Csatornát kaptak a legkisebbek
2011. június 09. írta: redbandita

Csatornát kaptak a legkisebbek

Múlthét óta külön műsorsávot kaptak a Disney Csatornán, azok a rajzfilmek, amiket a Disney a legkisebb gyerekeknek ajánl. Ezek elé a műsorok elé bátran leültethetjük a kis lurkót, mert biztosak lehetünk benne, hogy semmi erőszakos vagy bántó képsorral nem fog szembesülni. Összegyűjtöttem néhány információt a műsorokról, ha van kisgyerek a közeledben, vagy van gyerkőc akire vigyázni szoktál, akkor ajánlom figyelmedbe ezt az új csatornát. Nekem van egy 3 és fél éves unokaöcsém, akin teszteltem a műsorokat és neki bejött.

Nem vagyok szülő, és a közeljövőben nem is tervezek azzá válni, szóval nem értek a neveléshez. Nyilván nem tesz jót a gyereknek, ha órákon keresztül bámulja a TV-t. De azt gondolom, hogy ha megengedjük neki, hogy néhány mesét megnézzen, abból még nem lehet baj. Egyes kutatások szerint még jót is tehetünk a prücsöknek, ha olyan műsort választunk, amiből akár még tanulhat is valamit.

A Disney Junior, mint a csatorna kicsiknek szóló műsorsávja, már jó néhány országban látható. A Disney szakemberei szerint az ebben az időben futó meséket az anyukák ajánlásával gyűjtötték össze. A mesék leginkább a 2-7 éveseknek szólnak, de a Disney sémáknak így is megtalálhatóak benne, pl. a kedves figurák, a dalok és a játékos tanulás.

A Disney Junior programkínálatának része lesz a BAFTA jelölést kapott „Dzsungelélet” második évada, a „Mickey Egér Játszótere”, a „Manny Mester” és az „Oso különleges ügynök”. Olyan vadonatúj sorozatok is megjelennek az adásblokkon belül majd, mint a „Jake, a Sohaország kalóza”.

Rajzfilmek:

A Dzsungelélet egy egyedülálló, utakkal teli dzsungelben játszódik, ahol olyan vidám állatok laknak, akik kerekeken közlekednek. A sorozat célja segíteni az óvódások iskola előtti készségeinek fejlesztését, valamint környezettudatosságra is nevel. Pozitív környezetvédelmi üzenet közvetítésén kívül, a jelzőtáblák, szimbólumok és azok hétköznapi jelentésének használatával a sorozat az iskola előtti készségeket is fejleszti.

Az Emmy-díjra jelölt színes, tanulásközpontú Mickey Egér Játszóterében a gyerekek találkozhatnak a szenzációs hatossal: Mickey-vel, Minnie-vel, Plutóval, Goofyval, Daisyvel és Donald kacsával. A Játszótérről Mickey vezényli a dalokkal és vidámsággal teli történeteket, amelyek ösztönző kihívásokat mutatnak be a nap témája köré építve. A dinamikus játékos és éneklős programon keresztül, amely különböző helyekre viszi el a gyerekeket, a kicsik fejlesztik matek tudásukat, felismerhetnek formákat, motívumokat és számokat és képrejtvényeket rakhatnak ki.

Oso, különleges ügynök egy plüss panda, aki segít a gyerkőcöknek elvégezni olyan hétköznapi feladatokat, mint a levél postára adása, a szobájuk kitakarítása vagy a könyvtári kölcsönzés megismerése. Ha a gyerekek követik azokat az utasításokat, amiket Oso segítőkész pajtása, Mancs Parancs ad, akkor megtanulhatják, hogyan szervezzék meg és osszák be a mindennapi feladataikat 3 egyszerű lépésben, pont úgy, ahogy Oso csinálja.

Manny mester pedig egy kisfiú, akinek nagyon különleges szerszámai vannak, ugyanis beszélnek. Mindig segítenek Mannynek, ha éppen egyik bajba jutott kis barátjának valamilyen járművét vagy eszközét kell megjavítani. A rajzfilm különlegessége, hogy Manny és a társai néhány szót mindig angolul vagy spanyolul mondanak, de elmagyarázzák a szó jelentését. Így a gyerekek játékosan tanulnak meg új szavakat.

A Jake és a Sohaország kalózai egy új sorozat, ami eddig Magyarországon még nem volt látható. Ez egy zenés, interaktív kincsvadászat, amelyben a gyerekek megismerkedhetnek a kalózcsapat tagjaival: Jake-el, Izzyvel, Cuddyval és papagájukkal Skullyval. A kis csapat a  Bucky nevű hajójuk fedélzetén laknak, miután elhagyják a Kalóz szigeten található búvóhelyüket, hogy megtalálják a kincset Hook kapitány és Smee előtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr892970537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása