes helyzetbe, még a bibla megtanulása is kockázatos, hiszen a tűző napon, a homokban térdelve, étlen, szomjan akarja megtanulni a helyiek nyelvén. A patkánytámadás miatt majdnem a lábát veszíti el, a szigeten is vihar sújtja, ami pedig éhínséget okoz.

340652_full.jpg

A kaland tehát nem veszélytelen, de John munkája kezd eredményessé válni, néhányan megkeresztelkednek, egyre többen meghallgatják tanait. Persze az idő múlása, a távolság, no meg egy hívatlan kérő is próbára teszi John és Jean tulajdonképpen tisztázatlan viszonyát.

resize_image.jpg

Anne Hathaway nagyon jól alakítja a kedves, bájos, reménnyel teli, bájos, fiatal hölgyet. A film bár egy évben készült a Neveletlen hercegnővel mégis ég és föld a két karakter között a különbség. 2002-ben Anne következő szerepe a Nicholas Nickelby című moziban volt, de mivel a főszerepit szeretném első körben megnézni, ezért legközelebb az Elátkozott Ellával és a Neveletlen hercegnő 2-vel jelentkezem.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr435769052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása