Charlaine Harris - Holtak klubja (True Blood 3)
2012. július 31. írta: redbandita

Charlaine Harris - Holtak klubja (True Blood 3)

Ez a kötet több dologban is különbözik az előzőektől, például az egyik főszereplót szinte végig nélkülöznünk kell, továbbá nem is a megszokott helyen játszódik. Mindezek ellenére, vagy tán pont emiatt ugyanolyan izgalmas, mint az előzőek voltak és most is feltűnnek új természetfeletti lények. Sookie még mindig egy kicsit gyagya, de vélhetően ő most már ilyen marad, és senki sem fogja okosabbá vagy értelmesebbé varázsolni. Pedig milyen jó volna :)

741297_5.jpg

Sookie és Bill kapcsolata megromlani látszik, kihűlőben van, így annyira nem is lepődik meg Sookie amikor azt hallja Billtől, hogy üzleti útra megy. Először úgy gondolja mindkettőjüknek jót fog tenni egy kis különélés, de az idő csak telik és Billnek semmi nyoma. Ráadásul már az eltűnése előtt is furcsa dolgokat csinált, órákat töltött minden nap egy titkos kis szobában, melyet Sookienál rendezett be, hogy amíg a lány alszik, ő ott dolgozhasson. A kérdés már csak az, hogy min dolgozott? Mert azt nem árulta el senkinek, de Sookienak meghagyta, hogy ha nem térne vissza időben az üzleti útról, akkor a titkos dolgaival mit tegyen a lány.

Már hetek teltek el azóta, hogy Bill elment, de a vámpírnak semmi nyoma. Sookie felkeresi Bill főnökét, a már előző részekben megismert Eriket és segítséget kér tőle. Legalábbis infókat szeretne arról, hol is tartózkodik a szerelme. Erik sem tud pontosat, csak annyit, hogy Billt "kölcsönkérték" és, hogy a férfi újra felvette a kapcsolatot az egyik exével, aki régóta érdeklődött már Bill után. Sookiehoz méltó módon az egészből csak annyit fog fel, hogy Bill biztos elhagyta őt, a másik nőért...

Megint hetek telnek el, amikor Erik felkeresi Sookie-t és a maga sajátos módján arra kéri, hogy menjen Bill után és keresse meg, mert jó ideje nem jelentkezett be, nem tudnak róla semmit. Erik nem mehet oda, vámpír törvények miatt, de felajánlja az egyik ismerősének, egy vérfarkasnak a segítségét. Ő Alcide, aki kifejezetten jó karakter és rengeteget dob a könyvön. Sookienak is feltűnik a jóképű, kisportolt és emellett jópofa és kedves srác, aki kb. mindenben különbözik Billtől.

Nem annyira meglepő módon Alcide is érdeklődni kezd Sookie iránt és már már úgy tűnik, hogy a lány viszonozni fogja a dolgot, de ekkor nyomokra bukkannak, és nagyon úgy fest, hogy Bill nagy veszélyben van és csak Sookie mentheti meg...

Szerintem akinek tetszettek az előző kötetek, annak ez is fog, bár Bill rajongóinak egy kis szomorúságot okozhat, hogy kedvencük alig szerepel ebben a részben. Ezzel szemben én úgy gondolom, hogy kifejezetten jót tesz a sztorinak ez a fajta változatosság, és én csak örülni tudok annak, hogy Erik és Alcide több szerephez jut, mint eddig.

A negyedik rész a Vérszag címet viseli, amiről igyekszem majd mielőbb beszámolni Nektek.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr544686089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása