Tigris színre lép - The Tigger Movie [2000]
2013. december 13. írta: redbandita

Tigris színre lép - The Tigger Movie [2000]

Nemrég írtam, hogy ilyen időtájt (értsd decemberben vagy ünnep előtti hangulatban) valahogy jól esik bekuckózni egy kis gumicukor, vagy csoki, netán egy bögre kakaó vagy forró csoki és egy jó mese vagy animáció társaságában a TV elé. Így ha nem haragszotok meg a következő napokban lehetséges, hogy egy picit több ilyen mozival bombázlak majd titeket, hátha más is kedvet kap! Kezdeném egy nagy kedvenc mesehősöm történetével, Tigrisével, aki a családját próbálja felkutatni.

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

F8745.JPG

A Disney egyik nagyon jól eltalált meséje a Micimackó, ami eredetileg 1977-ben debütált, azóta is töretlenül népszerű gyerekek és felnőttek körében egyaránt. A mézimádó, néha a varrás mentén kicsit szétrepedő, piros pólós sárga maci kalandjai elfogyhatatlanok. A szereplőket és a klasszikus 77-es mesét A. A. Milnének köszönhetjük, de a Disneynél fantáziát láttak (és látnak) újabb és újabb filmek gyártásában. Mostanra szinte minden fontosabb szereplő kapott már önálló történetet, így 2000-ben az ugrabugráló, kicsit lökött, de annál imádnivalóbb tigris is.

Annak idején úgy ismertük meg őt, hogy arra volt a legbüszkébb, hogy arra volt a legbüszkébb, hogy belőle csak egy van, és a személyisége mennyire egyedi és utánozhatatlan. Na ez utóbbi így is van és erre még mindig nagyon büszke, viszont mostanra kicsit magányossá vált és szeretné megismerni a családját. De hogyan?

tigger-movie-tigger-and-roo.jpg

Zsebibaba, mint Tigris egyik legjobb barátja igyekszik segíteni, együtt mennek Bagolyhoz, aki szokásához hűen csak mondja, és mondja a magáét. Ebből azonban Tigris arra a következtetésre jut, hogy ideje megkeresnie a rokonságát. levelet ír nekik és keresni kezdi a családfáját. Ezt pedig szó szerint kell érteni, egy olyan fát keres, ami tigriscsíkos, és az ágain, unokatestvérek, dédnagymamák ücsörögnek. Zsebibab sejti, hogy ennek nem lesz jó vége, így arra jut (a többiek segítségével), hogy válaszolnak Tigris levelére, aki persze az egészet félreértelmezi és még jobban be van sózva a találkozástól, mint előtte. Ciki.

P3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A barátok arra következtetésre jutnak, hogy nekik kell eljátszani Tigris családját, így csikós ruhákat húznak magukra, megtanulnak ugrabugrálni és meglátogatják Tigrist. Nyuszi eközben hiába mondja nekik, hogy inkább a télre kellene készülniük. De vajon beveszi e Tigris, hogy soha nem látott rokonai ennyire hasonlítanak a barátaira?

tiggermovie-03.jpg

Nagyon kedves kis történet, a megszokott szereplőkkel, azoknak jól ismert jellemvonásaival. Nyuszi most is zsémbes, Malacka félős, Füles depressziós, Micimackó mindig le van maradva stbstb. Aki szereti a Százholdas Pagony lakóit, annak biztosan ez a film is tetszik majd.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr25689445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása