Rabold a nőt! - The Abduction Club [2002]
2011. május 22. írta: enbee

Rabold a nőt! - The Abduction Club [2002]

Ha nem lehet tiéd a kiszemelt nő, hát rabold el!

Az 1700-as években Írországban a teljes vagyont mindig a legidősebb fiú örökölte. A fiatalabbaknak két lehetőségük maradt: vagy papi pályára lépnek, vagy elvesznek egy gazdag örökösnőt. A kistesók megalapították hát a Nőrablók klubját, akik lehetőségeikhez mérten próbálják úriemberek módján megoldani azt, hogy leendő feleségeiket elrabolják. A főhadiszállásra érve aztán a párocskát magukra hagyják a többiek, és ha a vőlegény-jelöltnek sikerül rávenni a hölgyet, hogy beleegyezzen az esküvőbe, akkor másnap már férjes asszonyként térhet haza - gazdag apu már nem tehet semmit! Egy-egy akció után mindig sorsolással döntik el, melyik tag legyen a következő szerencsés, akinek sikeréért az egész klub dolgozik.

Garrett Byrne (Daniel Lapaine) az a mázlista, akin a sor van, hogy feleséget keressen magának. Pont jókor jött a nemvárt szerencse, mert Byrne bátyja éppen megvonta tőle a támogatását, és azt javasolta, álljon papnak. Garrett és szintén klubtag barátja, James Strang (Matthew Rhys) a lóversenyen találkoznak Catherine Kennedy-vel (Alice Evans), aki egy fiú utód nélküli gazdag férfi legidősebb lánya. Úgy tűnik, Catherine-nek tetszik az a férfi, akinek Garrett kiadja magát, ezért úgy dönt, hogy gyorsan, még aznap este el is raboltatja magának a lányt.

Ahogyan az lenni szokott, a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan azt tervezték. Az elrablás helyszínéről, a hangversenyről alig tudnak elmenekülni a fiúk, és a rejtekhelyre érve kiderül, hogy Strang magával vitte Catherine életvidám, kalandvágyó kishúgát, Anne-t (Sophia Myles) is - aki még csak 17 éves! A lányokat nem sikerül meggyőzni, hogy igent mondjanak, ezért Garrett megígéri, hogy hazaviszi őket édesapjukhoz. Csakhogy Power rendőrbíró (Liam Cunningham) rajtuk üt, lévén Anne kezére pályázik. A leányzónak esze ágában sincsen hagyni azt, hogy Power mentse meg, ezért Stranggal az istálló felé indul, hogy meneküljön. Catherine és Garrett is velük mennek.

A vöröskabátosok a csapat nyomában vannak, ám a lányoknak, vagyis hát Anne-nek esze ágában sincs hagyni, hogy elkapják őket, és haza kényszerítsék. Végre történik vele valami, ráadásul esélye van megmenekülni Powertől is, ráadásul valljuk be, hogy Strang egyre jobban tetszik neki. Szóval Anne menekülni akar a fiúkkal, Catherine pedig, mint ahogyan azt egy rendes nővérhez illik, nem hagyja magára az ő pici húgát. Mind a négyen együtt indulnak a kikötő felé. Azt azonban nem tudják, hogy a Kennedy lányok megmentése otthon presztízs kérdéssé vált, és hogy az üldözőknek jól informált segítőjük van a Nőrabló klub egyik tagjának, Knoxnak (Tom Murphy) a személyében.

A film szerintem nagyon vicces. Anne és Strang ugyan annak a karakternek a férfi, illetve a női változata, mindketten vidám természetűek, kalandvágyóak, kissé meggondolatlanok. Kevés dolog rémíti meg őket, és képesek az életet élvezni. Garrett már kicsit más, ő sokkal felelősség tudóbb, megfontoltabb, kicsit olyan, mintha a nagy testvér lenne. A legmerevebb kétség kívül Catherine, aki a XVIII. század ideális nőjének a mintaképe. Okos, jólnevelt, tisztelettudó, és persze nem utolsó sorban gyönyörű szép. Érthető hát, hogy a legjobban őt viseli meg ez a kaland, hiszen tudja, mit kellene tennie, de egyre kevésbé fűlik hozzá a foga.

Már csak az a kérdés, a nőrablók mit tesznek akkor, amikor kiderül, hogy a Kennedy lányoknak egyáltalán nincsen semmi örökségük. Vagyon nélkül is éppoly kívánatosak maradnak a hölgyek, mint első találkozásukkor voltak a lóversenyen?

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr862924561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása