Claudia Gray - Afterlife - Az életen is túl (Evernight 4.)
2013. január 26. írta: redbandita

Claudia Gray - Afterlife - Az életen is túl (Evernight 4.)

Edward és Bella óta tudjuk, hogy lehet szeretni forever, de mi van akkor, ha a pár egyik tagja lidérc, míg a másik vámpír. Aki nem tudná annak elárulom, hogy a Gray-féle vámpírvilágban ez a két faj ősi ellensége egymásnak, ráadásul halálos veszélyt jelentenek egymás számára. Tulajdonképpen az első kötet óta veszélyt jelent egymásnak Bianca és Lucas, hiszen egyikük ember és vámpírvadász, a másik félig vámpír. Az Evernight harmadik részében mindennek már nincs jelentősége, hiszen mindkét fiatal (hát hogy is fogalmazzak) kasztot vált és az egyikből vérszívó, míg a másikból lidérc válik. Mindketten igyekeznek megbirkózni új tulajdonságaikkal, új énjükkel és közben egymásért is harcolnak.

827726_5.jpg

Amikor megismertük Biancát éppen kezdett volna beleszokni új életébe, hiszen új iskolába kezdett járni, ami ráadásul bentlakásos volt, és ahol szülei tanárként dolgoznak. Egy tininek ez már önmagában is elég lenne, de a lánynak még azzal is küzdenie kellet, hogy más mint a többiek. Na nem mindenkinél.... Az Evernightba ugyanis nemcsak átlagos kamaszok járnak, hanem vámpírok és vámpírjelöltek is. Nem sokkal az első tanítási nap után ismerte meg Bianca a jóképű és vagány, Lucast, akibe persze azonnal halálosan beleszeretett és még az sem nagyon zavarta, amikor a fiúról kiderült, hogy a Fekete Kereszt tagja, és vámpírokat gyilkol. Bianca és Lucas jó hatással voltak egymásra, mindketten megtanulták (saját bőrükön), hogy a szüleik talán nem világosították fel őket kellőképpen. Miután Lucas lebukik, el kell hagynia az iskolát, de Bianca később utána szökik, sőt csatlakozik a Kereszthez. Amikor azonban újdonsült családja tudomást szerez valódi lényéről, akkor a fiataloknak menekülni kell...

Bianca és Lucas életét nemcsak az Evernight igazgatónője, és a Fekete Kereszt nehezíti, hanem ott van még egy bizonyos, kicsit elmebeteg vámpírlány, Balthazar húga, aki a fejébe veszi, hogy bosszút áll Biancan. Miközben az ifjú pár menekül, Bianca megbetegszik és Lucas már nem tud segíteni rajta, a lány meghal, de ezzel az élete nem ér véget, lidérccé válik csupán. De mire erről Lucas is tudomást szerez, már késő... A bosszúvágya miatt teljesen elborul, amelynek az a következménye, hogy halálos sérült szerez. Itt ért véget a harmadik kötet, ha emlékeztek... Nyilván innen folytatódik az Afterlife, melyben Lucas magához tér, de olyan lényként, melyet világ életében gyűlölt.

Ráadásul ki mástól várhatna segítséget, mint az Evernight igazgatónőjétől, Bethanytól, aki kénytelen a fiút befogadni az iskolába, hiszen a törvények szerint, ha egy vámpír menedéket kér, akkor meg is kell kapnia. Egyébként az öregasszony meglepően kedves Lucassal, ami felettébb gyanús. Ám Lucas mégis bízni kezd benne, hiába figyelmezteti szerelme többször is arra, hogy ne tegye.

Ez egy rendkívül izgalmas kötet, melyben fény derül arra, hogy miért csalogatja évek óta az iskolába a lidérceket Bethany igazgatónő, továbbá, hogy a lidércek számára miért volt olyan fontos, hogy megszerezzék maguknak Biancat. Ebben a tanévben is rengeteg kaland, és izgalom vár a társaságra, melyek sokszor életveszélyesek, annakellenére is, hogy a főszereplők már hallottak.

Többen megsérülnek majd, lesznek akik túl sem élik... És az sem biztos, hogy Lucas és Bianca szerelme elég erős ahhoz, hogy minden eddig ismert "törvényt" átírjon??? Erre egyelőre nem is kapunk 100 százalékos választ, de talán majd az ötödik kötetben, a Balthazarban :)

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr715041501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása