Éneklő Disney sztárok
2011. november 22. írta: redbandita

Éneklő Disney sztárok

Nemrégiben Selena Gomez egyik legújabb slágerét hallgatva (igen, néha ilyeneket is meghallgatok) eszembe jutott, hogy tulajdonképpen minden Disney tinisztár megcsillogtatta már énekesi tudását. Gondoltam érdekes lenne egy összeállítás a mostani és a régebbi Disney sztárok legnagyobb slágereit felidézni. Nem tudtam, hogy vegyem őket sorba, így az ABC mellett döntöttem. Minden tinisztár legsikeresebb klipjét is megnézhetitek a Tovább gomb mögött. A legsikeresebben azt értem, hogy a Youtube-on erre a videoklipjükre kattintottak a legtöbben.

@www.demotivalo.com

Előre leszögezem, hogy lesznek olyanok is a listán, akik még nem adtak ki szólólemezt, de már megcsillogtatták énektudásukat...

Ashley Tisdale

Leginkább a High School Musical gonoszaként emlékszünk rá, pedig Ashley több filmben és sorozatban is megcsillogtatta szőke hajfürtjeit. Érdekesség, hogy Ashley már annyira nem fiatal, 1985-ös születésű, mint a többi Disney szereplő, akik a mai napig sorozatokban szerepelnek, a Disney Chanelen. Tulajdonképpen szerintem, ő a legidősebb. Több híres sorozatban is kapott epizódszerepeket, de ő az egyik fontos szereplő a Zack és Codyban is, vagy ő a szinkronhangja pl. a Phineas és Ferb páros nővérének is, Candace-nek. Ezt a klipjét több, mint 11 millióan látták:

Brenda Song

Brendát leginkább a Zack és Cody élete című sorozatból ismerjük, ahol egy elkényeztetett gazdag lányt játszik. Az utóbbi években, inkább botrányt keltő szerelmi életétől volt hangos az amerikai sajtó, se mint zenei vagy színészi karrierjétől. Brenda ugyanis Miley Cyrus bátyjával jár, aki külseje alapján nem éppen egy Disney "hercegnőnek" való pasi. Nemrégiben az is elterjedt, hogy a lány már terhes. Ennyi magánéleti kaland mellett nem is igazán volt ideje zenei karrierre. Tulajdonképpen nem is készített videoklipet egyik dalához sem.

Bridgit Mendler

Az 1992-es születésű szőke lány leginkább a Sok sikert Charlie című sorozatnak köszönheti a hírnevet. Ezután kapott szerepet a Varázslók a Waverly helyről című (akkor már nagy nézettségű) sorozatban is, ahol egy vámpírlányt alakít. Sikerült jól meglovagolnia az ismertséget, mert 2011-ben megkapta első főszerepét a Limonádé című filmben, ahol rögtön az ének tudását is megcsillogtathatta.

David Henrie

A Varázslók a Waverly helyről okoskája 1989-as születésű és bár eddig még nem kezdett énekesi karrierbe, a sorozat egyik epizódjában együttest alapított a tesóját alakító, Selena Gomezzel.

Demi Lovato

1992-ben született a Sonny, a sztárjelölt üdvöskéje. Demit ez a szerep tette igazán ismertté, így szinte egyértelmű volt, hogy a Jonas testvérek mellett, ő kap majd főszerepet a Rocktáborban. Az évek folyamán jónéhány slágerrel gazdagította a popipart, köztük ezzel a dallal, amit 64 millióan néztek meg idáig.

Emily Osment

Leginkább a Hannah Montana sorozat Lily vagy Lola nevű szereplőjeként gondolunk rá. Nagyon ügyesen viselte a szereppel járó nehézségeket, hiszen nem ő a főszereplő, még maradandó emlék bárki számára, aki akár csak egy részt is látott. Emily (Miley-hoz hasonlóan) szintén belekóstolt  a popszakmába:

Hilary Duff

A mostanában Disney csatornát nézők talán már nem emlékeznek rá annyira, hiszen ő már nem igazán a Jonas Brothers korosztályba tartozik. Hilary 1987-ben született. Legnagyobb színésznői sikereit a Csao, Lizi-vel, a Los-Angeles-i tündérmesével, a Tinikadéttal, és a Tökéletes pasival érte el. Színészi karrierje a 2000-es évek elején volt a csúcsponton. 2004 óta inkább énekesi karrierjét igazítgatja. A legnézettebb videoklipjét közel 34 millióan nézték meg:


Joe Jonas

Az egyik Jonas tesó, a 89-es évjáratú Joe nemrégiben szóló karrierbe kezdett. A rajongók nagyon rosszallták ezt, hiszen féltek a kedvenc csapatuk feloszlásától. Bár Joe mindenhol úgy nyilatkozott, hogy a testvéreivel továbbra is együtt fog énekelni, és Kevinnek, illetve Nicknek is tetszenek a dalai, mégis úgy fest, hogy Joe szólókarrierje nem lesz hosszú életű. Mindenesetre ezt a (viszonylag friss) klipet már 8 és fél millióan megnézték. Úgy látszik egységben az erő...

Jonas Brothers

Azt hiszem a fiúk szülei nagyon boldogok lehetnek, hiszen a fiaik már most annyi pénzt megkerestek amivel életük végéig el lesznek. A Jonas testvérek saját sorozatot kaptak a Disney Chanelen, de a zenei karrierjük is szárnyal. Már csak hab volt a tortán, hogy a Rocktábor főszereplői is ők voltak. Jonasék egyik videóklipjét közel 95 millióan nézték meg:

Miley Cyrus

Szeretjük vagy nem szeretjük, elismerjük vagy nem ismerjük egy biztos, hogy nincs olyan ember, aki ne ismerné vagy a Miley Cyrus vagy a Hannah Montana nevet. Miley a Hannah Montana című sorozatban is énekesnőt alakít, így viszonylag egyértelmű volt, hogy előbb vagy utóbb belép a popszakmába is. Színésznői képességeit eddig kevéske filmben filmben mutatta be, de pl. Az utolsó dalban főszereplő. Miley 1992-ben látta meg a napvilágot, és akkor még biztos nem gondolta, hogy lesz egy(?) olyan videoklipje, amit majd több, mint 258 millióan megnéznek.

Mitchel Musso

Úgy látszik, hogy a Hannah Montana szereplőinek válogatásán előírás volt, hogy az ember tudjon énekelni. Hiszen Miley és Emily mellett a harmadik jóbarát is dalolásba fogott. Bár eddig énekesi karrierje nem érte utol a két lányét. Legnézettebb videóját is csak 3 és fél millióan nézték meg:

 

Selena Gomez and The Scenes

Most jelenleg úgy gondolom, hogy eddig az 1992-es születésű Selena lovagolta meg legügyesebb a popszakmát. Sorra készíti sikeresebbnél sikeresebb lemezeit, videoklipjeit. Selena még itt nálunk is forgatott már videoklippet, amit nagyon köszönünk neki és a zenekarának, mivel általuk csak Selena Youtube csatornáján 55 millióan látták Budapest néhány nevezetességét. Selena-t egyébként a legtöbben a Varázslók a Waverly helyről című sorozatból ismerik, pedig néhány filmben is szerepelt már, pl. a Hercegnő védelmi programban, vagy a Csajok Monte Carloban-ban.

Tiffany Thornton

Tiffany, Ashleyhez Tisdale-hez hasonlóan egy negatív karakter, mégis elképesztő népszerűségre tett szert a tinik körében. Karrierje a Sonny a sztárjelölt című sorozatban indult útjára. Itt éppen a Hófehérke című Disney mese slágerét énekli:

Vanessa Hudgens

Vanessa jóval a High School Musical 1 után indította be zenei karrierjét. Ott még szende kislánynak tűnt, videoklipjében már dögös csajként jelent meg. Mileyhoz hasonlóan, mindkettőjük popkarrierjét viszonylag vegyes érzelmekkel fogadta a rajongótáboruk. Sokan úgy vélték, hogy a 88-as születésű Vanessa túl fiatal és túl ártatlan még ehhez, de úgy fest, hogy mégse... Ezt a klipjét 65 millióan megnyitották már:

Zac Efron

Vannak olyan Disney sztárok is, mint a 87-ben született Zac, akik maradnak a színészetnél és nem lesznek énekesek. Pedig tulajdonképpen meglenne hozzá mindenük: ismertség, jó hang és szépfiús kinézet. Zac mégis marad a kaptafánál és talán ő volt az egyetlen, akinek sikerült levetkőzni a Disney-sztár jelzőt, és színésszé válni. Azt hiszem ezt nem kérdőjelezi meg, aki látta a Charlie St. Cloud élete és halála című filmet. Zacnek egyébként az utóbbi években nagyon beindult a szekere, már most biztos, hogy 2012-ben hat szerepet is eljátszik.

Végül, mint egy befejezésképpen jöjjenek a Magyarországon nemrégiben megismert Risza fel (Shake it up) sztárjai: Zendaya és Bella Thorne.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr83402419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása