Munkával szerzett pasi - Beauty and the Briefcase [2010]
2011. augusztus 07. írta: enbee

Munkával szerzett pasi - Beauty and the Briefcase [2010]

Úgy tűnik, hogy Hilary Duff 23 éves korára, egy aktív férjet felmutatva, eljutott odáig, hogy végleg maga mögött hagyja a középiskolás lány karakterét. Azért túl sokat nem öregedett a szerepeiben sem: a Beauty and the Briefcase című romcom-ban egy pályakezdő újságírót játszik, aki éppen a határán van annak, hogy megkapja álmai munkáját, és a Cosmo írója lehessen. Ehhez csak egy kiváló cikket kell megírnia, ami viszont lehet, hogy kifog rajta.

Lane Danielsnek (Hilary Duff) mindene a divat. Régóta dédelgetett álma, hogy a világ legremekebb újságjánál, a Cosmo magazinnál dolgozhasson, most esélyt kap a megvalósulásra, hála fotós barátnőjének, Joanne-nak (Amanda Walsh), aki benyomta őt egy interjúra a Cosmo egyik szerkesztőjéhez, Kate White-hoz (Jaime Pressly).

Lane-nek nem igazán sikerül az ötleteivel lenyűgöznie Kate-et, de kifelé menet elég jól elbeszélgetnek, persze Lane másik kedvenc témájáról, a pasikról. Hogy mennyire nincsen partiképes hímnemű egyed a városban, aki, ne adj' Isten, még Lane listájáról egy-két tulajdonsággal bírna is. A lényeg, hogy beszélgetés közben Lane-nek eszébe jut egy remek kis téma, és Kate rábólint. A mi kis újságírónknak az a feladata, hogy beépüljön a férfiak uralta üzleti életbe, és ott annyit randizzon, amennyit csak tud, így feltérképezve az ottani piacot, és remélhetőleg megtalálva az ő 'magic man'-jét.


Lane és a férfikoszorú: Liam, Seth és Tom

Egy kis CV tuning, illetve számítógépes ügyeskedés után Lane Danielst fel is veszik egy pénzügyi elemző és befektető céghez Tom Reinhart (Michael McMillian) asszisztensének. A pasinak elég sajátos humora van, és kissé merev is, de azért Lane jól kijön vele. Kezdődhet is a valódi munka! Lane elkezdi feltérképezni az emeletet, ami tele van öltönyös pasikkal, ergo maga a paradicsom. Különösen Seth-en (Matt Dallas) akad meg a szeme, aki kedves, humoros, van divatérzéke, és formás a feneke. Persze annyira nem egyszerű az ügy, hogy Seth egyszer csak ott terem, és Lane-nel egymásra találnak, mert akkor fél óra után vége lenne a filmnek. E helyett inkább megjelenik a tiltott gyümölcs, a nem céges pasi! Liam (Chris Carmack) egy angol zenei producer, aki Lane 10-es listáján 9 pontot ért el. A lány méterekkel a föld felett jár a boldogságtól, éppen ezért úgy dönt, hogy kilép a cégtől, és megváltoztatja a cikk témáját arra, hogy a szerelem akkor talál rá az emberre, amikor az a legkevésbé számít rá. Kate persze hamar visszazökkenti Lane-t a valóságba, és folytatódhat a robot. Ám Lane, a helyett, hogy szakítana Liammel, ahogyan azt Kate "parancsolta", inkább folytatja tovább a románcot, és kettejük kapcsolatáról ír, csak éppen áthelyezi azt az irodai környezetbe, és Seth kódnevet használ a Liam helyett.

Idő közben Lane, és főnök Tom elég jól összebarátkoznak. Lane nem csak hogy kezd belerázódni a munkába, de több fronton is (önként) gondoskodik Tomról. Például változatos ebéddel lepi meg, illetve elmegy vele ruhát vásárolni. Csak aztán Tom megtalálja a nyomtatóban Lane cikkének egy részletét, amiben éppen azokat a sikamlós módszereket elemzi, ahogyan "Seth" és ő a csokit felhasználták előző este... Kitör a balhé, Lane álcája kipukkan, és a naaagy prezentáció előtti napon a lány felmond. És ezt lehet még fokozni, mert amikor ő és Joanne este elmennek vacsizni, hogy mindent kibeszéljenek, az elvileg éppen Londonban tartózkodó Liambe botlanak, aki valójában az étteremben pincér, és a producer imidzs csak a csajozáshoz találta ki. Így hát Lane egy nap alatt elveszítette a munkáját, és a tökéletes pasiját is. Azért ne aggódjatok nagyon, másnapra MINDEN megoldódik!

Azt kell mondjam, hogy Daniella Brodsky Diary of a Working Girl című könyvéből elég aranyos kis filmet hozott össze magának Hilary Duff. Mondjuk ne számítson senki semmi eget verően változatos, és Duff kisasszonytól szokatlan jelenetre, de ettől még egy vasárnap délutáni szórakozásra nagyon is jó a Beauty and the Briefcase. Bár arra is kíváncsi lennék még, hogy Sophie Kinsella mit szólt ehhez a filmhez (és a könyvhöz), mert a boltkóros története is nagyon hasonló Lane-éhez. De hát ha az érintetteknek nem fájt eddig, ami nyilvánvaló, akkor nekem mi okom lehet a panaszra? Megnéztem, aranyos volt, de többször azt hiszem nem nagyon fogok találkozni egyik filmmel sem.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr863131661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása