Premierfilmek az 51. héten
2011. december 21. írta: redbandita

Premierfilmek az 51. héten

Az év utolsó előtti hetében is sok jó filmmel kecsegtetnek minket a hazai mozik:

  • Fifti-fifti
  • Táncoló talpak 2
  • A legsötétebb óra
  • Trancsírák
  • Életrevalók
  • Elena

 

A legsötétebb óra (The Darkest Hour)

Néhány amerikai és angol fiatal élvezettel veti bele magát a moszkvai városnézés izgalmába, amikor egy az egész világra kiterjedő, ismeretlen eredetű katasztrófa minden elektronikus eszközt működésképtelenné tesz, majd pusztítani kezdi az embereket. Az eluralkodó káosz elöl a turisták a metróalagútba menekülnek, és csak öt nappal később merészkednek elő. A nemrég még életteli metropolisz kísértetvárossá vált. Nincsenek túlélők, csak egy automatizált katonai adó sugározza az utolsó vészjeleket. A csapat tagjai menekülni akarnak - de még nem tudják, merre induljanak, vagy hova bújjanak az újabb csapások elől. Nem is sejtik, hogy közel a segítség: csak fel kell ismerni.

Elena

Ebben az orosz filmdrámában Elena és Vlagyimir idősödő házaspár, akik eltérő társadalmi és anyagi háttérrel kezdték közös életüket. Vlagyimir jómódú, de rideg ember, Elena családcentrikus, ám szerényebb körülmények között nőtt fel. Mindketten egy sikertelen házasságot követően kezdtek új életet, s mindkettejüknek egy-egy gyereke született az első nászukból. Elena fia munkanélküli, aki saját családját (feleségét és gyerekeit) sem képes ellátni, s újra és újra anyjától kér kölcsön. Vlagyimir lánya egy felelőtlen fiatal, aki eltávolodott apjától. Egy nap a férj szívrohamot kap, s rádöbben, hogy meg vannak számlálva napjai. Váratlanul úgy dönt, hogy mindenét a lányára hagyja, feleségének pedig mindössze havi életjáradékot juttat halála után. Elena reménye, hogy férje halálával megoldódnak fia problémái, egyszeriben szertefoszlik. Radikális lépésre szánja el magát, hogy biztosítsa fia és unokái jövőjét.

Életrevalók (Intochables)

Francia vígjáték, ahol egy ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból jött Drisst. Azt az embert, aki most szabadult a börtönből, és talán a legkevésbé alkalmas a feladatra. Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, amely szinte érinthetetlenné teszi őket a külvilág számára.

Fifti-fifti (50/50)

Többféle kategóriában is Golden Globera jelölték, és látok is rá esélyt, hogy kapni fog. Olyan témában készült vígjáték, amelyben korábban soha. Hogy mi ez? A rák. Adamnél (Joseph Gordon Lewitt) egy rutin vizsgálaton diagnosztizálnak rákot, és 50-50% az esélye a túlélésre. De Adam nem törik meg, bár vannak pillanatok, amikor igen. Ideje nagy részében a barátjával lóg, Kyle-al (Seth Rogen): csajoznak, buliznak. Ahogy azonban Adam állapota kezd rosszabbra fordulni, szüksége lesz egy terapeutára, a fiatal Katherine-t (Anna Kendrick) kapja meg orvosául. Vegyes érzésekkel távoztam a moziból, mert voltak pillanatok (jelenetek) amikor önfeledten nevettem, máskor gombóc voltam a torkomban, és néha a mécses is eltört. Én annak ajánlom a filmet, akinek van súlyos betegségben élő (szándékosan nem írom, hogy szenvedő) ismerőse.

Táncoló talpak 2 (Happy Feet 2 in 3D)

Másodszorra térnek vissza a szteppelő pingvinek, annak ellenére, hogy az első filmet is kétkedve fogadta a közönség, még az Oscar-díj ellenére is. Topy már felnőtt és saját családot alapított, ám úgy néz ki a gyerkőc nem örökölte a tánctudását. Erik repülni szeretne. Apjával sokat vitázik, de amikor az otthonukat veszély fenyegeti mindenkinek össze kell fognia. 

Trancsírák (Tucker and Dale vs Evil)

Tucker és Dale gyerekkoruk óta barátok. Éppen Dale frissen vásárolt hegyi nyaralójához tartanak, mikor összefutnak egy csapat nagyképű és sznob egyetemista fiatallal. A srácok véletlenül ugyanoda tartanak, ahová ők: a Dale viskójához közeli tó partján táboroznak. Első este az egyetemisták egyike veszélybe kerül, Tuckerék segítenek rajta. Az előítéletekkel teli csapat úgy gondolja, Tuckerék elrabolták a lányt, s ijedtükben meglepően szélsőséges és önpusztító módokon sietnek segítségére.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr463502432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása