Point Pleasant - Titkok városa [2005]
2011. március 08. írta: enbee

Point Pleasant - Titkok városa [2005]

Sikerült észre vennem, hogy a Point Pleasant - Titkok városa című sorozatot nem csak hogy leadja a Cool (és a Prizma TV is), de már kifejezetten a vége felé közeledik. Ez elég jó ok arra, hogy végre a PopKult is szánjon Christina vívódásának egy posztot - főleg mert ilyen szép DVD borítója van az évadnak!

A sorozat főszereplőjét, Christina Nicksont (Elisabeth Harnois) a vihar kellős közepén menti ki a háborgó tengerből Jesse Parker (Sam Page), aki vizimentő Point Pleasant álmoskás városában, New Jersey-ben. A fiú elviszi Christ a helyi orvoshoz, Ben Kramerhez (Richard Burgi) és családjához. Mivel a fiatal lányt otthon, New Yorkban nem várja senki (az apja folyton külföldön van), Judy Kramer (Aubrey Dollar) rábeszéli az anyját (Susan Walters) és az apját, hogy vadiúj öribarija náluk maradhasson egy rövid ideig. Mivel Kramerék két évvel korábban elveszítették idősebbik lányukat, Isabelle-t (Audrey Marie Anderson), ezért persze kimondatlanul (és talán akaratlanul), de pótlék gyanánt magukhoz veszik Christ. Na ez után bolydul fel az élet a városkában.

Elég hamar kiderül, hogy Christina nem egy átlagos tizenéves, aki csak úgy véletlenül került Point Pleasantbe. Az édesanyját próbálja megtalálni, aki talán választ tudna adni a kérdéseire. A sorozat részei alatt ugyanis kiderül, hogy Chris konkrétan maga az Antikrisztus, az Ördög és egy halandó asszony gyermeke, akinek az a sorsa, hogy elhozza az Apokalipszist. Ehhez persze Christinának végleg a rossz oldalra kellene állnia, de az édesanyjának hála a sötétség mellett a fény is ott van a lányban, és az események döntik el, hogy a mérleg melyik irányba billen el. Az egyik oldalon ott van Jesse meg Judy (a Szerelem és a Barátság), na meg persze Thomas atya (Marcus Coloma), aki elsők között ismeri fel a helyzet komolyságát; a másikon pöffeszkedik Lucas Boyd (Grant Show), egy igazi démon, aki fura mód az egyetlen személy, aki mellett Christina biztonságban van. Tizenhárom menetben győzzön a jobbik!

Annak ellenére, hogy az IMDb a horror címkét is ráaggatta a Point Pleasantre, én azért ennyire nem mennék messzire, a Port.hu által megajánlott thriller pont jó neki. Nincs benne vérengzés, pucérkodás, huncutkodás, csúnya beszéd, vagy bármi ilyesmi, bár néha meg lehet ijedni. Ennyi. Viszont az alaptörténet érdekes ezzel a misztikus-legendás vonallal, és annak ellenére, hogy az események többnyire kicsit kiszámíthatóak, még izgalmas is. Ami így azért nagy szó. Egyébként pöttyet többet vártam a sorozattól, ez a kiszámíthatóság kicsit rosszul esett a lelkemnek, és hiányzott belőle valami igazán nagy  gonosz is. Ha használnám a virágokat (amit ugye jó rég óta nem teszek - RedBandita le is fog tolni miatta), akkor egy hármast adnék neki, azért izgultam, hogy mi lesz a vége. Kár, hogy nem kapott korrekt lezárást.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr342723283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása