Egy boltkóros naplója - Confessions of a Shpoaholic (2009)
2013. március 31. írta: Szilvásgombóc

Egy boltkóros naplója - Confessions of a Shpoaholic (2009)

Lányok, valljuk csak be, nem csak azért szeretjük a tavaszt, mert egyre melegebben süt a nap, dalolnak a madarak, lágy és langyos a szél, a szürkeséget felváltják a színek (már nagyon itt lenne az ideje!), hanem mert kimondott indokunk van a vásárlásra. Hiszen tavasszal mindenképpen frissíteni kell a ruha és kiegészítő tárunkat. Már én is megleptem magam egy-két színes farmerrel, ezzel az indokkal. ;) De akinek indok sem kell a vásárlásra az Rebecca Bloomwood (Isla Fisher), eszelősen sok hitelkártyával hódítja meg a boltokat, ahová a színes kirakatok és a próbababák csábítják be. Mindennek eredményéül havonta tetemes mennyiségű számlát kap horribilis összegekről, amikkel csak legjobb barátnője Suze (Krysten Ritter) és egy üveg Tequila társaságában tud megbirkózni. Igen, Rebecca boltkóros.

Egy boltkóros naplója.jpg@intercom

Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető

Rebecca számláit nem tudja fizetni, így jövedelmezőbb munka után néz. Minden vágya hogy egy neves divatlapnál dolgozzon, ami nagyon is testhezálló lenne a divatmániás lánynak. A sors furcsa fintoraként egy pénzügyi tanácsadó lapnál kötni, mégis hogy tudna egy behajtó elől menekülő, adósságban úszó lány írni a felelős költekezésről?! A válasz egyszerű: közérthetően a divat és a vásárlás nyelvén. Ezzel felkelti a dögös lapszerkesztő Luke Brandon (Hugh Dancy) érdeklődését. De vajon sikerül Rebeccának meglépnie a behajtó elől? Megfogadja saját tanácsait?

A filmben rengeteg csinos és persze kevésbé csinos viszont divatos ruhadarabot vonultatnak fel, de mindközül a legfontosabb a zöld sál. Hiszen a Lány a zöld sállal a befektetéseket ahhoz hasonlítja, ahogyan a nők cipőket vásárolnak, ezzel pedig rövid időn belül meghódítja a pénzügyi kérdésekkel foglalkozó lap olvasóit, és persze Lukeot is. A sál révén ismerkednek meg Lukekal és a film zárásában is fontos szerep jut a kiegészítőnek.

A sál mellett van még egy eszelősen idétlen koszorúslány ruha, Suze gőzerővel készül az esküvőjére, miközben Rebecca minden erejével igyekszik meglógni a behajtó előle és meghódítani Lukeot. Suze barátnőjét nem kéri semmi másra, csakhogy legyen a koszorúslánya. De Rebecca mélypontra kerül és döntenie kell a karrierje és Luke vagy a durván pink ruha a szivárvány minden színében pompázó alsószoknyákkal. A döntés Suzenál kicsapja a biztosítékot és Rebbeca pedig abszolút a gödör mélyére kerül. Csak egyvalaki segíthet neki, a Lány a zöld sállal.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr985184492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása