One Direction a tavalyi X Factor UK-ban
2011. október 11. írta: enbee

One Direction a tavalyi X Factor UK-ban

Az X Faktor első hazai évadában már próbálkoztak a mentorok azzal, hogy szólóként induló énekeseket egyéniben nem engedtek tovább, de duóként lehetőséget adtak nekik a folytatásra. Malek Miklós próbálhatta meg a maximumot kihozni a csapatokból, de a közönség Miminek és Gergőnek már az első élő műsorban sem szavazott bizalmat, és egyből kiejtették őket, a Nyári lányokból megalakult Summer Sisters pedig a harmadik párbajt követően vérzett el.

Ez a kis visszapillantás nem ad túl sok okot a bizakodásra az Apollo23 tagjai számára, akik szintén a mentoroknak "köszönhetik" létre jöttüket. A három 23 éves fiú (Kumich Tamás, Nánássy Tibor és Varjú René) hazai sorstársaik sikeréből nem sok erőt meríthetnek, de a helyzetük messze nem reménytelen. A 2010-es angol X Faktorban volt ugyanis egy csapat, akik ugyan azt az utat járták be, amire az Apollo23 is lépni szándékozik: eljutottak a tizedik adásba, a döntőig! A korkülömbség dacára érdemes végig nézni (nem csak az Apollo23 rajongóknak), hogy a One Direction hogyan jutott el a dobogóig. Méghozzá nem is akárhogyan: a fiúknak egyszer sem kellett párbajozniuk! Vigyázat, masszív video spam következik!

A selejtezőkön a fiúk még egyedül álltak ki a színpadra:
Niall Horan dala a So Sick (Ne-Yo)

Zayn Malik a Let Me Love You-t (Mario) választotta

Liam Payne dala a Cry Me a River (Julie London)

Harry Styles az Isn't She Lovely-t (Stevie Wonder) adta elő

Louis Tomlinson és a Hey There Delilah (Plain White T's)

A táborban Liam és Harry is a Stop Crying Your Heart Out-ot (Oasis) énekelte, Louis és Zayn dala a Make You Feel My Love volt (Bob Dylan), Niall pedig a Champagne Supernovát (Oasis) választotta.

A mentorok házában már öten együtt adták elő a Tornt (Ednaswap)

Simon háza után jöhetett egy nagyobb színpad, az élő műsorban.

1. hét Coldplay - Viva la Vida (Number One-ok)

2. hét Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You (Zenei hősök)

3. hét Pink - Nobody Knows (Bűnös élvezetek)

4. hét Bonnie Tyler - Total Eclipse of the Heart (Halloween)

5. hét Kim Wilde - Kids in America (Amerikai himnuszok)

6. hét Elton John - Something About the Way You Look Tonight (Elton John dalok)

7. hét The Beatles - All You Need Is Love (Beatles dalok)

8. hét Bryan Adams - Summer of '69...

...és Joe Cocker - You Are So Beautiful (Rock dalok)

9. hét Rihanna - Only Girl (Klub dalok)...

...és Snow Patrol - Chasing Cars ("Juttass el a döntőbe" dalok)

10. hét Elton John - Your Song (Nem volt téma)...

...She's the One Robbie Williamsszel (duett egy sztárral)...

...és ismét a Torn (nem volt téma)

Na hát a fiúk szépen keretbe foglalták az élő műsorban nyújtott teljesítményüket az Ednaswap/Natalie Imbruglia dallal, és végül a hetedik évad harmadik helyén végeztek. Akármennyire meglepő (mert hogy nekem az volt), ezzel mégsem ők a legsikeresebb csapat az X Faktor történetében! Angliában rajtuk kívül harmadikként végzett a saját éveadában a Journey South (2. évad) és a Same Difference (4. évad), és második lett a G4 (1. évad) és a JLS (5. évad), győztes bandákat pedig avattak már Ausztráliában (2005-ben a Random), Olaszországban (2008-ban az Aram Quartet), Spanyolországban (szintén 2008-ban a Vocal Tempo) és Kolumbiában (2009-ben a Siam) is. A 2011-es évad után Magyarország is felkerülhet majd erre a listára? Erre az Apollo23-on kívül az Ikreknek és a Rocktenorsnak van még esélye.

Befejezésül még egy videó: az ősszel megjelent, első One Direction kislemez.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr333295444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása