GCB - Pilot
2012. március 25. írta: enbee

GCB - Pilot

Ti szerettetek volna már új életet kezdeni, tiszta lappal? Csak azért kérdezem, mert a GCB (Good Christian Belles/Bitches) főszereplője, Amanda Vaughn éppen erre készül. Na nem feltétlenül önszántából, hanem jobb megoldás híján. Nem elég ugyanis, hogy Amanda frissen megözvegyült családanya két tini gyerekkel a hátsó ülésen, de ráadásul férje ügyletei miatt egyik napról a másikra a milliós Vaughn vagyonból semmi sem maradt. Egy megoldás lehetséges: új életet kezdeni. Na jó, két megoldás: új életet kezdeni, vagy vissza térni a régihez. Így cseréli vissza Amanda a dél-kaliforniai életet a dallasira.

A tiszta lappal kezdés nem nagyon lehetséges, ha gyerekkorod színhelyére térsz vissza. Amanda (Leslie Bibb) ezt a saját kárán tanulja meg, amikor a nyugodt letelepedés és lassú talpra állás folyamata közben folyton régi barátaiba botlik. Na jó, mivel Amanda egy igazi mean girl volt középiskolában, ezért a barát kifejezés talán nem helyt álló... Inkább nézzük végig a szereplőket, hogy megtudjuk melyikük milyen ember.

Amanda Vaughn (Leslie Bibb)

Igaz, hogy Amanda egy igazi szemét dög volt a középiskolában, mára azonban megváltozott. Gyerekeivel, Laurával (Lauran Irion) és Willel (Colton Shires) egyelőre "hívjatok Giginek" nagyinál (Annie Potts) laknak, akinek hát maradjunk annyiban, hogy megvannak a saját elképzelései és szabályai. A lényeg, hogy Amanda nem szándékozik sokáig anyunál lakni, ezért munkát keres, ami meg a rémes négyesnek köszönhetően nem megy túl egyszerűen... Egy borzalmas nap végén így köt ki a Boobylicious bárban, ahol fizető vendégként ül le a bárpulthoz, de már pincérnőként távozik onnan. Ez persze a jó keresztény ismerősöknek nem tetszik, de Amanda tesz rájuk nagy ívből, mert a pár napos texasi tartózkodása alatt is rájött, hogy aki vizet prédikál, az lehet, hogy sutyiban bort iszik...

Carlene "Kitten" Cockburn (Kristin Chenoweth)

Hát Carlene nem úgy nézett ki középiskolában, mint most ebben a zöld ruciban, és ezért mondjuk úgy, hogy elég sok törődést kapott Amandától. Mostanra "Kitten" kikupálódott, fogott magának egy nagymenő olajmágnás férjet (David James Elliott), és éli a milliomos focianyuk életét. Cockburnék egyébként pont Gigivel szemben laknak, úgyhogy Carlene az első, aki mindenről értesül, ami otthon történik. Mondjuk tesz is ezért, egy egész kis megfigyelő állomást épített fel az egyik utcára néző szobában. Az élete eddig a templom és a családja körül forgott, mostantól pedig az a gyanúm, hogy Amanda lesz a harmadik kedvenc témája.

Sharon Peacham (Jennifer Aspen)

Kittenhez hasonlóan Sharon is megváltozott a középiskola óta! Carlene formába hozta magát, Sharon viszont kikerekedett... Ő azért nem bírja Amandát, mert Bill Vaughn (Greg Vaughan) eredetileg vele járt, amíg Amanda le nem csapta a kezéről. Most aztán természetesen attól fél, hogy majd a férjét, Zacket (Brad Beyer) is elcsábítja a gaz nőszemély, amiben egyébként a pasi benne is lenne, mert hogy anno középiskolában bele volt zúgva Amandába. 

Cricket Caruth-Reilly (Miriam Shor)

Cricket anno Carlene sorstársa volt a gimiben, róla például az azóta is legendás herpesz-pletyka terjedt el Amanda jóvoltából. Azóta akár meg is emészthette volna az incidenst, de persze ez nem történt meg. Inkább hozzá ment Blake-hez (Mark Deklin), és jól menő üzletasszony lett belőle. Aprócska szépséghiba, hogy a divattervező férje a farmjukon dolgozó munkavezetővel csalja. Aki szintén férfi... De hát senki sem tökéletes, ugyebár. Egyébként az, hogy Amanda nem talált a városban állást, első sorban az ő befolyásának és kapcsolatainak köszönhető.

Heather Cruz (Marisol Nichols)

Biztos Heathernek is volt valami régi összetűzése Amandának, de hogy mi, az még nem derült ki. Vagy csak nem figyeltem oda eléggé, és átugrottam azt a részt. Mindegy, szóval Heather most egy jól menő ingatlan ügynök, és ő segít Amandának házat keresni. Ő a rémes négyes egyetlen olyan tagja, aki szerint lehet, hogy Amanda tényleg megváltozott, de Carlene üzleti pártfogását nem veszítheti el, ezért marad az eredeti pozíciójában, és nem pártol át Vaughn-ékhoz. Egyelőre. De ha valaki a közeljövőben megteszi, az valószínűleg ő lesz. Azért is lenne ő jó barátnő Amandának, mert ő az egyetlen a bandában, aki nincs férjnél, így aztán ők ketten tudnának időt szánni a barátságukra és a pasizásra is. Na majd kiderül.

Az első epizódban az alapszituáció felvázolásán kívül annyi történt, hogy a lányokat Amanda titkos imádója hozta lázba, aki először egy autót, majd egy teherautónyi ruhát ajándékozott neki. Rémesen vérmes négyes persze ki akarta deríteni, ki az a férfi, de nem sikerült nekik. Carlene a keresztény erkölcsökre hivatkozva nyílt terepen beolvasott Amandának, amiért a Boobyliciousban dolgozik, de ezért Amanda még érzékenyebb módon vág vissza! Szóval. A GCB egy dallasi keresztény közösség néhány prominens családjának életéről szól, akik szépek, gazdagok, unalmukban ármánykodnak, pletykálkodnak és ezerrel plasztikáztatnak. Na jó, a fentiek közül mindenkire csak 3-4 igaz egyszerre, de ettől még lehet érdekes a sorozat. A további részekből majd kiderül, hogy tényleg az lett-e. 

A következő rész tartalmából:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr454329488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása