Vámpírnaplók 4. Sötét szövetség
2011. február 16. írta: Szilvásgombóc

Vámpírnaplók 4. Sötét szövetség

Úgy tűnik sorozatfüggésem nem csak a filmekre terjed ki. Megvettem a negyedik kötetet is, annak ellenére, hogy az előzővel nem voltam megelégedve. Nem is tettem rosszul. Szerintem eddig ez volt a legjobb. Végre történt valami.

 
Az előző könyvnek azzal lett vége, hogy Elena a vámpír meghalt. Halála előtt azt kérte a testvérektől, hogy figyeljenek oda és vigyázzanak egymásra. A Salvatore testvérek így is tettek, vagyis egészen pontosan Stefan megteszi. Damon pedig egyszerűen csak hű önmagához.

Mindeközben Fell’s Churcheben az a bizonyos sötét erő tovább munkálkodik. Bonnie, Meredith, Caroline Vickie és Sue felejteni próbálnak. De valami nem engedi. Újabb haláleset történik. Sue elvesztése tragikus és megmagyarázhatatlan. Vagyis, hogy a rendőrök azzal magyarázzák, hogy a zavart eleméjű Vickie gyilkolta meg a lányt. De azok, akik ott voltak Mattel kiegészülve másként magyarázzák a dolgot. Segítséget kérnek Elenától és a Salvatore testvérektől. Elena szelleme vagy lelke (már ha vámpírnak van olyan – ez mindig minden vámpír történetben kérdéses) segít megtalálni a módot, hogy kapcsolatba kerüljenek Stefannal. Nem is olyan sokára megjelenik Stefan és bátyja is.

Ők is érzik, hogy valami nagyon nem stimmel a városban. Így nyomozásba kezdenek, és tudomást szeretnek arról, hogy szeretett városukban az idegen erő mellett valami más is van. És ez a valami nem más, mint egy vérfarkas. Illetve lelepleződik az a sötét erő mely a kezdetektől mozgatta a szálakat. Klaus, az Ősök egyike. Mindenkinél erősebb és szinte lehetetlen elpusztítani.

Bonnie, Meredith, Matt, Stefan és Damon felveszik a velük a küzdelmet. Már nem csak Sue halálát kell megbosszulniuk, hanem Vickieét is.

A történet azzal végződik, hogy megvívnak Klaussal és a vérfarkassal (akinek kilétét nem árulom el). Klaus szinte mindenkit megöl. De ekkor Bonnie minden utolsó erejét mozgósítva Elenát hívja segítségül.

Van egy olyan érzésem, hogy a következő könyvet is elolvasom. Kíváncsi vagyok, mivel magyarázzák meg a végkifejletet. Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy negatívan álltam a könyv-sorozathoz. Sokban különbözik a televíziós változattól. Én pedig valószínűleg azt kerestem benne.

 

 Értékelés:

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr172656081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása