Utódomra ütök - Little Fockers [2010]
2011. augusztus 10. írta: redbandita

Utódomra ütök - Little Fockers [2010]

Sokszor írtam már Nektek arról a félelmemről, ami akkor tör rám, amikor egy olyan számomra kedves filmet folytatnak, mint az Apádra ütök. Már a második résznél is nagyon izgultam, de az végül egész jól sült el, hiszen ki ne emlékeznek a kis Jackre, aki csak mondja és mondja, hogy segglyuuuuuk. De most egy kicsit csalódott vagyok, mert ez az Utódomra ütök már nem sikerült olyan jól...

Azt azért már itt a cikk elején le kell szögezni, hogy akinek tetszett valamelyik rész, annak mindenképp érdemes megnézni. Tipikusan olyan film, ami egyszer-kétszer nézhető. Robert de Niro és/vagy Ben Stiller rajongóknak is csak ajánlani tudom.

A sztori szerint 10 év telt el Greg Bekur (Ben Stiller) és Jack Bynes (Robert de Niro) megismerkedése óta, azóta túl vagyunk a kisebbik Bynes lány házasságán és válásán, a kis Jack megszületésén, Greg és Pam (Teri Polo) házasságán, sők két kis Beckur is született.

Napjainkban Greg már az ápolók vezetője a kórházban, Pam otthon van a gyerekekkel, akik ikrek. Jack éppen új családfenntartót keres (Keresztapát) mert az egykor még bálványozott Bob doktor (Thomas McCarthy), megcsalta nejét és így kiesett a Bizalom köréből. Rosalin Beckurnak (Barbara Streisand) saját showműsora van, ahol szexuális tanácsokat osztogat. Eközben Greg apja, Bernie (Dustin Hoffman) éppen férfi klimaxon esik át, és az az őrült ötlete támad, hogy Spanyolországba megy flamencot tanulni. Kevin (Owen Wilson) éppen lánykérésre készül, de ez nem túl jól sül el.

Az ikrek ötödik születésnapja közeleg, mindenki erre készülődik, kivéve Jacket és Greget. Jack tesztelni akarja, hogy veje alkalmas-e a család fenntartó szerepére. Azaz van-e megfelelő anyagi háttere, jó iskolába íratta-e gyerekeit, teremtett-e nekik biztonságos otthont és tud-e fegyelmet tartani. Innentől kezdődnek a bonyodalmak. Greg másodállást vállal, egy gyönyörű és rendkívül rámenős gyógyszerügynökkel (Jessica Alba) kell együtt dolgoznia, ez a későbbiekben sok félreértést okoz majd. Az ikreket megpróbálják beíratni egy Emberpalánta nevű csodasuliba, de ez sem sül el túl jól.

Tény, hogy vannak jó poénok a filmben, de ezek nem igazán érik el az Apádra ütök által felállított mércét. Egyszer-kétszer kikapcsolódás érdekében viszont csak ajánlani tudom. Azért reménykedek benne, hogy negyedik rész már nem készül majd... Az is biztos, hogy Jessica Albának nagyon nagy megtiszteltetés lehetett egy ilyen nagynevű színészgárdához csatlakozni.

A sztárok a premieren:

(balról jobbra: Robert de Niro, Jessica Alba, Ben Stiller, Owen Wilson, Dustin Hoffman)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr903139299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása