A mentőcsapat - The Rescuers [1977]
2014. január 10. írta: redbandita

A mentőcsapat - The Rescuers [1977]

Folytatnám a Disney meséket feldolgozó projektünket egy talán kevésbé ismert rajzfilmmel, amiben két kis egér ment meg egy árva kislányt. Érdekesség, hogy az egyik egér, Bianca eredeti szinkronhangját egy Eva Gabor nevű Magyarországon született színésznő, Gábor Zsazsa egyik testvére kölcsönözte. Talán az is érdekes, hogy Amerikában 1977-ben mutatták be, nálunk pedig csak 2007-ben.

mentocsapat.jpg

Egy kislány, akit Pennynek hívnak nagy bajban van. Ez derül ki egy megtalált üzenetből. Ha pedig valaki bajba kerül, akkor a nemzetközi egér mentőcsapatnak cselekednie kell!

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

 

Egy Bianca nevű ügynököt küldenek el nyomozni, őt segíti az eddig inkább csak háttérben dolgozó Bernard (szabadjon megjegyezni, hogy eredeti hangja Bob Newhart).

-The-Rescuers-disney-35695581-1920-1080.png

A nyomozás egy árvaházban indul, ahol Penny eddig tartózkodott. Ott egy macskától szereznek tudomást bizonyos információkról, ami talán Penny megtalálásához vezethet. Csakhogy egy ilyen kutatás nem egyszerű, ha a nyomozók mindössze néhány centi magasak. Nagyon sok veszély leselkedik rájuk: összetaposás, különböző állatok falánksága stbstb. Biancat ezek valahogy nem zavarják, talán egy kicsit felelőtlen is tűnhet a bátorsága. Bernard ezzel szemben mindentől meg tud ijedni, és állandóan a fenyegető veszély miatt kesereg. habár megjegyzem több alkalommal ez húzza ki őket a pácból.

inarticle-b-p3lzasqeaa.jpg

A nyomok egy bizonyos sziget felé vezetnek, ahol valószínűleg egy gonosz nő, Miss Medúza (aki megjegyzem eléggé hasonlít A kis hableányból ismert Ursulára) tartja fogva Pennyt. Ide pedig nagyon nem egyszerű eljutni, pláne a tomboló vihar miatt. Bernard minden rossz érzése ellenére kis hőseink madárra szállnak és nekiindulnak a mentőakciónak.

the-rescuers-c2a9-walt-disney.jpg

Kiderül, hogy Pennyt tényleg Miss Medúza tartja fogva, néhány segítőtársával karöltve. Ráadásul mindössze egy céljuk van, hogy megszerezzenek egy nagyon értékes drágakövet a kislány segítségével. Ennek érdekében bármire hajlandóak, Pennyt olyasmire kényszerítik, amit egyáltalán nem akar. Hiszen a kislánynak mindössze egy vágya van, hogy szerető családra találjon.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

Kedves, aranyos film, amit inkább gyerkőcöknek ajánlok vagy családi megtekintésre mondjuk egy esős, hideg, borongós hétvégére. Nem kell nagy akciójeleneteket várni, sem elképesztő látványvilágot, hiszen a film nagyon régi. Viszont a megszokott Disney "kliséket" megkapjuk: kedves dalok, kissé szomorkás történet, no meg az elmaradhatatlan happy end.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr305750258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása