Micimackó - Tavaszolás Zsebibabával - Winnie the Pooh - Springtime With Roo [2004]
2013. április 01. írta: redbandita

Micimackó - Tavaszolás Zsebibabával - Winnie the Pooh - Springtime With Roo [2004]

A Disneynél sokszor gondolták úgy, hogy még egy és még egy bőrt lehúznak a mézimádó medvéről, így készült el 2004-ben Zsebibaba története, amiben Nyuszi bojkottálja a Húsvétot. A Tigris színre léppel, vagy a Micimackó és a Zelefánttal szemben ez a rész nem került mozikba, csak VHS-en és DVD-n jelent meg. De minden Micimackó rajongónak bátran merem ajánlani, a film egyébként nagyon rövid, nem sokkal több, mint egy óra, szóval azt gondolom, hogy a kisebb gyerekek figyelmét is le tudja kötni.

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

Micimackó-Tavaszolás-Zsebibabával.jpg

A mindössze 63 perces film főszereplője elméletileg Zsebibaba, habár szerintem akár Nyuszi is lehetne, mivel legalább annyit szerepel, mint a kis kenguru. Zsebi éppen második Húsvétjára készül, már azok közül, amit a Százholdas Pagonyban tölt el. Nem is sejti, hogy az idei Húsvét egy kicsit másmilyen lesz, mint a tavalyi és egy kicsit csúszik is.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

A barátok mindannyian Nyuszi házához igyekeznek, mivel a húsvéti tojásvadászatot ott szokták megtartani. Ám amikor odaérnek Nyuszi már nagyon sürög-forog, készülődik, csakhogy ő egy tavaszi nagytakarításra készül, nem Húsvétra. De miért? Erre nem kapunk választ a hosszúfülűtől, mert még csak kiejteni se szabad a h betűs szót a jelenlétében.

springtime-with-roo.png

Nyuszi mindenkinek kiosztja a takarítási feladatokat azzal a precízséggel, ahogy azt megszoktuk tőle, majd a kertbe megy letörölgetni a répáit :) (Szó szerint). Gyerekek! Ezt ti ne csináljátok utána, mert higgyétek el a répának nem tesz jót, ha kivesszük a földből, leporoljuk, majd visszatesszük.

(További Disney slágerek a Popkult Youtube csatornáján)

Zsebibaba a gardrób rendberakását kapja feladatul és így találja meg a húsvéti kellékeket, amik közül egyértelműen a legmókásabb Füles plüssnyuszifüle, aminek ő nagyon örülne, persze a maga depresszív módján. A srácok már éppen nekikezdenének a díszítésnek, a tojásfestésnek stb. Ám ekkor megérkezik Nyuszi, és mindent tönkre tesz valamint kidobja barátait a házból.

treebows_1024.jpg@Disney

Mindenki szomorúan távozik, de talán a kis Zsebi a legszomorúbb, így Tigris megígéri neki, hogy jobb belátásra bírja a tapsifülest. Habár arról fogalma sincs, hogy ezt hogyan kéne tenni, de még azt se tudja mit mondjon neki, főleg ha ki se mondhatja a H betűs szót. Nagy nehezen végül kiderül miért morcos (éppen) Nyuszi, de Tigris a helyzetet menthetetlennek ítéli, így nincs más lehetősége, mint közölni ezt a többiekkel is. De hogyan?

tigger_1024.jpg@Disney

Érhet e ilyen szomorú módon véget egy ilyen mese? Természetesen nem. De hogy Nyuszit mi téríti el húsvét ellenességében, azt talán már mégse árulnám el. Kedves, barátságos, vicces történet ez, épp olyan, mint amilyet a Micimackó filmektől vár az ember. Kicsi gyerkőcöknek is bátran merem ajánlani!

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr135188976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása