Hogyan szervezzünk lánybúcsút?
2011. július 25. írta: redbandita

Hogyan szervezzünk lánybúcsút?

Nem szoktam személyes indíttatású cikkeket kiposztolni, de most engedjétek meg, hogy megosszam veletek életem egyik legcsodásabb estéjét. Nem könnyű egy számunkra nagyon fontos embernek bármilyen eseményt is szervezni, mert mindig benne van a pakliban, hogy valami rosszul sül el. Különösen igaz ez a leánybúcsúra, hiszen abból (remélhetőleg) egy van egy lány életében. Ha szülinapi meglepetésbulit szervez az ember és valami rosszul sikerül, akkor van esély ismétlésre, a lánybúcsúnál nincs! Nézzük akkor mire figyeljünk oda, hogy a balul elsülés esélyét a minimálisra redukáljuk.

Ilyet sem szoktam csinálni, de most szeretném ezt a cikket ajánlani az én Fannimnak, és szeretnék neki(k) itt is nagyon sok boldogságot kívánni :)

Azt gondolom, hogy a lányoknak szükséges, hogy időben elkezdjenek szervezni egy ilyen eseményt. Mi, csajok szeretünk mindent előre kigondolni, beszerezni, kitalálni, megtervezni. Ebben (is) különbözünk a pasiktól, ők akár egy-két nap alatt is összedobnak egy legénybúcsút. Ez mondjuk azzal is együtt jár, hogy a leánybúcsú előtti napokban én már alig aludtam, mert minden éjszaka azon gondolkodtam, hogy mit kell még elintézni, vagy éppen azon izgultam, hogy örülni fog a leendő feleség. Na de térjünk vissza az előkészületekhez, a szervezéshez:
Miután megtudtuk, hogy a barátnőnket eljegyezték, természetesen lázas izgalomban kezdtünk ötletelni azon, milyen is legyen az a bizonyos este. Itt nagyon fontos, hogy nem a saját igényeinket kell szem előtt tartani, nem az a fontos, hogy mi mit szeretnénk, hanem, hogy a barátnő minek örülne a legjobban. Ez nagyon lényeges, mert ha valami olyat erőltetünk rá, ami neki nem tetszik, az az egész este hangulatát elronthatja.

Akár ilyen pólót is adhatunk a leendő feleségre:

Szóval ezután az első nagy ötletelés után, a barátnőnket faggattuk ki arról, hogy kiket szeretne meghívni, és mikor legyen az esemény. Ez szintén fontos, mert előfordulhat, hogy az esküvői rohangászás miatt, esetleg nem is ér rá a menyasszony az általunk kitalált időpontban. A vendéglista is szükséges, nehogy kellemetlen helyzet alakuljon ki, egy esetleges nem kívánt személy megjelenése miatt.

Ezt az időpontot érdemes minél előbb a vendégek tudtára hozni, mert az esküvők többsége nyáron van, amikor mindenki nyaral, utazik, bulizik... Az internetnek és a Facebooknak hála a meghívás egy viszonylag "könnyű" feladat.

A menyasszony akár South Parkos pólót is vehet fel:

A konkrét szervezést elég néhány hónappal/héttel a nagy esemény előtt elkezdeni, ehhez szeretném tanácsolni, hogy érdemes csak a néhány szervezőnek összeülni és döntéseket hozni, mert főleg nők között a választás, a döntés annál nehézkesebb, minél többen vannak. Ideálisabb, ha néhány ember dönt a programról, helyszínről, feladatokról és a vendégeket már a konkrét tények elé érdemes állítani.

Az sem baj, ha a leánybúcsúnak van egy (mondjuk így) témája, valami, ami sokat jelent a menyasszonynak, vagy amit nagyon szeret. Nálunk ez a katica volt, mivel a menyasszony (azóta már feleség) nagyon szeret mindent, ami katicás, azt találtuk ki, hogy mindannyian katicás pólót veszünk fel (amit mi magunk készítettünk), katicás lufikkal díszítünk, katicás ajándékokat veszünk neki, és ha vállalja Őt is katicává varázsoljuk. Vállalta, imádnivaló kis katicává változott néhány perc alatt.

Még egy pólóötlet:

Az egész este folyamán különböző feladatokkal bombáztuk, amiket nagyon lelkesen elvégzett, amiért le a kalappal előtte! Néhány feladat a sok közül:

  • zoknistoppolás
  • nyakkendőkötés
  • pogácsasütés
  • petrezselyemárulás
  • jókívánság gyűjtés
  • tanácsok gyűjtése, milyen a jó feleség

Az ügyesen elvégzett feladatok után pedig hatalmas buli következett, ahol hajnalig roptuk, szóval azt hiszem elmondhatjuk, hogy méltón búcsúztattuk el a lányéveit, és alkalmassá vált a feleség szerepére. Bár biztos vagyok benne, hogy ez nem az utolsó ilyen csajos esténk volt, és a kedves férj továbbra is elengedi velünk ifjú aráját, mert tudja, hogy úgy vigyázunk rá, mint a szemünk fényére.

Kedves Fanni és Andris, ha a cikkből és az elmúlt évekből nem jöttetek még, rá akkor ki kell jelentenem, hogy nagyon imádlak titeket, és kívánom, hogy legyetek mindig (de minimum 100 évig) olyan boldogok, mint tegnap!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr963093364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása