High School Musical 2 [2007]
2013. február 12. írta: redbandita

High School Musical 2 [2007]

Tavalyi Valentin napkor a zenés/táncos napok alatt írtam a High School Musical első részéről, csak azért se írom, hogy Szerelmes hangjegyek :P Idén a nyál nélküli filmek közé soroltam, leginkább azért, mert elhatároztam igyekszem minden korosztály számára kedves alkotásokkal előrukkolni. A tinik pedig évek óta szeretik ezeknek a fiataloknak a történetét, a HSM minden része jócskán felülírta azt a sikert, amit a Disney várt tőle, a főszereplők pedig (mind Amerikában, mind Európában, Ázsiában) óriási népszerűségre tettek szert és sokan máig is ebből a sikerből élnek. Nem is rosszul...

Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott.

high-school-musical-2--large-msg-11929236742.jpg

Az előző részben érkezett az új lány, Gabrielle (Vanessa Hudgens) a gimibe, és persze rögtön egymásba szerettek a suli menő fiújával, Troy-al (Zac Efron), akiről kiderült, hogy a kosárlabda mellett az éneklésben is nagyon jó. Ez az egész nem igazán tetszett a suli menő lányának, Sharpay-nek (Ashley Tisdale) és a testvérének, Ryannek (Lucas Grabeel), mivel eddig ők voltak az iskola legjobb(?) énekesei...

High-School-Musical-2-92.jpgA sztori szerint mos épp kitör a nyári szünet és a kedves Troy minden barátjának szerez munkát a közeli klubban, vagyis főleg annak konyháján, kertjében vagy az úszómedence körül. Szóval a barátok nagyon örülnek, hogy ezáltal az egész nyarat együtt tölthetik és még egy kis zsebpénzt is keresnek.

Csak egy dologgal nem számolnak, hogy az Evans család törzsvendég itt, és Sharpay-nek kb. mindenhez joga van, amit csak akar. Méghogy pénzen nem lehet megvenni mindent! Kezdetben úgy tűnik, hogy dehogyisnem, hiszen még a srácok főnöke (Mark L. Taylor) is lesi a kis hölgy minden kívánságát, akinek nem titkolt vágya, hogy Troy és Gabrielle boldogságának útjába álljon. Bármi áron...

highschool_musical24.jpg

Mindez dalban:

A kérdés innentől már az, hogy a két fiatal szerelme elég erős e ahhoz, hogy kibírja a megpróbáltatásokat, amik lesz bőven. Sharpay és az Evans család által Troy belekóstolhat a gazdagok életébe, és elkezd 90 fokos forduláson átmenni, ami sem a szerelmének sem a barátoknak nem tetszik. Chad (Corbin Bleu) figyelmezteti először finoman, majd egy kicsit durvábban a srácot, hogy vegyen vissza és a pénz helyett összpontosítson újra a barátaira. Taylor (Monique Coleman) pedig Gabrielle fülét kezdi rágni azzal, hogy húzza rövidebbre a pórázt Troynál, mert a szőkeség végül lecsapja majd a kezéről. A lány azonban bízni akar Troyban és semmit sem tesz. Hiba.

A klubban minden évben rendeznek egy kis énekversenyt, melyre most a főhőseink is beneveznek, méghozzá egy csapatként. De ezzel is gond van, mivel Sharpay és Ryan minden évben győzedelmeskednek, leginkább ellenfél hiányában. Sharpay megtiltatja, hogy a klub dolgozói fellépjenek, és ezzel kiiktatja az ellenfeleket, majd ráveszi Troyt, hogy énekeljen vele. Ez is hiba.

High-School-Musical-2-49.jpgA hátba szúrt testvér ugyanis szövetkezik a kiebrudált dolgozókkal és igazi lázadás kezd kibontakozni. Hogy ebből mi lesz? Lebőgés. De kinek és hogyan?

Ajánlani főleg tiniknek merem, és persze azoknak, akik szerették az első részt, na meg Vanessa, Troy, vagy Ashley rajongóinak, akik így festettek a premieren:

ashley-tisdale-high-school-musical-2-dvd-release-74.jpg

Zárójelenetben egy röpke pillanatra feltűnik Miley Cyrus is, azaz Hannah Montana:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr235074221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása