X-Faktor 10. 06. Mentorok háza első rész
2012. október 07. írta: redbandita

X-Faktor 10. 06. Mentorok háza első rész

Tavaly még úgy volt, hogy a szombati napon meghallgathattuk az összes versenyzőt, és vasárnap tudtuk meg, hogy kiket választanak a mentorok, az élő showba. Idén ez (is) máshogy van, Geszti Péter és Malek Miki versenyzőit, azaz a lányokat és a fiúkat szombaton hallottuk és a döntést is megtudtuk. Ma pedig Keresztes Ildikó és Nagy Feró jelöltjeit ismerjük majd meg. Idén ugyanis Geszti a fiúkat, Miki a lányokat, Ildikó a 28 év felettieket, míg Feró a csapatokat mentorálja. Változás az is, hogy nem 25 év felettiek vannak, hanem 28, továbbá az is, hogy nem 24-en, hanem 25-en jutottak a Mentorok házába.

mentorokhaza1.jpg

@RTL Klub

Geszti Péter egy Duna-parti, csodaszép házban, míg Malek Miklós Tihanyban várta a versenyzőket, hogy egy utolsó meghallgatás után, eldöntsék kiket visznek magukkal az élő showba. Geszti Pétert idén Tiszttartó Titusz segítette, míg Miki idén is Tóth Gabi segítségét kérte. A nővérét, Malek Andreát már csak azért sem választhatta, mert Andrea zsűri tag lesz a TV2 új tehetségkutatójában, a The Voice-ban.

Először Geszti versenyzőit, azaz a fiúkat láthattuk. Nagy Szilárd érkezett elsőként, aki nem rossz énekes, de igazából eddig nem nagyon tűnt ki a tömegből, maximum azzal, hogy a Táborban összemelegedett az egyik versenyzővel, Csobot Adéllal. Most is hozta a szokásos formáját, de igazából semmi extrát.

Aztán jött Oláh Gergő, aki eddig nem igazán foglalkozott énekléssel, maximum otthon, családjának, feleségének és két gyerkőcének énekelt. Eddig közmunkásként dolgozott, a válogatók során Keresztes Ildikó szóvá is tette, hogy az ilyen tehetségek megtalálása miatt érdemes csinálni az X-Faktort.

Harmadikként, az Operett Színház sztárja, Szabó Dávid lépett Geszti Péter elé, aki szintén a szokásos formáját hozta, jól énekelt, de igazából nem mozgatott meg sok követ, legalábbis bennem nem. Amikor anno az Operett Színházban láttam őt az valahogy sokkal jobban állt neki, mint a popszakma.

Meggyes Csabát nagy esélyesnek láttam, mert gondoltam Geszti úgy véli majd, hogy a tinilányok kedvencévé válhat a mezőny legfiatalabb tagja. A baj csak az volt, hogy túl erősek voltak a többiek, és elég magasan leénekelték a kissrácot. Kár érte, de reméljük, hogy jövőre viszont látjuk majd.

Egy másik nagy esélyesnek gondoltam a különleges hangú és megjelenésű, Ekanem Bálint Emota-t, aki egyébként most is zenei iskolában tanul, méghozzá klasszikus zenét. Talán Geszti úgy gondolta, hogy Bálint az X-Faktor nélkül is megállja majd a helyét a zenei világban.

Utolsóként a tavaly kiesett Fehér Zoltán lépett Péter és Titusz elé, aki mostanra 27 kilót fogyott és még a fogait is megcsináltatta. Az egész évét annak szentelte, hogy most tovább jusson, mint a tavalyi évben. Vajon ő lesz a mostani széria "Muri Enikője"? Mármint olyan értelemben, hogy Enikő is kiesett az első évadban, majd a másodikban a döntőig menetelt.

A fiúk után a lányok következtek, akiket idén Malek Miki segít majd. A versenyzők kiválogatásában idén is, ahogyan tavaly is, Tóth Gabi segítette. Akinek a hajára nem is találok jelzőket, tudom, hogy Gabi szereti megbotránkoztatni a közönséget, de ez a halványrózsaszín séró teljesen olyan, mintha szövegkiemelővel színezték volna. Bocs Gabi, de ez borzalmas...

