Premierfilmek a 7. héten
2011. február 16. írta: enbee

Premierfilmek a 7. héten

Ez a hét az egyik legsűrűbb a premier időszak a mozikban. Ráadásul a mennyiség a minőség rovására sem megy. És hogy miket is láthatunk? Íme a lista:

  • A Fa
  • A félszemű
  • A negyedik
  • Fekete hattyú
  • Gagyi Mami - Mint két tojás
  • Médiaország - A TV hatalma
  • New York, I Love You
  • Visszatérés

A Fa (The Tree)

Peter O'Neil halála után családjának a farmjuk közepén lévő fa nyújt vigaszt, de nem sokáig. Addig növekedik ugyanis a fa, hogy már a ház épségét is veszélyezteti, így a családnak, azon belül is első sorban az anyának (a Jane Eyre-ként is ismert Charlotte Gainsbourg) döntenie kell a jövőről.

A félszemű (True Grit)

A 14 éves Mattie felbéreli az enyhén alkoholista rendőrbírót, hogy kapja el az apja gyilkosát. A bérgyilkosnak duplán nehéz dolga van, mert egyrészt a kislány vele tart a "vadászaton", másrészt őt is ki akarja nyírni valaki, aki most a nyomában van. A főszereplők Jeff Bridges, Matt Damon, Josh Brolin, Barry Pepper és Mattie szerepében Hailee Steinfeld.

A negyedik (I Am Number Four)

Superman sztori, kicsit másként. RedBandita már élménybeszámolt a filmről: "John Smith azaz a Negyedik megpróbál átlagos életet élni egy gimnáziumban, csakhogy ő nem olyan mint egy átlagos tini! Nem pattanásos, nem félénk, nem visel SZTK keretes szemüveget. Magas, izmos jóképű srác bizonyos különleges képességekkel! Izgalom, harc, szerelem, helyes pasi, dögös csaj, jó motor. Kell ennél több?"

Fekete hattyú (Black Swan)

.loretta PopKulton megjelent írásából: "Izgalmas, magával ragadó, érzelmekkel telített jelenetek, fantasztikus színészi játék (nem csak a főszereplőtől), igazán elgondolkodtató, mondhatni nyomasztó mondanivaló. Maximalistáknak és állandó megfelelési vággyal küszködőknek kötelező mű, de szerintem minden erős idegzetűnek!"

Gagyi Mami - Mint két tojás (Big Mommas: Like Father, Like Son)

A sorozat harmadik részében nem csak Turner ügynök, de a fia is kénytelen nőként élni, hogy egy gyilkossági ügyet felgöngyölítsenek. A kérdés csak az, hogy mi fog hamarabb bekövetkezni? A bűnöző fülön csípése, vagy a mindig elkerülhetetlen lelepleződés?

Médiaország - A TV hatalma (Videocracy)

Erik Gandini dokumentumfilmje az olasz médiáról, és annak mondhatni korlátlan uráról, Silvio Berlucsoniról szól. Akit érdekel a médiabefolyás témaköre, az mindenképpen szánjon időt erre a filmre.

New York, I Love You

Egy újabb sokszereplős, romantikus film; történet helyett nézzük inkább az össze verbuvált sztárokat (?): Justin Bartha, Rachel Bilson, Orlando Bloom, James Caan, Hayden Christensen, Bradley Cooper, Andy Garcia, Ethan Hawke, Shia LaBeouf, Blake Lively, Natalie Portman, Maggie Q, Christina Ricci és Robin Wright. Huh.

Visszatérés (Retrace)

Magyar-román játékfilm, ami a '80-as években játszódik Erdélyben, a főszereplője pedig a Svédországból hazatelepült, holokauszt túlélő Katherine. Főhősnőnknek Romániában több problémával is szembe kell néznie: a jelenlegi szerelme (és a testvére) elárulja, de helyette előbukkan a régi-új románc; illetve az ország politikai helyzete is okoz "némi" gondot.

A bejegyzés trackback címe:

https://popkult.blog.hu/api/trackback/id/tr172993351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása