Don Jon [2013]
2014. január 14. írta: lámadémon

Don Jon [2013]

don_jon_B1_GM.jpgÍgy hogy hirtelen január lett és éppen mindenki most tér magához a töltött káposzta beigli és tojáslikőr triója okozta sokkból, gondoltam még élek azzal a lehetőséggel hogy pótolom a 2013-as filmeket, amiket meg akartam nézni- írni. Így lett első a sorban Don Jon ami Joseph Gordon-Levitt első forgatókönyve és első rendezése is.

                                         Big Bang Media

Az abszurd történet főhőse Don Jon, akinek mindene helyén van az életében a lakása, a haverjai, a családja, a csajai és a pornó. Igen, mert hiába szedi össze napról napra a legjobb csajokat a disco-ban mégis a pornóhoz ragaszkodik. És azzal kel és fekszik, de ott üt ki a probléma, hogy egy komoly kapcsolat nem fér meg ezzel az életmóddal. Mert a barátnő egy társadalom előtt elvárt normális kapcsolatot akar. Normális egzisztenciával, célokkal, idegesítő családi programokkal.  És persze mivel jó nő ezt le is nyeli neki Jon. De meddig lehet ezt hazudni?

DJA_02908_small.jpg

 Big Bang Media
DJA_03997_small.jpg
Big Bang Media

A Filmet átlagosnak mondanám, ugyan olyan témával áll elő, ami felkelti az ember érdeklődését és meresztheti a szemét a vászonra, de tulajdonképpen nem mozgatja meg igazán az embert és egy átlagos romantikus film kockáit nézzük csupán a pornó sejtetésével meghintve. Félre ne értsük egymást, nem attól válik átlagossá a film, hogy nem mutatnak meg benne mindent, hanem hogy szerintem igen csak a felszínt kapargatja a sztori. A függőséget nem fejti ki eléggé, a főhőst sem ismerjük meg igazán pedig vannak benne részek amikben ez igazán adott lenne.

DJA_04511_small.jpg
 Big Bang Media

Hogy kis kritikával éljek nekem a humor nagyon hiányzott belőle. Azon kívül, hogy az összes fordulatot a történetben megkapjuk a trailerből több humormorzsát elviseltem volna. Továbbá még az az igazán érdekes, hogy engem nem kapott el a film ritmusa. Nem volt elég lassú, hogy mély gondolatokat lehessen belőle kihámozni, és egy gyors pörgős filmhez sem ér fel. Valahol a kettő között lóg, és ezért is válhatott olyan alkotássá mintha nem lenne kerek. Pedig a történet megvan, el is varrják a szálakat mégis a homlokom ráncolva álltam fel a film után hogy "Ennyi?".

DJA_03579_small.jpg
 Big Bang Media

De mindezek ellenére olyan ászok játszanak benne, mint maga az itt hihetetlenül kigyúrt Joseph Gordon-Levitt, a buborékszájú és éppen a világ legjobb nőjének beállított Scarlett Johansson és a kisírt szemmel is szexi Julianne Moore, akik nem felejtetik el velünk, de ellensúlyozzák ezt a hiányosságot.

DJA_01487_small.jpg
 Big Bang Media

Remélem nem vettem el senki kedvét attól, hogy megnézze, egynek jó alapon mindenképp érdemes és tényleg hangsúlyozom, hogy első forgatókönyv és első rendezés, azért nem olyan rossz. Mindenesetre Joseph Gordon-Lewitt biztosan kilépett a kisfiú kategóriából ezzel a filmmel, bár bevallom nekem a Fifti-Fifti-ben nagyobbat alakított.

16.pngTizenhat éven aluliak számára nem ajánlott.

trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr805757062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.14. 13:57:09

Egyetértek, 1-szer meg lehet nézni, érdekesnek is mondható, de jónak semmiképp. :)
süti beállítások módosítása