Elsőként a hetedikként, mintegy vigaszágon bejutó, Csobot Adél énekelt. Aki már most a legnagyobb figyelmet kapja a média részéről, sokan azt találgatják, hogy miért változtatták meg miatta a mentorok és az RTL Klub dolgozói az eddigi szabályokat és hozták be hetedikként a Mentorok Házába. Első válogatásán jól szerepelt, bár szerintem már akkor is nagyon mű volt. De azóta borzalmasabbnál, borzalmasabb előadásokat produkált. Tóth Gabinak sem tetszett, sőt azt mondta nem énekel jól a lány. A közönség sem kedveli Adélt, az RTL Klub fórumján, és  Facebookon is hatalmas felháborodást keltett, hogy Adél a legjobb 12-be jutott, Malek Miklós oldalán közleményt adtak ki, mely szerint felkérik a kommentelőket, hogy tartózkodjanak a sértő, durva kritikáktól. Ha tavaly követtétek a bejegyzéseimet, akkor nem árulok el nagy titkot, hogy nagyon kedvelem Mikit, de szerintem most nagyon rosszul döntött. Adélnak nincs helye a legjobb tizenkettőben, igazából már a táborból sem kellett volna továbbjutnia.

Ezután Balla Réka következett, akit minden mentor nagyon kedvelt a válogatások során, azt mondogatták, hogy akár meg is nyerheti az X-Faktor-t. Nem kifejezetten kedveltem őt, de az biztos, hogy nagyon jó előadó és az X is megvan benne.

Harmadikként a mindössze 16 éves Pál Loretta következett, aki most is egy lírai dallal érkezett és szépen el is énekelte, de egyet kell, hogy értsek Mikivel, nem biztos, hogy egy rockosabb, vagy bulisabb dallal is megállná a helyét, ami pedig szükséges ahhoz, hogy minél tovább bent maradjon a versenyben. Loretta még nagyon fiatal, így szerintem fogunk még hallani róla.

Danics Dóra a Táborban hívta fel magára a figyelmet, bár voltak mentorok, akik korábban is meglátták benne az X-et. Most is hatalmasat énekelt, és óriási bulit csinált, mindenféle körítés vagy zenekar nélkül. Egy szál magában is hangulatot csinált, ami nagyon nehéz még egy profinak is, hát még egy amatőrnek. Én mindenképpen tovább juttattam volna az élő show-ba.

Aztán jött az egyik kedvencem, a kissé zárkózott, de rendkívüli hangú, Antal Timi. Akinek apró termete ellenére félelmetes hangja van, szinte biztos voltam benne, hogy Miki is lát benne fantáziát, "ő egy csiszolatlan gyémánt".

A mentorok által csak Pocahontasként emlegetett Jáger Kinga eddig minden akadályt szépen bevett, de most beletört a bicskája egy rosszul előadott dalba. Talán szerencsésebb lett volna, ha nem a Metróhuzatot választja.

Utolsóként az eddig legnagyobb kedvencem, a druszám lépett Mikiék színe elé, aki már az első válogatón is elnyerte a mentorok és igazából az én tetszésemet is. Akkor egy ACDC számot énekelt, egy csinos, rózsaszín maxiruhában :) Rúzsa Magdi óta nem hallottam női előadótól ilyen jól elénekelni azt a dalt, Kvaka Andi most is lenyűgöző volt.

A továbbjutók tehát: Oláh Gergő, Szabó Dávid, Fehér Zoltán, Csobot Adél, Antal Tímea és Kvaka Andrea. Ti egyet értetek Geszti Péter és Malek Miki választottjaival?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr644824851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elhaym · http://elhaym.wordpress.com/ 2012.10.08. 12:44:47

Én Zoli helyett Csabát vittem volna, Adél helyett meg Dórát. Többieket én is kiválasztottam volna.

redbandita 2012.10.08. 16:13:03

Én is egyetértek, én is azt gondoltam, hogy ők bekerülnek az élő showba.
süti beállítások módosítása