Ő a megoldás - All about Steve (2009)
2011. április 01. írta: redbandita

Ő a megoldás - All about Steve (2009)

Ha már Bolondok Napja, akkor feltétlenül szerettem volna írni Nektek az egyik legbolondabb női karakterről akit eddig láttam. Ő Mary, aki piros latex csizmájában Amerika különböző állalmain keresztül üldözi a nagy Ő-t, azaz Stevet. A fiút egy vakrandin ismerte meg, ami kb. 10 percig tartott. Végtelenül kacagtató történet, egy fárasztó nap után kimondottan üdítő hatású!

Mary azaz Sandra Bullock egyébként rejtvényeket készít egy magazinnak. Jelenleg szüleivel lakik, mert a házát csótánymentesítik. A film folyamán kiderül, hogy Mary már jó régóta lakik a szüleivel, és valószínűleg egy ideig még nem is tervezi, hogy hazaköltözzön. Mary egyébként eléggé zakkant (talán ez a legtalálóbb kifejezés). Legalábbis az elején így gondoltam, de a film végére megváltozott a véleményem. Talán nem kell egyből elítélni valakit, azért mert különleges. Mary már öltözködésében is kilóg a sorból, színesebbnél színesebb ruhákat hord, ráadásul bátran ötvözi a pinket a citromsárgával és a kékkel egyszerre, ehhez pedig azt a bizonyos piros csizmát veszi fel. De IQ-ját tekintve is különleges, lexikonokat, adathalmazokat tartalmaz a feje. Olyan dolgokat tud és raktároz a fejében, amik mellett mi valószínűleg teljesen elsiklunk.

Mary anyja (Beth Grant) egy ún. vakrandit szervez a lányának. Aki erre is elég sajátosan készül, először el sem akar menni, de amikor meglátja Steve-t (Bradley Cooper) meggondolja magát. Randiszerkót húz, ami szintén elég sajátos. Nem jutnak túl messzire Steve autójában már egymásnak esnek, de a lány megint nem tudja visszafogni magát, és csak mondja és mondja a magáét. Ez nagyon megrémíti Stevet, akinek nagy szerencséjére éppen ekkor megszólal a telefonja. Steve operatőr egy TV társaságnál, így ha bármi történik mennie kell. A randiról is sürgősen távozik, ám elejt egy fél mondatot, amit Mary félreért.

A szőke lány teljesen belezúg a fiúba, elhatározza, hogy utána megy a forgatásra. Az odaút sem zökkenőmentes, mivel be nem áll a szája még a buszról is kiteszik. Nagy nehezen utoléri Stevet, akit halálra rémít a lány ilyen mértékű közeledése. Ráadásul Steve társa, Hartman Hughes (Thomas Haden Church) a ripacs riporter is adja a lány a lovat. Részben Steve bosszantása miatt, részben azért, hogy a lány érdekes információkat mondjon ráveszi, hogy kövesse őket a következő helyszínre, és az azutáni, és így tovább...

Mary pedig mit sem vesz észre Steve elutasító viselkedéséből, ezért államról államra követi a TVseket, eközben poénok százait mondja ki, vagy cselekszi meg. Ám egyszer csak egy barlang mélyén találja magát, és itt tisztázza magában Steve-el való kapcsolatát.

A film sztorija nem bonyolult, nem akar filozófia mélységű igazságokat kimondani. Egyszerűen szórakoztató, egy olyan film, ahol néhol a hasadat fogod a nevetéstől, néhol a homlokodra csapsz! Ajánlom mindenkinek, aki szeretne nevetni egy jót!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr582790946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása